28 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 16:45

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao

Antilianen en Arubanen nemen een koppositie in alle fases, maar vooral in de laatste twee fases: veroordelingen en gevangenschap. Dat kan erop duiden dat Antillianen en Arubanen vaker worden veroordeeld en langer moeten zitten.

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond.

Die verschilt in de verschillende fases van de strafrechtketen. Antilianen en Arubanen nemen een koppositie in alle fases, maar vooral in de laatste twee fases: veroordelingen en gevangenschap.

- Advertentie -

Dat kan erop duiden dat Antillianen en Arubanen vaker worden veroordeeld en langer moeten zitten. Grapperhaus wil dat nu gaan onderzoeken.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

9 reacties

 1. Ik heb helaas 40 jaar geleden ? een paar keer wegens te diep in het glaasje gekken twee keer 14 dagen en een maand in het hok gezeten, daarna heb ik een keer 9 maanden in het hok mogen zitten voor een kleine? bouw $$$ . Stelde niks nada voor, kon kopen wat ik wilde aan vreten in het winkeltje, lied vis, biefstuk en wat ik maar lekker vond binnen brengen, gaf bewaarders vaak ook wat om mee naar huis te nemen, en zij namen weer wat voor mij mee van buitenaf ! het hele blok C was vaker van de wereld ( wiet )dan helder, vulde daar ook mijn zakken met deze verkoop en het trekken van het kaart spel banken ( mijn is Dijn ), als ik na mijn weekend verlof terug kwam stond ik te zingen de bank is open ha ha .Kom er maar in Drekkie!. PS: ik was een van de weinigen die heel licht bruin was, de rest was zo zwart als roet of Marrokaans of curicrims. Heb mij nooit een dag verveeld in een hok in NL. Ken jongens die flikte wat om juist in de winter in het hok te komen, goed eten en drinken voor niks nada nopes en een lekker bed. En als ze er weer uit komen lopen ze weer te zeiken over die kut Makamba. Nederland Draai het verhaal om met de regering PIK PISAS & Raaf Ratten.

 2. #Brian. Keep on dreaming, de meesten waar het hier om gaat kunnen die woorden niet eens spellen, laat staan begrijpen.

 3. @David : zelf ben ik een beetje bekend met het scenario in Mokum, een pittoresk vredig dorpje aan de Amstel. Een kleine 20 jaar mocht ik met mijn (landelijke) eenheid regio NrdHolNrd assisteren bij het vangen van enig geboefte.
  Laat ik het zo zeggen: je situatieschets is juist, maar breek me de bek niet verder open,-)
  @Brian: I do hope you iz jokin’, or just being naive. Easy with them labels, part. There’s some real nasty crooks out there. Can’t have them all be “victim of circumstance”.

 4. Mijnheer Grappenmaker, waar wilt u onderzoek naar doen. Iedere straatagent in Nederland weet dit al jaren. Tijdens de laatste rellen waarbij winkels gesloopt en leeggeroofd werden bestonden de meeste raddraaiers uit in het zwart geklede Marokkaantjes en andere nationaliteiten. Een mij bekende politieman stond midden in de vuurlinie en constateerde dat. En hij niet alleen. Het wanbeleid wat het aanpakken van deze gasten betreft duurt al jaren. Vanaf ongeveer begin zeventiger jaren durfde je als Nederlander ‘s avonds de Kruiskade in Rotterdam al niet meer op. Ik spreek uit ervaring. In 1995 zeiden overlastgevende buitenlandse gastjes van 15 a 16 jaar tegen mijn vader, die daar wat van zei, “ we pesten jullie allemaal weg “ De politie moest bijna elke avond naar de winkelstraat komen. En maar praten, praten, praten, maar optreden ho maar. Iedere Nederlander krijgt van de overheid het etiketje “ racistisch “ opgeplakt als je zegt : buitenlanders. Nee, het zijn medelanders. Pas op. Nu wil die oliebol onderzoek gaan doen, terwijl het al jaaaren en jaaaren een drama is.

 5. Niet te veel onderzoek naar doen en graag als uitkomst dat het aan de rechtelijke macht ligt. Stel je voor dat Nederland dezelfde voorwaarden gaat stellen als Antillianen zich in Nederland willen vestigen als Curaçao stelt aan Nederlanders die zich op Curaçao willen vestigen. Ons belangrijkste exportproduct kan wel eens een dreun oplopen.

 6. Hij heeft hier een heel goed punt te pakken, dat zal in Nederland een hoop ruimte en kosten schelen. Wellicht kunnen we binnen het koninkrijk afspreken dat gedetineerden binnen het koninkrijk hun straf in het land van en op kosten van het land van herkomst hun straf uitzitten.

 7. Deze Grapperhaus zal waarschijnlijk nooit meer als minister terugkeren, de man is een randdebiel. De man noemde iedereen die de Covid regels overtrede asociaal, totdat hij zelf op eigen bruiloft hutje mutje met bezoekers is betrapt.

  Behalve een idioot is hij ook nog hypocriet, Ajax heeft hun kampioenschap met 12.000 supporters gevierd en daar had hij commentaar op. De randdebiel heeft niet gedacht om Ajax van tevoren te waarschuwen om alleen binnen het stadium te vieren en niet op het balkon. Vuilnisman mag deze zak mee?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, June 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

De politie werd afgelopen zaterdag naar een adres in Juan Domingu bij Mahuma gestuurd waar een familieruzie aan de gang was. Een man is opgepakt voor vernieling...

Nu.cw | Onderhoud aan Julianabrug duurt ongeveer een maand

Vandaag is MNO Vervat begonnen met de onderhoudwerkzaamheden aan de leuningen van de Koningin Julianabrug. Er wordt geen rijbaan volledig afgesloten maar het verkeer zal er wel...

Nu.cw | Excuses WEB Bonaire voor aanmaning van 1 cent

Bij de afdeling Klantenservice van WEB Bonaire werd onlangs een aanmaning voor een bedrag van 1 dollarcent over het hoofd gezien en verstuurd aan de klant. Het...

ParadiseFM | Ambtenaren krijgen deze week 1/12e van het vakantiegeld

Ambtenaren krijgen aanstaande vrijdag 1/12e van het vakantiegeld uitbetaald. Dat blijkt uit een interne aankondiging van de overheid. De betaling zal gezamenlijk met het salaris worden gedaan,...
- Advertentie -