25 C
Willemstad
• donderdag 2 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

PBC | TUI maakt voorzorgslanding op Curaçao

Dick Drayer | Persbureau Curacao


TUI maakt voorzorgslanding op Curaçao | Foto Persbureau Curacao

Een vliegtuig van TUI dat onderweg was van Bonaire naar Amsterdam is gisteravond vlak boven Anguila omgedraaid om daarna een voorzorgslanding te maken op Curaçao. De landing van de Boeing 787 met vluchtnummer OR703 verliep zonder problemen.

De piloot meldde een uur nadat ze opgestegen waren van Flamingo Airport dat een raam van de cockpit was geëxplodeerd en een barst bevatte. Omdat een vervolg over de oceaan met een kapotte voorruit niet verantwoord werd geacht, is het vliegtuig omgedraaid en een voorzorgslanding op Curaçao uitgevoerd.

In het vliegtuig zaten veel vakantiegangers uit de Dominicaanse Republiek. Die vliegen op zondag via Bonaire terug naar Amsterdam.

Landing zonder paniek

De landing verliep zonder problemen en zonder paniek, zeggen de passagiers. Wel duurde het lang voordat de passagiers het vliegtuig mochten verlaten. “In die tijd hebben we nog wat te eten en te drinken gekregen. Daarna duurde het nog eens zo’n twee uur voordat we door de douane waren”, zegt hij.

Aan boord zaten ruim 300 passagiers. Een deel van hen kon worden opgevangen in hotels en een deel konden overnachten in voorzieningen van het Rode Kruis. Zeker honderd passagiers vonden de toestand in het hospice van het Rode Kruis dermate onhygiënisch dat die rechtsomkeer hebben gemaakt en op Hato-airport hebben overnacht.

Maandagochtend zijn de passagiers op de airport opgepikt door taxi’s en naar Corendon gebracht om daar voorlopig te blijven. Naar verwachting kan pas morgen een toestel komen om hen naar Amsterdam te brengen.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

10 reacties

 1. Ik denk niet dat veel van deze toeristen Curaçao als bestemming kiezen in de toekomst.
  Het douane gebeuren is natuurlijk geen pretje. Vooral niet als je opgepropt met elkaar in de hitte moet wachten.

 2. Problema technico di aeroliña di Canada a afecta Aruba tambe

  Aruba tambe a sinti e efecto di e problema technico general di e aeroliña canades Sunwing Airlines dialuna ultimo ora cu miles di canades (incluyendo na Aruba) a keda pega na nan destino vacacional, pasobra e sistema di computer di e compania no tabata funciona.

  Esaki a alcansa Aruba tambe unda cu varios pasahero a keda afecta y mester a warda te awe pa biaha bek pa Canada.

  https://www.noticiacla.com/news/25135

 3. . Een deel van hen kon worden opgevangen in hotels en een deel konden overnachten in voorzieningen van het Rode Kruis.

  Waren alle hotels vol ? Ik neem aan van wel. Want je gaat die mensen niet be de rode kruis dumpen, of niet ?

 4. De heldere geest die de luchthaven ging privatiseren, gun ik alles toe wat ik hem/haar toewens

  Privatisatie (wat inderdaad een mislukkeling is geworden) en de Douane en Immigratie zijn 2 aparte dingen aangezien Immigratie en Douane een overheidsdienst is. Zij zijn niet in dienst bij het vliegveld. Natuurlijk zou een overeenstemming en samenwerking wel gewenst zijn.

 5. @Fred, dit mijn beste, zijn nu de vruchten die we plukken van bijna 30 jaar “Opshon A” en de daaruitvloeiende Partido Associalnan Redunda ook wel bekend als de PAR. De heldere geest die de luchthaven ging privatiseren, gun ik alles toe wat ik hem/haar toewens. Wat er nu gebeurde. eerst moesten de luiwammessen wakker gebeld worden. Uiteraard slapen die een roes uit dus er moet koffie gedronken worden. Hierna naar de auto toe waggelen want maatje obesitas. Hierna poko poko rijden naar het werk toe. Daar aangekomen eerst met veel kabaal elkaar begroeten en door elkaar schreeuwen, gelijk een roedel bavianen die gevoederd worden. Daarna sloom waggelen naar hun bureau toe en dan mogen de eerste toeristen komen. In belabberd Nederlands en Spaans worden de paspoorten gevraagd (Tu me dames el pasport, PASPORRRRT. Jij mij geef die pasport wan ik moet zien). Tja dan zijn de nodige uurtjes wel voorbij voordat iedereen verwerkt is. En uiteraard wordt er over en weer naar elkaar geschreeuwd als iets niet duidelijk is, ook al staan ze bijkans naast elkaar (Ento, unda mi por mira e fam atrobe riba e pasport?). Dit mijn beste Fred, toont aan waarom de spanjaarden in 1499 een vooruitziend blik hadden met hun benoeming van deze kale rots.

 6. Een beetje vreemd, zowel NU, Telegraaf en NOS melden dat het vliegtuig onderweg van de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam was. Alleen PBC meldt dat het vliegtuig op weg van Bonaire naar Amsterdam was. Blijkbaar heeft iemand bij PBC zijn huiswerk niet gedaan.

 7. @Fred wat kunnen we wel .
  Incompetentie , ja dat is het juiste woord .
  Er is geen draaiboek voor dit soort situatie .
  Pero ja , nos mes por .

 8. Vanaf het moment dat de gezagvoerder boven Anguilla meldt hij een voorzorgslanding gaat maken op Hato, weet Hato dat er een vol vliegtuig komt om af te handelen. Dat in al die uren geen douaniers konden worden opgetrommeld, en dat iedereen nog twee uur in dat vliegtuig moest blijven, duidt op een vergaande vorm van incompetentie van die organisatie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -