28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | CTB wil grootschalige opknapbeurt Punda

HomeEconomieBouw en vastgoedsectorDolfijnFM | CTB wil grootschalige opknapbeurt Punda
Een deel van de 35 actiepunten moet uitgevoerd worden voor 4 december volgend jaar, dan staat Willemstad 25 jaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De Curaçao Tourist Board CTB wil Punda grootschalig aanpakken. Met een adviesbureau zijn 35 concrete actiepunten ontwikkeld om de stad uit het slop te trekken: Pact voor Punda wordt het genoemd.

Zo moet de overheid weer beheer voeren over vervallen bouwwerken. Inkomsten uit parkeren en boetes moeten ten goede komen aan de binnenstad. Vergunningen voor horeca moeten snel worden afgegeven. Omzetbelasting moet worden verlaagd.

Een deel van de 35 actiepunten moet uitgevoerd worden voor 4 december volgend jaar, dan staat Willemstad 25 jaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Bron: DolfijnFM

13 reacties

  1. @ Joep Meloen, ja ik ken die “jonge studenten” ook. Die werken bij Esperamos en pakken boodschappen in. Niet dat dat erg is, in mijn jonge jaren heb ik dat zelf ook gedaan in de tijd bij Las Vegas supermarket. Er zullen best een handje vol terug zijn gegaan en een baantje hebben gekregen, echter de meesten zitten verspreid over de wereld en blijven ver weg van het vervuilde eiland met gaten in het wegdek. Wie kan vlucht weg van het eiland aangezien de situatie alleen maar slechter wordt. In 2006 tot 2008 zag ik al dat het eiland redeloos verloren was zolang dezelfde figuren telkens opnieuw opduiken op cruciale posities. Alles is verkwanseld en weggeven aan profiteurs. Daarom tijd voor grote opknapbeurt inderdaad.

  2. @ Tico Martina,

    Voor iemand die hier al 13 jaar niet is geweest heb je een verdomd grote bek over wat er hier wel of niet goed of fout is.

    Voordat je iedereen de les komt lezen over wat er hier moet veranderen zou het handig zijn wanneer je eens up to date informatie over het eiland bij elkaar gaat schrapen.
    Ik ken genoeg jong afgestudeerden, die dan wellicht niet bij de overheid werkzaam zijn, maar wel werkzaam zijn in de private sector en daar goede resultaten boeken.
    Waarom staar jij je blind op alleen werken in de publieke sector ? Is dat jouw enige optie om je zelf dienbaar te maken op het eiland ? Dus jij wilt eigenlijk ook alleen maar profiteren van het belastinggeld en wanneer dat niet mogelijk is dan heb je er geen zin in om jezelf in te zetten voor het eiland ? Lekkere jongen ben jij.

  3. Kwèk, kwèk, kwèk nu heb je het weer over ongeschoolden, terwijl je het eerst had over studenten die teruggaan.Trouwens als je hier 13 jr weg bent, wat voor info heb je dan? In je andere land, waar je zo geniet, heb je toch wel wat beters te doen, dan info over/van Curaçao volgen???Hahahahahaha, bo ta gaña sin fin y nada,bla bla bla maar wat, je bent ongeloofwaardig en zielig. Zoek een leven

  4. shimaruku, hahahaha ja hoor duizenden die terugkomen naar het eiland. Geloof je het zelf. Wat teruggaat en blijft hebben vaak de school niet afgemaakt en komen inderdaad terug om daarna boodschappen in te pakken bij Esperamos hopende op 1 gulden. Neen mijn beste de meesten blijven of in Europa of Amerika of Azie. Die gaan niet terug naar een eiland waar onbenulligheid en onkunde hoogtij viert. Een kennis van mij werkt voor bureau bijstand en dagelijks komen er mensen uit Curacao langs die onlangs geland zijn op schiphol. Uit ellende hebben ze alles daar opgezegd en zijn vertrokken. Ik ben al zeker 13 jaar niet meer op het eiland geweest en als ik lees wat een rotzooi het is geworden dan ben ik blij toe. Nog steeds enorm spijt dat ik twee jaar op het eiland heb verdaan door met mijn stomme kop te denken, ik kom terug. Nu woon ik heerlijk en geniet. Hier is de regering ook niet je van het, maar in ieder geval heb ik er geen last van. Mij zien ze pas terug op het eiland als er een vloedgolf het eiland heeft schoongespoeld. Dat zou een grootschalige opknapbeurt zijn voor Punda en de rest. Daar hoeft CTB niet zoveel geld voor uit te geven.

  5. @PipoMartina, toch vreemd dat er vroeger en nu nog steeds, duizenden en duizenden gestudeerde YDK uit o.a. Nederland, hier werken en een leven opbouwen; dat het jou niet gelukt is hier te werken zegt veel over jezelf; dat je vooral bezig bent veren in je reet te steken, zegt genoeg over je zelfbeeld. Vreemd hoor in zo’n fantastisch land met innovatie en …..economie(sic) en toch dagelijks op KKC, terwijl je hier niet eens op vakantie wilt komen,hahahahahahahaha, geloof je jezelf nog??

  6. @ Curacao revisited, alle maar dan ook alle instantie op Curacao hebben bobbos en nietswetenden in dienst en op cruciale plekken zitten. Dat zie je in de overheid, overheids NV’s, publieke sector etc. Die personen voeren niks nuttigs uit, kunnen niks en zijn nutteloos. Voor alles worden “consultants” ingehuurd die niks anders doen dan een rapport ooit geschreven voor bijvoorbeeld SETEL doormiddel van CTRL + F te vervangen voor bijvoorbeeld Kodela. Ik heb wat rapporten gezien waar de oude naam soms nog instond. De capabelen komen niet aan de bak. De rotzooi wel. Idiocracy is geen fictie film, het is een weergave van Curacao.

  7. “Waarom denkt het CTB dat de kennis hier op het eiland niet aanwezig is ? Waarom geeft men veel geld uit voor iets dat al zeer lang bekend was ?”
    de vraag lijkt mij eerder waarom de CTB mensen zelf dit onderzoek zelf niet doen. Wat doen die mensen de hele dag

  8. Al sinds mensenheugenis bestaat voor Curacao alleen Nederland als expertiseland. Terwijl over de ganse wereld qua infrastructuur, economie en kennis Nederland voorbij gestoomd wordt, blijft men op Curacao maar kijken naar Nederland hoe dingen gedaan moeten worden. Het trieste is dat elk jaar er honderden studenten naar Nederland gaan of naar andere landen om zich te ontwikkelen. Elk jaar wordt hun voorgehouden en gelogen “kom terug want we hebben je nodig”. De stommelingen, waaronder ik, die inderdaad terugkomen met kennis en kunde, worden tegengewerkt en men probeert op alle mogelijkheid hun te belazeren. Flierefluitende oplichters en avonturiers uit Nederland die zogenaamd consult of advies geven worden met open armen ontvangen en grof betaald. De Yui di Korsou die heeft gestudeerd en consult of advies wil geven wordt nog net niet het pand uitgetrapt. Nu heeft CTB dus weer enorm veel geld over de balk gesmeten voor een advies rapportje. Ach weet je laat maar, klagen heeft toch geen zin. Er zal niks veranderen. Ondertussen woon ik in een land waar inovatie, economie etc. voorop staat. Voor mij nooit meer Curacao, zelfs niet als vakantieeiland. Of misschien pas nadat er Limburgse toestanden hebben plaatsgevonden en het eiland is schoongespoeld.

  9. Kom eens met een strategie!
    Visie, ipv altijd maar een duur opknapplan te bekonkelen waar de burger voor opdraait !
    Een opknapplan dat niets zal uithalen (behalve voor f&f) als men niet eerst goed en strategisch nadenkt over de bestemming van uitgeblust Punda!

  10. Ik las gisteren dat CTB hier een peperduur kantoor uit Nederland voor in de hand heeft genomen en dit kantoor is precies gekomen met de argumenten die vele anderen op het eiland al jaren geleden hebben aangegeven.
    Waarom denkt het CTB dat de kennis hier op het eiland niet aanwezig is ? Waarom geeft men veel geld uit voor iets dat al zeer lang bekend was ?

    Nog voor de bouw van Sambil is al gesproken over leefbaar (lees: bouw appartementen) maken van de binnenstad. Er is veelvuldig gesproken over aan opknappen van de panden door de eigenaren. Die moeten er helaas toe worden gedwongen, maar dat wil de regering niet.
    DMO heeft een aantal jaren geleden al gepleit voor het ontvangen van de parkeergelden.
    De afgifte vergunningen staat al enige decennia op de agenda onder het kopje ‘aanpakken red tape’.
    Invoeren van een leegstandswet is ook al vaak besproken en ook het autovrijmaken van de handelskade en breedestraat is al veelvuldig naar voren gebracht.
    DMO heeft zelfs een heel plan, uitgewerkt en al, liggen over hoe de binnenstad eruit zou kunnen zien, het enige dat ontbrak was de politieke wil.

    En dus besluit CTB om maar weer open deuren in te laten trappen door een paar snelle jongens uit Nederland. Die hebben zich waarschijnlijk helemaal kapot gelachen, ze hoefden alleen alles nog een keertje over te schrijven, te voorzien van wat moderne, snelle termen, en een flink betaalde vakantie op Curacao was hun deel.

    Wat mag dit onderzoekje van het CTB hebben gekost ? 2 ton, 3 ton ? Voor minder zullen deze figuren niet uit hun bed komen.

    Het wordt tijd dat deze kosten gewoon worden verhaald op degene die de opdracht heeft verstrekt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties