28 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 18:31

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Pride 2021: Curaçao is het meest LHBT-vriendelijke eiland in de Cariben

Persbureau Curacao | Dick Drayer

Curacao Pride Week 2019 | Foto’s Persbureau Curacao

De organisatie van de Curaçao Pride 2021 is tevreden over de pride-editie van dit jaar. Door de beperkende overheidsmaatregelen, konden maar honderd bezoekers meedoen.

Afgelopen donderdag was Punda gehuld in regenboogvlaggen en versieringen, vrijdagavond was er de traditionele Rainbow Lounge en zaterdag de White Party. De prideweek werd zondag 3 oktober afgesloten met een pool party bij Landhuis Bona Visa.

Openingswoord

De opening werd verricht door Helena Seferina-Rojas, managing director van CHATA. In haar openingwoordbenoemde ze de relevantie van het de Pride voor de mensenrechten en benadrukte zij ook dat Curaçao, mede dankzij het organiseren van de Curaçao Pride, wordt gezien als een van de meest LHBT vriendelijke eilanden in het Caribische gebied.

- Advertentie -

“Vanwege de Covid-19 maatregelen hebben we in 2020 geen Pride kunnen organiseren. We zijn blij dat we dit jaar toch een aantal evenementen hebben kunnen organiseren. Door de enorme draagkracht vanuit de samenleving, de reacties op de evenementen en de overboekingen op de feesten zien we dat er veel behoefte is aan een jaarlijkse Pride viering.

Wat opviel was dat dit jaar veel bedrijven aan de oproep om de regenboog vlas te hijsen gehoor hebben gegeven. Ook hebben veel organisaties hun bedrijfslogo op social media aangepast met de regenboog kleuren. Door dit te doen tonen bedrijven zich solidair en inclusief ten opzichte van hun medewerkers en klanten”, aldus Seferina-Rojas.

De Curaçao Pride vindt volgend jaar plaats van 29 september tot en met 2 oktober 2022. Het programma dan hangt af van de geldende richtlijnen tegen die tijd.
Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

11 reacties

 1. @Janchi: en nog tijdens de bruiloft, waar de donchin en patin elkaar eeuwige trouw hebben beloofd, neuken ze de schoonboer en schoonzus.

 2. Janchi, volgens mij huwen “zielle maatjes” elkaar
  Donchins en patins huwen elkaar niet, maar begrijpelijk, huwelijk is niet besteed aan de doorsnee types. Die denken i.d.d in termen van donchin en patin, en als die op elkaar uitgekeken zijn is het over en out met huwelijk! Daarom is helft hier vaderloos opgegroeid.

 3. @Janchi zegt: “Hoe kan een patin en patin of een donchin en donchin huwen?”

  De realiteit is oneindig keer ruimer dan je bekrompen brein

 4. Dit eiland is hekemaal niet zo vriendelijk als men pretendeert.
  Niet vriendelijk voor zichzelf
  Overal puin en rotzooi!
  Niet vriendelijk voor haar burgers
  De politieke top graait alles weg voorzichzelf, en xoals we deze week zagen, voor broers en zussen etc.
  Niet vriendelijk voor stagiaires, worden van rotsen gegooid
  Niet vriendelijk voor toerosten, een roof en autodiefstal etc
  En doorde doorsnee bevolking wordt een homo gezien als afwijking en 2e rangs onderburger!

  Mondi mentaliteit

 5. Primitieve neanderthalers met een bizar denkvermogen als kleine Jan is waarom ik blij ben dat ik in een beschaafde democratie (with all its faults) leef.
  Shoe fit?

 6. @Janchi zegt: “…Hoe kan een patin en patin of een donchin en donchin huwen?…”

  Gewoon, door niet meer te discrimineren. Onderscheid maken op basis van geslacht is immers niet toegestaan.

 7. “Curaçao is het meest LHBT-vriendelijke eiland in de Cariben”. Dat verklaard waarom veel mannen hier vaak liever staan, het zitten doet waarschijnlijk pijn.

 8. Hoe kan een patin en patin of een donchin en donchin huwen?
  Net als jouw stekkerdoos heb je female en male connector nodig.
  Probeer maar een je auto te starten op 2 positieve aansluiting.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -