32 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...

NTR | Archell Thompson: ‘Verboden te huilen’ doorbreekt stigma rond emoties

Kim Hendriksen Archell Thompson staat deze week in het DNA Storytellers Café in Rotterdam met zijn nieuwste storytelling voorstelling, ‘Verboden te Huilen’. Met zijn nieuwe voorstelling wil hij een...

PBC | Centrale Bank wil hogere topsalarissen voor eigen bestuur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) wil dat de regering afwijkt van de huidige wettelijke...

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Gevolmachtigde minister onder vuur door klokkenluider

HomeBlogsBlog Carlson ManuelDolfijnFM | Gevolmachtigde minister onder vuur door klokkenluider
Premier Gilmar Pik Pisas tekende in de ministerraad bij het kruisje. 

Carlson Manuel, de gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag heeft een groot aantal mensen tegen de regels in aangenomen. Dat stelt een klokkenluider die deze beschuldiging met interne documenten onderbouwt.

De HRM-organisatie van de overheid in Willemstad adviseerde in alle benoemde gevallen negatief, maar Gilmar Pik Pisas tekende in de ministerraad bij het kruisje.

Eerder kwam Manuel al in opspraak omdat hij zijn broer en schoonzus te werk stelde op het Curaçaohuis.

Bron: DolfijnFM

33 reacties

 1. Het commentaar van drenchi, zou heel goed overeen kunnen komen met het commentaar van een bestuurder.
  Er is dan wel geen echte discussie met drenchi mogelijk en vind dan ook niet plaats. Toch denk ik niet dat drenchi een bestuurder is twee redenen;
  Hij kan lezen en schrijven.
  De bestuurders zijn zo overtuigd van hun recht en gelijk dat ze, zelfs niet onder alias, zullen reageren naar, in hoofdzaak, makamba’s en Oreo’s

 2. @ Drechi,

  Waarom ben ik niet verbaasd dat jij binnen een paar uur ons gelijk bewijst door aan te geven dat het belang van Curacao en de YdK geen ruk kan schelen ?

  Je bent een parasiet, meer ben je niet.

 3. Schaamteloos mannetje ben je @DpbT

  Nu ben ik het helemaal eens met @John Bash (je bent niet wie je je voordoet) je bent gewoon ongefundeerd wild om je heen aan het trappen.
  Vanuit de hoek weliswaar.

 4. “Het kan mij geen ruk schelen wat jullie ervan vinden.”
  Dat is het commentaar van een psychopaat.
  Gelukkig zijn de meeste mensen voor rede vatbaar wel in verschillende mate maar toch.
  Een psychopaat of een sociopaat denkt alleen aan zichzelf.
  Dit is gedrag dat ook typerend is voor het gedrag van onze bestuurders.
  Ze delen pastechis uit aan vrienden en familie (niet vergeten dat de vriend status gekocht kan worden) terwijl een groot deel van de bevolking (ydk) onder het bestaansminimum leeft. En het kan ze geen ruk schelen wat iemand er van vindt.

 5. @Drechi. Hahahaha. Nu weet ik het zeker. Drechi, je bent inderdaad coopertje. Dat brullen en blaten van je helpt niet. Straks ga je proberen lief en aardig te zijn om zieltjes te winnen. Want je zal van je inner circle wel op je kop krijgen, omdat anders het volk (f&f) zich van je afkeren.

 6. @Joep en de rest van het vulgus: Het kan mij geen ruk schelen wat jullie ervan vinden. Is dat duidelijk genoeg zo??

 7. @ Drechi

  Een matennaaier is iemand die verhalen loopt rond te strooien om anderen in een slecht daglicht te plaatsen, zodat hij of zelf daar van kan profiteren. Rode draad is dan dat de verhalen meestal niet op waarheid zijn gebaseerd, het zijn vaak verzinsels of een slimme verdraaiing van de realiteit.

  In dit geval worden er gewoon feiten ‘gelekt’ en die feiten had deze regering graag geheim gehouden. Deze persoon is alleen een matennaaier voor deze regering, die graag dit soort jatpartijen door wil zetten. In een tijd waarin velen geen inkomen hebben, velen nog afhankelijk zijn van de voedselbank en de overheid een aanwijzing heeft om geen personeel meer aan te nemen, juist daar denken deze egoïsten alleen aan zichzelf en hun eigen portomonnee. Het interesseert hen geen ene donder dat de bevolking geen eten heeft. Het interesseert hen totaal niet dat ze belastinggeld aan het stelen zijn.

  Nee, deze persoon is geen matennaaier, deze persoon bewijst de hele bevolking van dit eiland, met uitzondering van iedereen die deze vorm van diefstal goedkeurt, een zeer grote dienst.

  En dan hebben we ook nog eens een trekpop als premier, die alle adviezen naast zich neerlegt, die alle regelgeving naast zich neerlegt en gewoon 4 familieleden en vrienden een ruim salaris geeft op kosten van ons.

  Dat jij, Drechi, dat gedrag goedkeurt en dat je het zelfs erg vindt dat deze jatpartijen bekend worden gemaakt toont wel aan dat jouw morele compas volledig verkeerd staat.
  Je praat altijd over de belangen van de YdK en dat Nederland zich nergens mee moet bemoeien.
  Een meer correcte benaming zou zijn dat jij een ongelofelijke landverrader bent, die helemaal geen ene fuck om de YdK geeft. Het gaat jou alleen maar om je eigen zakken te kunnen vullen en dat anderen daardoor niets te eten hebben zal jou een complete rotzorg wezen. Jij draait gewoon een grijze plaat af, in de hoop dat het domme deel der natie het wel weer zal accepteren en jij weg kan lopen met je volle zakken.

  Ik zeg het niet vaak, maar jij bent werkelijk de meest misselijk makende persoon hier op KKC, een profiteur, een zakkenvuller en een vijand van het volk.
  Het werd tijd dat dit een keer werd gezegd.

 8. Waarom F&F in advies en bestuursfuncties, top down:
  Iedereen zonder kennis en kunde is minder kans dat het systeem “geout” wordt omdat de gehele top zijn positie te danken heeft aan het verrotte systeem.
  Minder kans dat er een capabel persoon bij de elite komt.
  Het is gewoon consolideren van de macht en sigaren uit eigen doos uitdelen aan de rest.
  En op een verknipte manier heeft onze pias pik gelijk: het is normaal hier dit is in 1969 begonnen het is al zolang bezig het is onze bestuurscultuur, dus laten we het gewoon officieel maken:
  Verkiezingen zijn niet alleen voor een vertegenwoordiging van het volk.
  Verkiezingen zijn voor een vrijbrief tot het plaatsen van personen in alle entiteiten.
  De personen mogen komen uit familie, vrienden kring maar ook uit die die zich “inkopen” het zelfde geld ook voor aanbestedingen van overheidsopdrachten.
  In de wet moet dan wel opgenomen worden dat contracten en overeenkomsten door de nieuwe regering opgezegd kunnen worden maar dat de betalingsverplichting blijft.
  En wie dit gaat betalen?
  Sinds wanneer is dit een item in onze cultuur?

 9. Ik heb zo het donkerbruine vermoeden dat vetnek cooper onder het synoniem Drechi reageert. Alleen al vanwege het constant nietszeggende verbale geweld dat hij de wereld in gooit. Nooit geen bewijs of argumenten. En heb ik toch gelijk dat hij tot de innercircle behoort.

 10. ‘Iemand’ sprak over ‘matennaaier’.
  Wat een gekrakeel, je bent nom de ju verantwoordelijk als mens, om zaken die het daglicht niet kunnen verdragen naar voren te brengen.
  Het gaat om het algemeen belang, het gaat vooral om het feit dat F&F hier voor gaat. Ongeacht of het de MFK zooi is of wat er hiervoor heeft gezeten.
  Niemand neemt het nauw met het AB. Gewoon verrot systeem.
  En who cares about de mensen die aan het voedselbank infuus moeten liggen.

 11. Tjs @Drechi. In een wereld waar roven, bedriegen en stelen de normaalste zaak van de wereld is zou jou uitspraak kloppen. Zo te horen behoor jij ook tot die club.

 12. Het is geen laag bij de gronds artikel, het is een feitelijk artikel.
  Maar op curaçao lijkt het uitspreken van feiten gelijk aan laag bij de grond zijn.

  Als het zo’n onzin is wat er gezegd wordt, moet het ook een fluitje van een cent zijn om ‘t te weerleggen, maar DAT mevrouw de roeptoeter, dat doet u nooit, bai flit bo mes brò.

 13. En Pisas maar denken dat het om huisband leden ging . Voor feesten en partijen!

  Je heb je chauffeur, promotor, relax coach , opmaak artieste, DJ en natuurlijk niet te vergeten de blokfluitspeler. Nu nog een drummer, gitaar speler, 3e viool, liedjes schrijver, opname studio, stage manager, stage medewerkers, orde dienst, kaart verkoop, boekingsorganisatie, enz enz

  Dus ruimte zat voor F&F.

 14. P P gaat nooit afreden, en toyboy Manuel ook niet.
  De NL regering moet nu een keer verantwoordelijkheid nemen, en hun eigen beleid uitvoeren. Geen 4e tranche want de zaakjes zijn niet in orde.

 15. Dus de premier zegt dat hij de aanstellingen niet heeft ondertekend, op de site staan de papieren met de handtekening van de premier.
  Klaar en duidelijk:
  De minister liegt dat het gedrukt staat.
  Sterker nog in het zelfde interview
  Zegt de premier dat er meer ruimte gemaakt moet worden om adviseurs (F&F) te plaatsen.
  Nepotisme moet legaal gemaakt worden.
  Dit kan niet, niet nu er geen financiële ruimte is. Maar ook niet met inachtneming van de regels van behoorlijk bestuur.
  Er is maar een conclusie:
  De premier moet aftreden en de gev.minister ook.

 16. “De kop van dit artikel is tendentieus en laag bij de grond. Het was nl helemaal geen klokkenluider, maar een matennaaier die het bericht heeft gelekt.”

  het gaat hier toch gewoon om feiten? mensen zonder de juiste kwalificaties zijn aangenomen en met salaris verhogingen die nergens zijn onderbouwd

 17. Het is net Peppie en Kokkie .
  Maar ja de waarheid mag nooit gezegd worden op nos dushi korsou .
  Gelijk ben je klokkenluider of een matennaaier .
  Habri bo wowo of sigi drumi bai cu nos dushi hendenan .

 18. Dislectie, o sorry.. Typo…. Dislect:
  Jij hebt zoals gewoonlijk weer de wijsheid in pacht.
  Is je tweede naam misschien Google? En je derde Yahoo? Is je achternaam misschien BlaBla? Ben je de broer van Kaat of zo?

 19. De bron van nieuws is minder belangrijk als de controleerbare feiten.
  Normaal is een regeringsbron of regeringspublicatie bewijs op zich zelf.
  Vandaar dat het niet de waarheid spreken een dood zonde is binnen een democratie.
  Of de bron hier een matenaaier is of een klokkenluider die misstanden wil melden doet niet terzake.
  Was het ook niet een staten lid die kwam met de loonstrookjes van de toppers?
  En was het zelfde statenlid ook niet bepaald onbesproken?
  Een feit, bewijsbaar, is een feit.
  Een schande is een schande.
  Nu nog het nemen van verantwoordelijkheid.

 20. De kop van dit artikel is tendentieus en laag bij de grond. Het was nl helemaal geen klokkenluider, maar een matennaaier die het bericht heeft gelekt.

 21. Vanaf het begin had deze Manuel al problemen en hield hij de deuren dicht voor ‘t personeel. En van pisas zal je de waarheid niet horen, dus klokkenluider doe je werk, komen we zsm van deze smeerlappen af.

 22. Volgens het gebrabbel van Pik P is het normaal da je vertrouwelingen om je heen verzameld en aanneem. Overigens zijn het geen ambtenaren vertelde hij in de persconferentie gisteren. Wellicht kan hij aangeven hoe het kan da er nog steeds ambtenaren uit zijn vorige periodes op de stoelen zitten geplakt.

  Mooi dat de klokkenluider alles met officiele documenten heeft weten te staven. Een partij waar voor het grootste gedeelte veroordeelden zaten waarvan de ‘voorman’ blijf liegen. Wat een clowns zeg. Onvoorstelbaar dat er binnen dit forum achter zo’n groep mafketels staan.

 23. Breaking:
  Volgens pisas is alleen je yoga instuctriese aan genomen.
  Als deze uitspraak van Pisas niet juist is betekent dat dat hij niet alleen ongezien bij kruisjes tekent maar ook nog bewust liegt.
  Bijde zijn doodzonden in een normale democratie.
  Dat betekent dat de bewijzen er bij gepubliceerd moeten worden en dan zou dat het politieke einde van Pisas zijn.
  Of het is niet waar en dan is er minimaal spraken van laster.

 24. …..”Premier Gilmar Pik Pisas tekende in de ministerraad bij het kruisje.”….

  Onze Aap-Noot-Mies leesniveau premier kon zeker niet lezen dat hij tekende voor een yoga instructeur, een band dj etc?

  Triest hoe de geschiedenis zich telkenmale herhaalt.
  De grootste vijand van curaçao, onze eigen gezagsdragers!
  Het ware te wensen dat het onmogelijk is om als ongeletterde premier te worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties