27.4 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 12:23

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | CMC: Leven acute patiënten mogelijk in gevaar

Persbureau Curacao/Dick Drayer

CMC: ‘Voortzetting van deze diensten kan tussen de komende maand en het einde van dit jaar fatale gevolgen hebben voor patiënten die spoedeisende, acute of essentiële zorg nodig hebben’ | Persbureau Curacao

Het leven van patiënten die acute, spoedeisende of essentiële zorg nodig hebben, kan in gevaar komen als CMC gedwongen wordt de medisch niet-noodzakelijke zorg voor SVB-patiënten moet hervatten. Dat stelt het CMC in reactie op de brief van de Inspectie voor de Volksgezondheid.

In die brief verwacht de Inspecteur voor de Gezondheidszorg Sirving Keli dat het nieuwe ziekenhuis de niet noodzakelijke medische zorg vanaf maandag zal hervatten.

Maar volgens de leiding van het CMC is dat een onverantwoorde beslissing als er geen dekking is om de kosten van materiaal en medicatie te financieren. ‘Voortzetting van deze diensten kan tussen de komende maand en het einde van dit jaar fatale gevolgen hebben voor patiënten die spoedeisende, acute of essentiële zorg nodig hebben’, aldus de leiding van het ziekenhuis.

Ethisch

- Advertentie -

Die hebben op hun beurt een brief teruggeschreven aan de Inspectie. Daarin legt zij uit dat het CMC de verantwoordelijkheid heeft om spoedeisende, acute en essentiële zorg te verlenen. Daarnaast is het een medisch ethische verantwoordelijkheid die ook wettelijk verplicht is.

‘Dus als CMC op dit moment electieve zorg voor SVB-patiënten voortzet, zal de situatie de komende maanden zo ver komen dat er geen materiaal of medicatie beschikbaar is voor de behandeling van bijvoorbeeld dialyse-, chemotherapie- of bestralingspatiënten, of degenen die betrokken zijn bij ongelukken’, zegt het ziekenhuis.

Verantwoord

‘Als zorgaanbieder is CMC verantwoordelijk voor de zorg aan alle patiënten en voor het economisch functioneren van het ziekenhuis. Ook de landsverordening waarnaar de Inspectie verwijst, geeft aan dat CMC verplicht is haar bedrijfsvoering op verantwoorde wijze uit te voeren’, aldus het CMC.

Het stopzetten van electieve zorg voor SVB-verzekerden is volgens de leiding het enige verantwoorde alternatief zodat het ziekenhuis kan garanderen dat patiënten die spoedeisende, acute of essentiële zorg nodig hebben tot het einde van het jaar hun medische behandeling kunnen krijgen.

- Advertisement -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. CMC = Fish Farm 2 , ISLA 2 en Ennia 2 , met G. Martina aan het stuur!
  Weg met deze familie en vrienden spek en bonen directeur.
  Er is geen geld? meteen de directeurs salarissen on hold!
  Ai maar daar is natuurlijk altijd wel ruimte voor, dus dan maar de patienten laten creperen.
  Haal dit echte “landskind “weg, en stuur hem naar het continent van zijn voorouders, daar zal hijeen topper zijn…
  Dat had een familielid van deze familiepartij immers ook gezegd over “andere” minder echte landskinderen, nou stap zelf maar op de boot terug naar je roots. eea in overinstemming met het LIFO principe!

 2. Het is waarschijnlijk veel mensen niet opgevallen maar toen het ziekenhuis bijna klaar was heeft het CMC uitzendtijd bij de tv stations gekocht om zo alle kritiek in te dammen. Per slot van rekening spuugt je niet in de hand die je te vreten geeft.

 3. Wat een vieze boevenzooi
  Martina en zijn club die zich maandelijks vol laten lopen met gigantische salarissen.
  Wat een schaamteloze subjecten dit.

 4. De regering in Den Haag gaat hiermee g chanteert worden. Als er geen geld komt gaan mensen dood.
  Deze opzet was al een tijdje duidelijk.
  Nu is het de zorg daarnaa komen politie, brandweer douane leraren.
  Alles om geld te krijgen en niet aan voorwaarden te voldoen.
  PlanB.

 5. Het CMC is de regering en die denken wij gooien over een andere boeg, zodat NL en slappe l.l Knops weer een paar miljoentjes over gaat maken aan Pik & co, zodat er weer gedeeld kan worden onder F&F op de crim, en NL & co waaronder op de eerste rij PvdA / Groen links en nog een paar van die kleine linkse partijen op hun trom staan te slaan om ze snel als mogelijk 1e klas naar de crim te vliegen om te kijken hij de stand van zaken is en ze doen net of zij dat niet weten en er nooit iets over gehoord en over gezien hebben, het zijn zowel aan NL kant als de Crim kant een stelletje uitvreters 1e klas en doen 4 jaar niks nada nopes totdat er weer verkiezingen zijn en zij opstappen naar een nieuw gespreid bedje bij een bedrijf of wat dan ook maar wel voor een salaris van minimaal 14.000,00 per maand ex onkosten vergoeding. Den Heer, zal als de tijd rijp is voor dit gespuis de kachel heel hoog zetten. kom er maar in Drekkie.

 6. Puur chantage van het CMC. Ze hebben de wettelijke verplichting om alle patienten die het nodig hebben, te behandelen, welke zorg dan ook,elektiev of niet. Een patient die naar het ziekenhuis is gestuurd,dan is zeker behandeling noodzakkelijk, niemand zou naartoe gaan als het niet noodzakkelijk is! Als CMC dat niet doet, dan moet ingegrepen worden door de Inspecteur, de Minister en/of de Rechter.En moet het bestuur van CMC op staande voet ontslagen worden. Hoe durven ze over ethisch/medisch aspecten te spreken, ze houden zich zelf niet daaraan!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -