29 C
Willemstad
• vrijdag 3 februari 2023

NTR | Spoedcursus tumba-muziek: Dit zijn de 4 lessen voor prinses Amalia

Eva Breukink Koning Willem-Alexander, koningin Máxima i prinses Amalia zijn op Curaçao. Vrijdagavond wordt er een speciale tumba-avond voor hen georganiseerd op het Brionplein.  Het bezoek van de koninklijke...

CC | Last day of royal visit to Curaçao

WILLEMSTAD - The royal visit will be given a tour of Bandabou on Friday. It is the last day of the visit of King Willem-Alexander, Queen Máxima...

DH | Royals in Willemstad

They were received by Governor Lucille George-Wout, Prime Minister Gilmar Pisas and President of Parliament Charetti America-Francisca, But there was also close contact with bystanders such as while...
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, February 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

NTR | ‘Ik heb hard gerend om koningin Juliana en de koets te zien!’

Oscar van Dam In oktober 1955 brengen koningin Juliana en prins Bernhard een bezoek aan Curaçao. De nu 76-jarige Romuldo Specht kan zich het bezoek nog goed herinneren....

NTR | Tumba-festival 1987: ‘Een dansende prins Willem-Alexander, het was iets magisch’

Oscar van Dam Prinses Amalia brengt haar eerste bezoek uit aan Curaçao. Haar vader, koning Willem-Alexander, maakte in 1987 ‘diepe indruk’ bij de finale van het Tumba-festival. Voor...

CC | Royal visit to Brionplein and Otrobanda focused children, sports and music

WILLEMSTAD - His Majesty the King's visit to Brionplein today was all about children and sports. The king gave the starting shot for registration for the King's...
- Advertentie -

DolfijnFM | SVB moet intern bezuinigen

SVB | Antilliaans Dagblad
De Sociale Verzekeringsbank (SVB) moet intern bezuinigen, zo vindt de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Dorothy Pietersz-Janga (MFK).

„Als nieuwe regering moesten we ons aan de afspraken houden die gemaakt zijn over het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho), zoals kostenbeheersing van het CMC en de SVB. Dat is een moeilijke taak. Het zijn twee grote entiteiten.

De pandemie is nog niet voorbij en dat brengt ook meer kosten met zich mee. CMC wordt gefinancierd met gelden van de SVB en de SVB wordt weer bij tekorten aangevuld met financiering uit de overheidskas”, om aan te geven hoe ingewikkeld alles is zegt de minister tegen het Antilliaans Dagblad.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. … “Er zijn hier … eh….. “personages” die vinden dat wij hier op Curacao “geen flauw benul” hebben van wat regeren inhoudt”…

  Dat heb je heel accuraat goed opgemerkt @bomessaken!
  Jij vindt dat men hier wel goed regeert?

  Welke ondermaatse standaard gebruik jij om de regeermores tegen af te zetten?

  Regeringsmores die je blijkbaar top vindt?
  Die van de binnenlanden van Afrika? Dan kan het idd kloppen dat je ze hier fantastisch regeren vindt!
  Fijne dag verder!

 2. Er is een ahem “persoon” op dit forum die van mening is dat NOS mes por we nu gegeven is. Dat het eiland helemaal geen steun of hulp nodig heeft dat de locale politiek een godsgeschenk is.
  Dat alle misstanden, als ze er zijn, het gevolg is van Nederlandse inmenging.
  Dat het beleid van de regering het beste perspectief geeft voor de bevolking.
  En waarschijnlijk that pigs can fly.

 3. Dat klopt helemaal regeren is hier niet de sterkste kant, nooit geweest trouwens anders zou de armoede niet zo onaanvaardbaar hof zijn.
  En wat het Europese land betr dat is gewoon een machtsstrijd wat daar aan de hand is.

  In ieder geval is dat Europese land in staat om tegen 0% te lenen.
  Just saying.

 4. @ Drechi

  Niemand beweert dat het in andere landen foutloos gaat, maar wat er in een ander land gebeurt maakt voor ons niet al teveel uit.
  Voor ons allemaal is van belang wat hier gebeurt en helaas moeten we stellen dat het niveau van de politici en ambtenaren veelal te laag is. Dat zorgt ervoor dat veel beslissingen niet worden genomen of verkeerd worden genomen.
  Hier zien we ook vaak dat er onderling niet wordt gecommuniceerd. Zo krijg je het welbekende voorbeeld van een weg v nieuw asfalt voorzien, waarna aqualectra komt om de boel weer open te trekken om een waterleiding aan te leggen.
  En wanneer je kijkt naar lange termijn regeringsbeleid dan ontbreekt dat volledig. Men doet wat de emotie ingeeft en niet wat de ratio aangeeft. Nadenken over consequenties is er al helemaal niet bij.
  En vingerwijzen naar andere landen verandert maakt dexe manier van regeren niet veel beter. Hoop dat je het daarmee eens kunt zijn.

 5. Er zijn hier … eh….. “personages” die vinden dat wij hier op Curacao “geen flauw benul” hebben van wat regeren inhoudt.
  Wat ze er natuurlijk niet bij zeggen is dat in een bepaald Europees land ons allen hier welbekend, men niet eens aan regeren toekomt……. Ze rollen over straat met kinderachtige “welles – nietesverhalen”, en gunnen mekaar het daglicht in de ogen niet…….
  Niewaar Dames??? Ik lach me te pletter…..

 6. @knoek-koe,
  Regeren op curacao = Stage lopen estilo “trial & error.
  Was het maar zo. In trial &error zit een uitgangspunt van leren door fouten.
  Hier is het letterlijk en alleen regeren door trial & error zonder naar de fouten te kijken en blijft het steken in die fase elke trial eindigt in een error. En zo verdwijnen bakken met geld zonder maar enig resultaat.
  Of is het zo dat elke trial bedoeld is om geld weg te sluizen en er eigenlijk geen ander resultaat gewenst is?
  Ik vrees het laatste.

 7. … “men heeft geen benul wat regeren betekent. Een arts als minister van gezondheid betekent niet dat ze kan regeren. En dit zien wij niet alleen bij de Gezonheidszorg maar ook bij Financien. Een tweede klas politie agentje bij Justitie. Nergens een vakminister. Een vakbondsleider voor het onderwijs die klaar staat om samen met studenten op reis te gaan, maar weet niet wat hij moet doen. Een snoepreisje dus. Wat een stelletje oenen”…..

  Spijker op de kop @Struisvogel!
  Regeren op curacao = Stage lopen estilo “trial & error”.
  Je wenst de kleine man dit soort regeerders niet toe!
  Stelletje klaplopers maar vooral amateurs!

 8. Zeer ingewikkeld volgens de minister! Maar tijdens en voor de verkiezingen werd steeds maar beweerd dat de partij genoeg expertise in huis heeft om gelijk te beginnen met regeren. Na de verkiezingen staat iedereen met de mond vol tanden. Het blijkt ook gelijk uit de antwoorden: we zitten er nu pas, geef ons de kans om te bestuderen wat we moeten doen. En de resultaat: men heeft geen benul wat regeren betekent. Een arts als minister van gezondheid betekent niet dat ze kan regeren. En dit zien wij niet alleen bij de Gezonheidszorg maar ook bij de Financien. Een tweede klas politie agentje bij Justitie. Nergens een vakminister. Een vakbondsleider voor het onderwijs die klaar staat om samen met studenten op reis te gaan, maar weet niet wat hij moet doen. Een snoepreisje dus. Wat een stelletje oenen. Hebben hun mond vol met autonomie terwijl de COHO juist de kans biedt om respect te tonen voor het VOLK, om alles recht te trekken wat jarenlang scheef is gegroeid. Een gestreamlined overheidsapparaat. Met kostenbeheersing op eerste plaats.

 9. Niet zo ingewikkeld, echt niet. Mogelijkheden genoeg, te beginnen met het aftoppen van exorbitante salarissen en hoge vergoedingen van specialisten. Had al lang moeten gebeuren

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -