25.5 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...

PBC | Nieuw bewijs over Natalee’s verdwijning was adembenemend, maar bleek uiteindelijk fake

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De Amerikaanse advocaat en televisiepresentator/journalist Greta van Susteren is misleid en heeft valse informatie gekregen in de zaak Natalee Holloway. Dat valt op te...
- Advertentie -

PBC | Verplichte vakantie voor betrokken agenten fouilleeractie

Persbureau Curacao

Gedurende het onderzoek rondom het incident zullen de agenten niet meer aan het werk gaan.
WILLEMSTAD – De agenten die betrokken waren bij de fouilleeractie op het Marnix College moeten met verplichte vakantie. Dat heeft premier en minister van justitie Gilmar Pisas vanmiddag bekendgemaakt.

Gedurende het onderzoek rondom het incident zullen de agenten niet meer aan het werk gaan. Om hoeveel agenten het precies gaat kon Pisas nog niet zeggen. Een aantal leerlingen van het Marnix College moest bij een controle op wapens en drugs afgelopen dinsdag zich uitkleden en bukken.

VPCO-directeur Maghalie van der Bunt-George gaf aan dat dit een manier was die niet veilig was voor de leerlingen. Eerder werd al besloten om het Marnix College Cas Cora vandaag en morgen te sluiten.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

17 reacties

 1. @Joep Meloen!
  Niets mis met controle, niets mis met preventieve maatregelen, niets mis met voorwaarden scheppen dat er geen drugs op de scholen rondgaat.
  Niemand die daar tegen ageert!

  Maar daar had de schoolleiding ook beter doordachte PREVENTIEVE maatregelen voor kunnen nemen. ( missie, strategie, visie, ) = vooruitzien!

  Symptoom bestrijding is juist hele tijd “niets doen of weinig doen” en dan achteraf overdreven correctieve acties nemen door een leger bruten van autoritaie politiemensen als een olifant door een porseleinen kast te laten razen en vervolgens met draconische acties de studenten intimideren, frustreren en vernederen!

  Mosterd na de maaltijd beleid, brandjesblus beleid, niet goed nadenk beleid!

  En misschien ook een stukjeopvoedingscultuur op Curaçao, niets praten, informeren, uitleggen, of begrip kweken,als een bestia de kinderen metaforisch alle hoeken van het schoollokaal laten zien!

  Zo is zijn de agenten zelf waarschijnlijk ook opgevoed, en geen opleiding of studie die dit stukje “mondi gedrag” er uit filtert!

 2. Helemaal eens @Dislect
  Hoe is het mogelijk dat politie die feitelijk ook justitiefiguren zijn, schoolleiding, docenten niet weten wat wettelijk wel en niet door de beugel kan. Begrijp me niet verkeerd. Niets mis met controle, maar wel binnen de kaders van de wet, menselijkheid!

  En niet zoals als nu is gebeurd, dat een zwaar gefrustreerde “docent” zijn gram gaat halen op studentjes die hij niet “liked” en PERSOONLIJK studenten selecteert alsware een beul van Auswisch die bepaalt wie wel of niet naar de “gaskamer” gaat!

  Deze docent moet als eerste eruitgetrapt worden!

  Dit geeft in een notendop het kernprobleem aan op curaçao!
  Mensen op (sleutel)posities die geen kaas gegeten hebben van besturen, aansturen, leiding geven en voorwaarden creëren zodat de doelstellingen gerealiseerd worden. Goed en veilig onderwijs.

 3. Voor de schuldige, de aanwezige leerkrachten en politie;
  Hoe is het mogelijk dat dit is gedaan?
  Hebben jullie geen weet van jullie rechten en plichten uit hoofde van Julie persoon of functie?
  Als het antwoord nee is komen we bij de indirect verantwoordelijke school bestuur en korpsleiding.
  Hoe is het mogelijk dat deze personen met zo’n verknipt norm besef en gebrek aan kennis in deze positie is gekomen? U heeft ze hier geplaatst en bent dus net zo schuldig.
  En dan komen we bij de politiek verantwoordelijke, zij die nu om het hardst aan het schreeuwen zijn.
  Had u weet dat kennis en normbesef van de uitvoerders zo laag ligt?
  Nee? Waarom niet? U bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden van uw ambtenaren u geeft subsidies aan school besturen is er geen toezicht op de ambtenaren?
  Ja? Wat heeft u gedaan om normbesef en kennis van uw ambtenaren te vergroten of op een acceptabel pijl te brengen.
  U draagt politieke verantwoording.
  Staten leden het is aan u de taak om de ministers ter verantwoording te roepen.

  En wat zou er nu gaan gebeuren?
  Ik denk een paar dagen verplichte vakantie voor een leerkracht en een paar agenten. En dan terug naar het verknipte normaal

 4. Mischien heeft Joep gelijk en maken we ons druk over een symptoom en is er een grotere root cause.
  Maar dan wil ik geweld op school ook als een symptoom zien.
  Dan krijgen we als symptomen:
  – toenemend geweld op school
  – leerkrachten die geen norm besef hebben
  – politie die geen wetskennis en norm besef hebben.
  – politiek die geen norm besef heeft.
  En wat is dan de gemene deler: norm besef en verantwoordelijkheid of eigenlijk het gebrek daar van.
  En zou je kunnen stellen dat dit een gevolg is van “nos cultura”.
  Wat zou er gebeuren als de politie op verzoek van de secretaris generaal het zelfde zou doen in de staten?
  Dit is alleen ondenkbaar als scholieren minder rechten hebben als statenleden.

 5. @joep meloen

  Ik hoop toch zo dat jij ooit een politieagent tegenkomt die jou verordonneert, zonder welke lastgeving dan ook,
  je uit te kleden en naakt voorover te buigen. In jouw wetteloze, bandeloze maatschappij is dat in het geheel niet ondenkbaar. Waarschijnlijk moet je van die agent ook nog je benen spreiden. ( mag ook je dochter zijn natuurlijk; waarbij je maar moet hopen dat de bewuste agent niet stiekem foto’s maakt met zijn iPhone ).

 6. Wanneer ik de reacties alhier zo lees dat is het typisch voor Curacao. We maken ons druk over alles……………..behalve over wat werkelijk van belang is.
  Alleen Fred Schiedam heeft door water nu werkelijk belangrijk is. De rest is alleen bezig met symptoom bestrijding en over 5 jaar vraagt iedereen zich af hoe het op de scholen toch zo gierend uit de klauwen heeft kunnen lopen en waarom de jeugd volledig ontspoord is.

  Nos mes por ? Amehoela !

 7. De ouders van deze kinderen moeten zich verenigen en een goede advocaat in de arm nemen en aangifte gaan doen bij de lands recherche. Deze politieagenten zonder fatsoenlijk moraal via de rechter laten ophangen in de hoogste boom van Curacao. En wat een schandalige maatregel deze verplichte vakantie, alleen non actief gedurende het onderzoek zonder salaris zal de juiste maatregel nu zijn, Maar de heer Pik Paljas wil zijn ex collega’s natuurlijk niet aanpakken.

 8. Pik Pisas de op rust zijnde politie agent en nu de functie heeft van minister president van curacrim , moet zijn eigen vlees gaan keuren.

 9. Het is toch vreemd dat ambtenaren nooit verantwoording hoeven af te leggen voor hun wandaden.
  Verplicht op vakantie….

  En gedurende covid moest iedereen inleveren, behalve de politie, die kreeg een covid toeslag.

  En de liquiditeits steun vanuit nederland wordt grotendeels door de ambtenaren opgegeten terwijl een groot gedeelte van het volk het met voedsel paketten moet doen.
  Maar op het moment dat deze lening terug betaald moet worden weten ze het volk uiteraard weer voor het karretje te spannen.
  ALS ZE DAN TOCH NIETS DOEN WAAROM BETALEN WE ER DAN NOG VOOR!!!!!

 10. ….”Dat heb je in een ontwikkelingsland met een voormalige politieagent aan het hoofd van land en politie”…

  Idd curaçao op zijn best @ gerrit

  Hoeveel strepen heeft deze agent, premier, minister van algemene zaken, minister van justitie? Liefdadigheids premier, selfie en lintjesknip premier? Kortom premier “Farandula” , premier kòrta sinta! Premier kompa nansi, premier “bon vivant”!

  Krijgt hij ook nog extra betaalt voor de minister van jus. post?

  Wat voor boodschap wordt hier uitgedragen?
  Inhoud , expertise, vakkennis, studie, moraal doet er niet toe om minister te worden!

  Maar wel je kleur, haartype, ras/soort, en hoeveel stemgerechtigden zich herkennen en vereenzelvigen met de fysieke verschijning van de premier.

 11. De opper-sheriff heeft geoordeeld: de agenten zijn schuldig, waarmee het dossier kan worden gesloten (waarom zou je als politicus moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan?). Aan de jeugd-criminaliteit en aan het drugsgebruik op school hoeft verder geen politieke aandacht te worden geschonken (immers: binnen het verdienmodel van Family & Friends valt daar toch geen rode stuiver te halen).
  “De verontruste ouders” hebben zo hun zin en leraren en schoolbesturen hoeven zich ook niet verder uit te sloven.

 12. Een van de nare gevolgen van ons kent ons en we moeten vriendjes plaatsen en beschermen.
  Geplaatste leraar, met contacten, wordt beschuldigd van pedofilie.
  Leraar laat politie komen voor een “preventieve actie” bedoeld om zijn beschuldigers te intimideren.
  Loopt uit de hand en daar staan we.
  School bestuur en leerkrachten die getuigen waren stonden er bij en deden niets en zijn net zo fout als de agenten.
  Maar een paar vakantie dagen en een nieuw geschapen baantje als kinder ombudsman
  (Uit welke familie gaat die komen?) later en we gaan gewoon verder. Niets aan de hand

 13. Curaçao ten top. Stuur ze op vakantie tot het is overgewaaid dan kunnen ze terugkomen en hun perverse praktijken voortzetten. Voor de show nog even een disciplinaire actie ondernemen en vervolgens business as usual.
  Dat heb je in een ontwikkelingsland met een voormalige politieagent aan het hoofd van land en politie.
  In ieder ontwikkeld landen zouden er koppen rollen bij de politie en de schoolleiding.
  Ontslag op staande voet. Zelfs parkeerbonnen uitdelen door deze figuren is onverantwoord als er kinderen door dezelfde straat lopen.

 14. de naam George, die naam komt mij bekent voor, is van der Bunt – George toevallig familie van bouw oplichter Herman George die met onze lintjes uitdeler de gouverneur van curacrim is getrouwd.

 15. Verhaal zal wel zoiets als volgt zijn…
  Wiels heeft via z.n politiek, via een “vriendje” een baantje gekregen waar hij graag zit blijkbaar. Ben benieuwd wat hij als salaris ontvangt. Maghalie van der Bunt-George is zelfstandig Director Consulting bij Deloitte ahum. Dus die hoeft geen verantwoordelijkheid te nemen. Die wordt vast ingehuurd tegen een lollig tarief. w w w2.deloitte.com/an/en/profiles/mvanderbunt.html
  Gaat dat zeker niet opgeven.

  Wiels voelde zich door iets aangesproken, dus werden de hulptroepen ingeschakeld en onder het mom van veiligheids aktie werd een “steek” proef gehouden die dus een “beetje…” erg over de grens heen ging…..
  Nu moeten de hulp toepen op betaalde vakantie.
  Wiels in dekking, gaat publiek waar het eigenlijk overgaat en denkt met aangifte iets te bereiken.
  De rest heeft boter op hun hoofd en Pisas is pissed want die wist natuurlijk weer van niks.

 16. Vakantie???
  Op staande voet ontslag.
  Deze personen hebben daadwerkelijk geen idee wat hun bevoegdheid inhoud.
  Eigenlijk zou het hele korps opnieuw examen moeten doen, met de verplichte conditie testen, coordinatie testen en krachttesten erbij.
  Heb je het korps snel opgeschoont.

  En voor iedereen die dan gaat piepen, dan houden we geen politie over, we hebben er nu ook niets aan, dan liever een zware besparing in de ambtelijke kosten en dat geld besteden aan het echt verbeteren van het onderwijs.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -