28 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

RTL | Jury in George Floyd-proces is tot een oordeel gekomen

HomeLandenInternationaalRTL | Jury in George Floyd-proces is tot een oordeel gekomen
George Floyd werd 46 jaar.

De jury in het proces over de spraakmakende dood van de zwarte Amerikaan George Floyd is tot een oordeel gekomen. De juryleden zullen bepalen in hoeverre Floyds dood de ex-agent Derek Chauvin valt aan te rekenen. Het wordt naar verwachting vanavond kort na 22.30 uur (Nederlandse tijd) voorgelezen.

De juryleden hadden zich gisteren aan het eind van de laatste procesdag afgezonderd om zich te buigen over de vraag of de witte ex-agent Derek Chauvin schuldig is aan het overlijden van Floyd tijdens diens arrestatie vorig jaar in Minneapolis.

Het is nog onduidelijk of de twaalf juryleden tot een oordeel zijn gekomen bij alle drie de aanklachten tegen de 45-jarige Chauvin. Bij een veroordeling kan de ontslagen agent een celstraf van tientallen jaren krijgen.

Allerlaatste adem

De openbaar aanklager verklaarde gisteren in zijn slotpleidooi dat Floyd ‘met zijn allerlaatste adem om hulp vroeg’ en dat hij voor niemand een bedreiging vormde. “George Floyd smeekte totdat hij niets meer kon zeggen”, zei hij tegen de jury. “Het enige dat nodig was, was een beetje compassie. Dat werd die dag niet getoond.”
Miniatuurvoorbeeld Lees ook:

Politiechef over aanhouding Floyd: ‘Dit is niet hoe wij agenten trainen’

De advocaat van Chauvin kwam gisteren als laatste aan het woord en vroeg om vrijspraak. Hij omschreef zijn cliënt als een “redelijke politieagent” toen hij te maken kreeg met een “grote” man als Floyd, die niet meewerkte aan zijn arrestatie toen Chauvin als back-up ter plaatse kwam.

Meer dan 40 getuigen

Chauvin, die negentien jaar agent was, maakte geen gebruik van zijn recht om in de rechtbank een verklaring af te leggen. In de rechtbank van Minneapolis kwamen de afgelopen weken meer dan veertig getuigen aan het woord. Er werden onder meer tegenstrijdige verklaringen afgelegd over de doodsoorzaak van Floyd. De aanklagers zeiden dat Chauvin te ver ging bij de aanhouding, terwijl de verdediging wees naar de hartklachten en het drugsgebruik van de arrestant. Ook werden de uitlaatgassen van een auto die bij Floyd stond erbij gehaald.

Bekijk ook: Darnella filmde fatale arrestatie George Floyd

“Ik lag er nachten van wakker”, vertelt Darnella, die de dodelijk geëindigde arrestatie van George Floyd filmde.

Bron: RTL Nieuws

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Elke vorm van police abuse moet aangepakt worden.

  In dit geval betrof het een doorgesnoven draaideur crimineel die bepaald geen lieverdje was. Zetten dd boel op stelten rovennwinkels leef, met of zonder slachtoffers, doen aan gangcrime etc.
  Kortom de types waar BLM hele binnensteden voor afbrandt en leegplundert.
  Voor het onschuldige zwarte meisje dat een kogel kreeg toen een roekeloze gangster aan het schieten was, is helemaal geen CNN of BLM aandacht besteed.

  De reden kun je zelf wel raden.

  Maar de politieman was goed fout!!!

 2. George Floyd was in handcuffs and posed no threat when the charged officer, found it necessary to : kneel on Floyd’s neck for nine minutes and 29 seconds after he was handcuffed and lying face down.

  That’s murder plain and simple.

 3. @ Brian S, jij snapt hem. Die terroristische organisatie van Black Loots More dient opgeheven te worden. Zeer jammer dat de politieke correctheid ervoor heeft gezorgd dat Donald Trump zijn karwei niet kon afmaken. Hij wilde hun op de terroristenlijst plaatsen. Nu zitten ze opgescheept met een seniel figuur met agressieve honden en een hypocriete vrouw die dankzij het copuleren met de juiste personen zich omhoog heeft gewerkt.

  En nu worden er tranen gehuild om een crimineel sujet, terwijl twee meiden die wat van hun leven wilden maken, door hun eigen gemeenschap zijn afgeknald en niemand die het interesseerde. De daders werden zelf beschermd door hun medekleurlingen. Ik heb echt te doen met de politie aldaar. Vandaag ook weer een of andere Shaniqua die zo nodig met een mes ging zwaaien. Tja nu is ze overleden aan een overdosis lood. En de apenheul stond alweer te krijsen en te springen want “she dindonuffin” “she a good kid who was about to turn her live around”

 4. Tico Tico,Timya Andrews en Jamyla Bolden zijn vermoord door getinte daders en dat past niet in het BLM verdien model.
  De oprichtster van BLM is druk bezig met het kopen van een villa in een witte buurt.
  Met chantage van bedrijven krijgen ze veel geld naar binnen en dan helpt een verhaal niet vrijwel elke zwarte amerikaan gedood wordt door een andere zwarte amerikaan.

 5. @ Brian S, hij zou sowieso overleden zijn. Hij stond stijf van de drugs en had een bad trip. In ieder geval als de meesten willen treuren om een crimineel, ze doen hun best maar. Ik gedenk liever Timya Andrews en Jamyla Bolden. Die hebben nooit gerechtigheid gekregen en daar is ook nooit de halve stad voor geplunderd en platgebrand.

 6. In Augustus werd de 5 jarige Cannon Hinnant voor zijn huis doodgeschoten
  In April werden 6 mensen vermoord (waaronder 2 oude mensen en 2 kinderen) door Phillip Adams.

  NOS heeft hier niets over gemeld en ook de main stream media niet. Geen steden in puin en geen demonstraties.

 7. @ericlapas, Ze had voldoende kunnen doen. Ze is een vrij forse dame. Daarnaast stonden er nog wel meer mensen toe te kijken. Desnoods gooi je iets maar dan had hij nog geleefd

 8. Waar bleef en blijft de verontwaardiging voor Timya Andrews of voor Jamyla Bolden. Waarom waren daar geen protesten voor? Waar was de terroristische organisatie van een Bijzonder Lui Medemens die nu aan het roeptoeteren is, waar is de erkenning van dat seniele fossiel met zijn bijtgrage honden die door de gangen van het witte huis dwaalt? Waarom is daar weinig tot geen aandacht voor geweest.

  Maar nee draaideur criminelen met een strafblad waar je u tegen zegt worden nu als slachtoffers gezien. Iemand die het in zijn botte hersens haalt om een doorgeladen pistool op de buik van een hoogzwangere vrouw te plaatsen tijdens een overval, die terwijl hij de poorten van de gevangenis nog niet uit is alweer een misdaad pleegt, die kwistig met vals geld strooit en stijf van de drugs staat verdiend geen standbeeld en zeker geen verering.

  De betreffende agent was al veroordeeld door de media en bovenop is er ook nog eens een volksvertegenwoordiger die de boel staat op te jutten en oproept tot rellen bij vrijspraak of een mindere straf. Tevens is de jury onder druk gezet. De agent die zijn werk deed, namelijk boeven vangen, moest en zou veroordeeld worden.

  De wereld is gek geworden.

 9. Beste @Brian S, wat had Darnella Frazier, een zwart meisje van 18 tegen deze politiegeweld kunnen of moeten doen volgens jou. Ga nou niet deze glorieuze dag voor ons verpesten door ons schuldgevoel aan te praten.

 10. Moet zeggen dat ik voor het eerst als neger met opgeheven hoofd de straat ben opgegaan, trots dat ik een neger ben.

  Ik weet nu dat ik niet zomaar door de politie op straat aangehouden wordt vanwege mijn huidskleur. Het voelt goed om een neger te zijn. Thank you Floyd you have touched the world. Guilty, guilty, guilty.

  We still have a long way to go, we will keep on fighting, we will keep on marching.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties