28 C
Willemstad
• donderdag 20 januari 2022 15:40

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Debataanvraag over het terugbrengen van kosten in de gezondheidszorg

- Advertentie -
De wachtlijsten zullen daardoor alleen maar langer worden aldus de vereniging | ANP

Oppositiepartij MAN heeft mede namens PAR en KEM een spoeddebat van de Staten aangevraagd over de gezondheidszorg, schrijft het Antilliaans Dagblad.

De Raad van Ministers maakte op 30 juli bekend de kosten voor de gezondheidszorg te willen terugbrengen. MAN maakt zich zorgen over de negatieve effecten die dit zal hebben op de kwaliteit van de zorg op Curaçao en meer direct voor de mensen die zorg nodig hebben. Bezuinigingen zijn nodig, erkent MAN in de aankondiging van het debataanvraag.

En de overheid moet ook zorgen dat de zorg zo efficiënt mogelijk functioneert, maar wel met behoud van kwaliteit. De aangekondigde maatregelen snijden in de zorg zonder rekening te houden met de mensen, vindt de oppositie-partij.

Bron: DolfijnFM

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. Het wordt steeds duidelijker. We zijn er nog lang niet!
  Pas wanneer directeuren aangesproken gaan in hun portemonnee voor wanbeleid zal hier iets aan veranderen.
  Nu is het een serieschakeling aan profiteurs, en brokkenmakers in de (r)overheidsnv’s

 2. Het organogram van het CMC lijkt net een kerstboom met veel overbodige managementlagen daar kan zeker ingekort worden. De specialisten verdienen iets van 750.000 per jaar en toch moeten patiënten vaak voor levensreddende operaties naar Colombia vliegen.

  Colombiaanse specialisten zijn blij met 100.000 per jaar dat is meer dan ze in Colombia krijgen en ze zijn vaak deskundiger. Wij hebben toch allemaal gezien wat voor slagerswerk Menno Misset op de borsten van een vrouw heeft uitgevoerd. Haalt de Colombiaanse specialisten hierheen zou ik zeggen, betere zorg en goedkoper.

 3. Onbetaalbaar is als er meer uitgaven verwacht worden dan dat er, redelijkerwijs, aan inkomsten binnen komt.
  Kosten gemaakt, en opgevoerd, voor cmc en management. Kunnen niet goed gemaakt worden door de inkomsten van de zorgverzekeraar. Zeker als die zijn inkomsten ziet teruglopen door oplopende werkeloosheid en daling van de inkomsten.
  Ik stel een onderzoek naar Suzie en haar bedrijven voor om zo geld bovenwater te krijgen en daarmee de lasten van cmc te verlichten. Ook het cmc bestuur en consultancy kan doorgelicht worden om de operationele kosten te drukken. Het zelfde geldt voor de operationele kosten van de centrale verzekeringsbank.
  Als dit gedaan wordt zullen de kosten van de zorg lager komen te liggen.
  Betaalbaar gaat het door het cmc debacle nooit meer worden.

 4. Zolang een groot deel van de bevolking niet mee betaald aan de zorgkosten, men daarnaast ongezond blijft eten, men zich als idioten in het verkeer gedraagt met legio letselschade als gevolg, blijft de zorg onbetaalbaar.

 5. Ze hadden nooit een ziekenhuis van een miljard moeten bouwen… als je geen personeel hebt dat met een nieuw ziekenhuis van een miljard kan omgaan. En als je een ziekenhuis van een miljard eigenlijk niet kan betalen en of onderhouden.
  Wat moet je met een Ferrari op curacao. als je veel beter een toyota pickup kunt kopen.

 6. Aan de top van het Ziekenhuis zit een MAN-ista.

  Gilbert Martina, neef van Stephen Martina.
  Gilbert verdient 40K p.m tel daar bij op de emolumenten. Resultaat: 12 ambachten 13 ongelukken.

  MAN maakt zich zorgen om het fin. welzien van een door nepotisme geplaatst familielid.

  Wat men moet doen is alle familie die door politiek geplaatst is er in één keer uit mikken!

  Van CBCS, CUROIL, Game and control board, en CMC!

  Net als in familiebedrijven: Familie is niet perse de beste kapitein!
  Zie ook vele fam. zaken op Curaçao.
  Nadat de kinderen en kleinkinderen het directeursschap eisen gaat het vaak helemaal mis:

  Zie ook Winkel en zonen, Ritz, Citco Kooyman .
  Bij de laatste 2 eisden de kinderen/kleinkinderen ook een positie in de top op, dankzij aandeel en invloed external capital hebben zij debedrijven niet ten onder zien gaan.

 7. Het debacle van het nieuwe ziekenhuis, en de benoemingen van bestuurders trekt een grote wissel op de kosten voor de gezondheidszorg.
  En dat is gedaan door de PIN onder het toeziend oog van man en par.
  Man en par geven zichzelf een brevet van onvermogen.

 8. Als ik de tweekoppige fractie van de MAN zie vraag ik mij telkens keer af, hoe in hemelsnaam hebben wij de kans laten liggen om deze partij volledig te doen vervagen?

  Afijn, gemiste kans, dus aanhoren van de Krijsmacht G en WA(cko) S, voor de komende vier jaren.

 9. Een kleine 35% van onze bevolking valt onder de noemer gezond, ruim 65% heeft 1 of meerdere gezondheidsproblemen en ja overgewicht is een gezondheidsprobleem.
  Als persoon die graag gezond leeft is het leven op Curacao bijna niet meer betaalbaar.
  Ik denk dan ook dat hier de grootste kostenbesparing te behalen is.
  Extra belasting op alle kant en klare dingen, producten die vol met suiker zitten, fastfood.
  De extra belastingsinkomten hiervan gebruiken om gezonde voeding voor kostprijs of misschien wel met subsidie verkrijgbaar te krijgen op Curacao.

  Volgens mij is dit de enige weg die we kunnen inslaan willen we de ziektekosten verlagen.
  Indien we allemaal gezond waren, had de covid ook niet zo’n zware impact gehad op Curacao.

 10. Onze minister richt zijn pijlen voor bezuinigingen in eerste instantie op de exorbitante salarissen van het bestuur en de MAN begint te piepen. Zullen de bestuursleden zijn benoemd door de MAN ??.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Waardemutatie op goud’

CBCS: Goudvoorraad ongewijzigd gebleven Willemstad - De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft naar eigen zeggen ‘een deel van de waardemutatie op goud gerealiseerd’. Maar...

NRC | Aangifte van verkrachting tegen Ali B, Borsato beschuldigd van handtastelijkheden bij minderjarigen The Voice of Holland

Bart Hinke, Tan Tunali In de uitzending van BNNVARA-programma BOOS vertellen anonieme vrouwen over traumatische ervaringen met rapper Ali B. Producent John de Mol wist al sinds 2019...

Democracy now! | Thursday, January 20, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Cooper laat inzet bewakingshond mangrovepark per direct stop zetten

Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft per direct opdracht gegeven om de bewakingshond bij het mangrovepark weg te halen halen. Dat bevestigt kabinetschef...

Nu.cw | Kitersurfer aangehouden met rugzak vol drugs

Een kitesurfer op Aruba is woensdagochtend aangehouden met een rugzak vol met drugs. De kustwacht kreeg een melding en ging er samen met de politie op af. De...
- Advertentie -
- Advertentie -