27.6 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 14:00

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Scholen doen vaker beroep op bedrijfsleven om internet vanwege falende overheid

Persbureau Curacao

Onderwijs VSBO Goslinga | Persbureau Curacao

Steeds vaker springen privépersonen en bedrijfsleven in om internet op scholen mogelijk te maken. De overheid laat steken vallen door half werk af te leveren.

Volgens de stichting Fundashon Kòrsou Habrí wordt er op Curaçao op scholen nog weinig gedaan om digitale vaardigheden te ontwikkelen of te verbeteren, vaak is de infrastructuur daarvoor niet aanwezig.

Op de Goslinga VSBO bijvoorbeeld, een Openbare VSBO school in Otrobanda, ligt al enige jaren een netwerk met zowel koperen kabels als glasvezel. Dit netwerk is geïnstalleerd tijdens een grote renovatie van de school in 2015. Ook is er sinds 2010 een Internetverbinding van FLOW.

- Advertentie -

Maar tijdens het aanleggen van het netwerk is geen actieve apparatuur geïnstalleerd. Dat wil zeggen dat er wel kabels liggen maar dat er geen wifi routers en switches zijn. Het gevolg is dat ondanks een grote investering in het netwerk, er op de school geen internet in de klaslokalen beschikbaar is.

Omdat de overheid geen geld beschikbaar stelde om de benodigde apparatuur alsnog te installeren, sprong het bedrijfleven in op verzoek van de Fundashon. Dankzij Green Tree Curaçao glasvezelbedrijf Wizard IT, Wifi leverancier Sincere ICT en Suares & Co, kon Internet deze maand in elk klaslokaal alsnog gerealiseerd worden.

Andere scholen

Hetzelfde concept is door Ace Suares (in samenwerking met anderen) reeds geïmplementeerd op de Prins Bernhardschool (2015), de Van Houte school (2017), de Schotborghschool (2019) en de Prinses Margrietschool (2020).

- Advertisement -

In de helft van deze projecten liet de overheid na om zelf de benodigde apparatuur aan te schaffen, terwijl er begin 2021 door de vorige minister van Onderwijs, Steven Croes wel een groot bedrag betaald werd aan een datacenter en Internetaansluitingen voor de scholen.

Aan Internet zonder de benodigde wifi apparatuur heeft een school weinig. Private instellingen, bedrijven en personen springen in dat gat om hun tijd, energie en geld beschikbaar te stellen om deze openbare scholen alsnog te voorzien van Internet in de klas. Helaas is de Goslinga VSBO niet de enige openbare school die geen wifi in de klas heeft.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

 1. Elk jaar beloftes, daar moeten we het mee doen, zo blijft iedereen lekker dom en dat is wat we willen; Dom stemvee hebben we nodig die we alles wijs kunnen maken.

 2. Een op allefronten Falende overheid!
  Met een gemiddeld IQ in het parlement van 60 – 80!
  En dat wil nog meer autonomie!
  Nooit hoor je ze over “Verplichtingen, altijd de rechten!
  Het recht om naar eigen inzicht f&f te bevoordelen met centjes van mama hulanda!!
  Of niet coopers, gijsbertha en zita !

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...

Column Youp | Kakkersbromsnor

Pushbericht na pushbericht over vliegverboden, wauwelwappies, vaccinazi’s, avondlockdowns, QR-codekrakers, meedogenloze mutaties, rellende hooligans, met scherp schietende politiemensen, uitgebluste brandweermannen, radeloos ziekenhuispersoneel, stenen door ambulanceruiten, dwalende demissionaire ministers,...

NTR | Succes voor Arubaanse Elizabeth Lopez lonkt

Sam Jones AMSTERDAM – De Arubaanse Elizabeth Lopez is de trotse winnaar van Heel Holland Bakt, een populair televisieprogramma op de Nederlandse televisie. In het dagelijks leven is...

ParadiseFM | DUO gaat niet meer naar Bonaire

Het bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan Bonaire gaat niet meer door. Reden daarvoor zijn de verscherpte coronamaatregelen op het eiland, aldus een verklaring. DUO...

ParadiseFM | Ferrydienst tussen Bovenwindse eilanden start definitief op 1 december

De veerdienst tussen de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat definitief vanaf begin december varen. De inhuldiging wordt op 28 november gevierd. Zo maken de...
- Advertentie -