28 C
Willemstad
• donderdag 20 januari 2022 16:08

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Volgend jaar proef om files Caracasbaai en rotonde Sta. Rosa aan te pakken

- Advertentie -
Wegverkeer dat de Caracasbaaiweg op wil, kan alleen maar rechtsaf en zal de rotonde moeten gebruiken om om te keren.

Volgend jaar start een proef om de files op Caracasbaai en bij de rotonde van Santa Rosa aan te pakken. Bedoeling is om een tijdelijke rotonde aan te leggen in de bocht bij Scherpenheuvel en om vervolgens tussen deze rotonde en de rotonde van Janwe een middenberm te creëren zodat verkeer niet meer linksaf kan slaan.

Wegverkeer dat de Caracasbaaiweg op wil, kan alleen maar rechtsaf en zal de rotonde moeten gebruiken om om te keren.

De sluipweg bij gezondheidscentrum Sorsaka wordt gesloten. Bij de rotonde van Sta Rosa wordt gedacht om de weg naar Sta Catharina af te sluiten.

Bron: DolfijnFM

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Op voorhand lijkt idd bij Scherpenheuvel te weinig ruimte om een goed ontworpen (lees: veilig en toch doorstroming gevende) rotonde aan te leggen. Bij een tijdelijke vormgeving is dit uiteraard nog kritischer.
  Het is natuurlijk wel zaak om goed te inventariseren wat in alle zijstraten en achterliggende wijken noodzakelijk is, om daar de overlast te beperken.

 2. “All residents of Bermuda are allowed only one automobile (private car) per household. In the meantime, motorists must live at the same address at which their car is registered. People are prohibited from having more than one registered vehicle per household”.
  Zo ver zou ik nog (net) niet willen gaan.
  Zeker niet met de infrastructuur die we hebben (ook het openbaar vervoer).
  Maar face it. De wegen zijn vol zonder dat het uitgebreid (verbreed) kan worden.
  Tweewielers zijn nu gevaarlijk door de toestand van de wegen en het drukke verkeer.
  Ze nemen beduidend minder ruimte in en als 85% van de keren alleen de bestuurder in de auto zit, kinderen met de schoolbus gehaald en gebracht worden gaat het rustiger op de weg worden met e-bikes.

 3. Geen richting aangeven bij het verlaten van de rotonde van Santa Rosa levert een boete op en de oplossing van een simpel probleem van doorstroming.

 4. Plachi di dia permanent invoeren. Dan wordt het overal rustiger op de weg. Lamoenchi heeft 3 auto’s met verschillende letters.

 5. Het zou een optie kunnen Zijn om het autoverkeer te verminderen school bussen inzetten en twee wielers (bijvoorkeur elektrische) stimuleren. 80% van de auto’s hebben alleen de bestuurder er in zitten.

 6. Dit is werkelijk een lachertje. In de bocht bij Scherpenheuvel??? Daar is totaal geen ruimte voor.
  Men had enkele jaren geleden bij de uitbreiding van het winkelcentrum daar rekening mee moeten houden. Toen was er nog ruimte genoeg. Nu niet meer.
  Een “tijdelijke” rotonde? Vraag me af wat dat inhoud. “Tijdelijk” betekend op Curacao toch eeuwig?

  Op Santa Rosa moet men bij de rotonde maar eens verkeerscontroles houden. Uit verboden richting invoegen, via het pad achter de Ritz over de parkeerplaats proberen in te voegen, de secundaire weg bij Paseata gebruiken om de op de weg staande file te ontwijken met het gevolg dat de file nog langer wordt etc.etc.
  Het rijgedrag van velen is schandalig, egoistisch en gevaarlijk.
  De weg naar Sta Catharina afsluiten geeft nog meer problemen. Men gaat dan via zijwegen alsnog proberen zich in de bestaande file te dringen.

 7. Dus om de files op de Santa Rosa en caracasbaaiweg tegen te gaan gaan we het sluip verkeer onmogelijk maken en dwingen we iedereen over de Santa Rosa en caracasbaaiweg die al vast staan.
  Geniaal geweldig de man verdient de Nobel prijs

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Aangifte van verkrachting tegen Ali B, Borsato beschuldigd van handtastelijkheden bij minderjarigen The Voice of Holland

Bart Hinke, Tan Tunali In de uitzending van BNNVARA-programma BOOS vertellen anonieme vrouwen over traumatische ervaringen met rapper Ali B. Producent John de Mol wist al sinds 2019...

Democracy now! | Thursday, January 20, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Cooper laat inzet bewakingshond mangrovepark per direct stop zetten

Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft per direct opdracht gegeven om de bewakingshond bij het mangrovepark weg te halen halen. Dat bevestigt kabinetschef...

Nu.cw | Kitersurfer aangehouden met rugzak vol drugs

Een kitesurfer op Aruba is woensdagochtend aangehouden met een rugzak vol met drugs. De kustwacht kreeg een melding en ging er samen met de politie op af. De...

NTR | Vier jaar na Bestuursakkoord Bonaire en Den Haag: ‘weinig vooruitgang, want ambtenaren frustreren elkaar’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Vier jaar geleden tekende de bijzondere gemeente Bonaire een Bestuursakkoord met politiek Den Haag. Welzijn en welvaart werd er beloofd. Maar er is weinig...
- Advertentie -
- Advertentie -