28 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Besmettingen nemen toe op Aruba, Curaçao, Bonaire en Sint Maarten

HomeLandenArubaPBC | Besmettingen nemen toe op Aruba, Curaçao, Bonaire en Sint Maarten

Persbureau Curacao

De SVB heeft 185 miljoen berekend terwijl een kostendekkend budget volgens het ziekenhuis meer dan 225 miljoen bedraagt.

In de week van 16 tot 22 December kregen 941 mensen op de zes eilanden in het koninkrijk een positieve testuitslag. Dat is volgens het RIVM een stijging van 116 procent vergeleken met een week eerder. Curaçao meldde afgelopen week met 425 nieuwe positieve testuitslagen de meest nieuwe infecties.

Tussen 22 december en Eerste Kerstdag kwamen er op Curaçao nog eens 540 mensen bij die positief testen. De gezondheidsautoriteiten hebben vrijdag bevestigd dat ook op Curaçao de omikronvariant van het coronavirus is vastgesteld.

Curaçao wil een verdere stijging tegengaan door zo snel mogelijk iedereen op het eiland van 18 jaar en ouder een boosterprik te geven.

Aruba en Bonaire

De incidentie is op zowel Aruba (294 personen per 100.000 inwoners), als Curaçao (259 personen per 100.000 inwoners) en Sint Maarten (117 personen per 100.000 inwoners) afgelopen week fors gestegen.

Op Bonaire (319 personen per 100.000 inwoners) is de incidentie afgelopen week weer gestegen na een forse daling gedurende afgelopen maand. De Omikron-variant is afgelopen week op Aruba in meerdere monsters gedetecteerd in de lokale kiemsurveillance middels PCR.

De variant is zowel bij toeristen als lokale inwoners zonder reisgeschiedenis gedetecteerd, een sterke aanwijzing voor lokale transmissie van betrokken variant op het eiland. De kiemsurveillance wordt de komende weken op alle eilanden geïntensiveerd.

Saba en Statia

Afgelopen week zijn er drie nieuwe covid19-infecties op Saba gemeld. Op eerste kerstdag is dat aantal verdubbeld naar zes. Op Sint Eustatius zijn afgelopen week geen nieuwe infecties gemeld.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties