27 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 01:40

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Curaçaoënaar vast in Nederland in onderzoek naar internationale invoer van en handel in cocaïne

Persbureau Curacao

In een lopend onderzoek naar internationale invoer van en handel in grote partijen cocaïne zijn in Nederland drie verdachten aangehouden. Onder hen in ieder geval één man uit Curaçao, die op 19 september in Willemstad is aangehouden.

Volgens het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie zijn zij alle drie betrokken bij de invoer van meerdere grote partijen cocaïne in Nederland. De rechter-commissaris in Amsterdam heeft vandaag voor 90 dagen hun gevangenhouding bevolen.
Delta

Tot vandaag mochten de verdachten enkel contact hebben met hun advocaten, maar die beperkingen zijn er nu vanaf.

- Advertentie -

De eerste twee verdachten komen uit Houten en Amsterdam en zijn respectievelijk 53 en 54 jaar oud. De derde verdachte is een 48-jarige Curaçaose man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij is na zijn arrestatie op Curaçao op 25 september uitgeleverd aan Nederland.

Na onderzoek van de Landelijke recherche is een groot aantal luxegoederen in beslag genomen, zoals dure kleding en dure motoren.

Grote partijen cocaïne

Het OM verdenkt de verdachten van betrokkenheid bij twee grote partijen cocaïne die per schip vanuit Zuid-Amerika naar Antwerpen zijn vervoerd in najaar 2015. De partijen cocaïne zijn vervolgens deels naar Nederland gebracht en in Nederland verkocht.

- Advertisement -

De uit Curaçao overgeleverde verdachte wordt bovendien in verband gebracht met de invoer van nog twee partijen cocaïne, waaronder een in 2020.

Leidinggevende rol

Uit door de Landelijke Eenheid van de politie onderschepte en ontsleutelde communicatie tussen de verdachten onderling blijkt hun rolverdeling. De man uit Curaçao had een leidinggevende en organiserende rol. Hij kon beschikken over diverse personen die behulpzaam waren bij het uithalen, transport en distributie van de cocaïne.

De 53-jarige man uit Houten was een belangrijke schakel bij de invoer en de distributie van de partijen cocaïne. De 54-jarige verdachte uit Amsterdam was belangrijk bij het transport van België naar Nederland.

Het vermoeden is dat de verdachten ook gebruik maakten van havenmedewerkers in Antwerpen die de smokkel faciliteerden. Meer aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

CL | De moraal van een oud-gouverneur

Ton de Jong | Werkgroep Caribische Letteren De personen die genoemd worden in het ontluisterende Ennia-vonnis zouden als bijkomende straf dit zinnetje laten we zeggen honderd maal moeten...

Column Youp | Rijmelarij

Geen idee of de familie van onze minister van Volksgezondheid de sinterklaasgedichten al klaar heeft, maar als ze te elfder ure nog wat rijmwoorden zoeken, dan heb...

DH | Lo-Fo-Wong: Country needs to be adaptable, keep markets efficient

PHILIPSBURG--St. Maarten needs to become adaptable and keep its markets efficient, fair and attractive in an ever-evolving and innovative environment, remarked Director of the Central Bank of...

Ingezonden | Waardering HiMA

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AD commentaar | Friends and family

Minister-president Gilmar Pisas (MFK) kan goed en snel praten, maar - na in eerste instantie mogelijk wat overdonderend te zijn - zo simpel als hij het zegt,...

AntilliaansDagblad | Verhoging van 10 procent voor minimumloon

Den Haag - De zo goed als Kamerbreed aangenomen motie Wuite (D66) voor verhoging van het wettelijk minimumloon met 10 procent op 1 januari 2022 is uitgewerkt...
- Advertentie -