26 C
Willemstad
• maandag 5 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

PBC | Overeenstemming COHO bereikt

Persbureau Curacao

Pisas: “Het voorstel van rijkswet is dusdanig aangepast dat het voorstel recht doet aan onze autonomie, en betere financiële en sociale perspectieven biedt aan het volk.” | Extra

Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten hebben overeenstemming bereikt over het in procedure brengen van het wetsvoorstel voor de Rijkswet Caribisch orgaan voor hervorming en ontwikkeling (COHO).

Vanmiddag is er een persconferentie over dit onderwerp. Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas zegt hierover: “Het voorstel van rijkswet is dusdanig aangepast dat het voorstel recht doet aan onze autonomie, en betere financiële en sociale perspectieven biedt aan het volk.”

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

22 reacties

 1. @tico e.a.: In ruil voor medezeggenschap over samenstelling bestuur COHO, is het toezicht op de naleving hier weggehaald, en overgedragen aan het CFT.

 2. Ik zie Tico Martina hier wel reageren, maar de laatste week is hij verdomd stil op de topics over de oplopende coronacijfers.
  Zou hij dan eindelijk door hebben dat hij alleen maar onzin liep te verkopen ?

 3. Natuurlijk ging pik P akkoord met NL, het is hem gelukt in ieder geval door zijn achterban cs zo te belazeren dat zij de meeste rest zetels konden binnenhalen.

 4. Ben benieuwd hoe de verwende Directeuren en regering Boy’s en de Ambtenaren met hun door Pik neer gezette niks doen geld ontvangers cq opvreters reageren als zij van Pik horen dat zij op hun salaris moeten inleveren ( 25 % 15 % 10 % ) ik denk dat dan de pluris uit breekt, aangezien deze net door mij genoemde mensen weinig tot geen verstand hebben om op die stoel te zitten waar ze nu wel op zitten en daar door ook grote leningen zijn aan gegaan voor een nieuw huis en een nieuwe auto plus een nieuwe boot. Daarom is Pik zich nu al aan het beschermen met lul verhalen dat alles door de PAR is gekomen en covo-19 pandemie. Pik Pisas moet er maar rekening mee houden dat wat Knops heeft afgesproken gewoon blijft staan als een paal boven water, ben je er niet mee eens Pik dan zal Knops hem adviseren om met zijn vriend Holle Bolle Gijs PAPIER HIER naar Plan B over te gaan, misschien kan je daar de belofte berg goud vinden die H B G papier hier ,C Cooper weet te liggen veel succes met zoeken Professor een oog Pik en plof kop Cooper. Trouwens misschien weet leerling Pastor Gerrit de Raaf wel iemand die nog een berg met goud heeft liggen om het eiland te kopen er is zeker wel een olie Boy die dit wil maar niet aandurft omdat Curacrim eerst 4 miljard schuld terug moet betalen aan NL maar NL heeft weer vrienden USA die dat niet willen wegens de ligging van Curacrim.

 5. @ Kaat, Allang niet meer. Vroeger wel ja. Om precies te zijn Tera Kora, Kaya Andesit. Danki Meneer Pisas pa e bon trabou ku bo ta hasi

 6. Haha @Tico, er bestaat een ander woord voor lieden die alleen maar zoveel mogelijk willen profiteren van hetgeen de maatschappij ze kan bieden, maar niet thuis geven en allerlei smoesjes verzinnen en hun even corrupte vriendjes inschakelen als ze door diezelfde maatschappij worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid om zelf ook iets bij te dragen. Dan is het enige wat ze te delen hebben een grote bek. Lieden als Trump weten precies hoe dat werkt. Precies ja.

 7. Tico is niet dom, want Tico woont ergens wat de lange tengels van Nederland niet kunnen komen. Danki meneer Pisas, keep up the good work. Laat u niet tegenhouden door de PAR trawanten die nu krijsend van woede gillen dat hun plannetje niet doorgaat. Net als bij meneer Trump zeg ik: FOUR MORE YEARS.

 8. Tja, die hele poppenkast heeft alleen maar als doel gehad om goedgelovige simpele zielen, leeghoofden en eencelligen als @Tico te laten geloven dat er onderhandeld is. En ondertussen de is de kas weer verder leeg. Hoe dom kan je zijn ?

 9. Wat een poppenkast.
  Ze waren allang van plan om in zee te gaan met Knops..
  Maar voor de show moet er even moeilijk gedaan worden.

  De foto van Pik, schittert weer
  doet denken aan met goud, medailles en onderscheidingen behangen afrikaanse leiders.
  Kan iemand die man niet helpen fatsoenlijk voor de dag te komen?
  Hij lijkt nu op een kitsche Dandy uit de sloppenwijken van Congo.

  De gouden BRIL, ring en pak maken de man!

 10. Mfk moest nog even comedie spelen, van het begin af aan waren ze van plan met Knops in zee te gaan hadden geen andere uitweg. Doch eerst bedriegen met plan-b en IMF om het gezicht (smoel) niet te verliezen. Hoe anders krijgen ze poen en daar draait t bij hun om, alhoewel ze komen gewoon door diefstal van hun eigen bevolking aan geld.

 11. @ Tico het moge toch duidelijk zijn dat Pik Pisas gisteren het zelfde liedje aan het zingen was wat hij al maanden uit zijn eigen koker haalt over de overeenkomst betreft het CoHo beleid met Knops. Nederland houd toezicht over het geleende geld, zodat Pik & zijn staatsrovers met hun handjes niet in de staats kas kunnen, zoals toen in de regeer tijd met Kaptein Gerrit de Raaf aan het roer van het curacrimse HARREN SCHIP.

 12. @ Brian, neen mijn beste. MFK heeft onderhandeld en er is nu een overeenkomst die beide partijen tevreden stelt. Dat is de PAR niet gelukt

 13. Hulde aan meneer Pisas. Inplaats van verongelijkt “ik ben geen loopjongen” te mopperen, ging hij DIPLOMATIEK ter werk. En zie er is consensus bereikt. Dit laat zien dat het volk van Curacao zeer wijs heeft gekozen. MFK SI TA TRAHA. Dank u wel meneer Pisas, keep up the good work.

 14. Wat houdt dat in Pisas ?
  Even duidelijk toelichten graag .
  Wat is er bereikt , wat is er toegezegd door Nederland .
  Het is vreemd , heel vreemd .

 15. Minpres. Gilmar ‘Pik’ Pisas: “Het voorstel van rijkswet is dusdanig aangepast dat het voorstel recht doet aan onze “autonomie”.

  Kleptocratie is echt verkeerd gespeld…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -