26 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 01:19

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Zorgvakbond vreest emigratie verplegend personeel

- Advertentie -
De vakbond verwijst naar de compensaties die in andere landen van het Koninkrijk wel zijn uitbetaald aan zorgpersoneel in verband met de coronapandemie.

Zorgvakbond CBV vreest dat verplegend personeel vroeg of laat zal besluiten te emigreren. Zo schrijft de Èxtra. Ook heeft er tot nu toe geen ontmoeting plaatsgevonden met minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga.

CBV is niet alleen bezorgd over de grote druk op de lokale zorg, maar ook over de gunstigere arbeidsvoorwaarden op Bonaire. Die kunnen een aantrekkende werking hebben op het zorgpersoneel op Curaçao.

De vakbond verwijst naar de compensaties die in andere landen van het Koninkrijk wel zijn uitbetaald aan zorgpersoneel in verband met de coronapandemie.

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

4 reacties

  1. Zorgvakbond CBV, “tot nu toe geen ontmoeting plaatsgevonden met minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga”. Vreemd de minister heeft wel tijd om op uitnodiging van Jachmin Pinedo om bij tv Direct te gaan zitten.

    De vraag is waarom moeten we nog 4 jaar met deze minister en die van onderwijs? Niet dat de rest wat is maar deze twee laten al zien dat ze het niet kunnen en in 4 jaar zullen ze het ook niet leren.

  2. Het CBV had wel eerder van zich kunnen laten horen, vooral toen ministers en parlementariërs midden in de pandemie hun salaris hadden verhoogd.

    Het is toch niet uit te leggen dat Martina als directeur zonder medische achtergrond meer dan 8 maal het salaris van een ervaren verpleger krijgt. Broekzak, vestzak het geld moet toch ergens vandaan komen.

  3. De enige oplossing voor dit probleem is: Curacao a la minuut tot een Gemeente van Nederland bombarderen. Eerst was er een uittocht van onderwijzers en nu verplegend personeel?
    Dadelijk zie ik Pik Pisas ook voorgoed, richting Bonaire vertrekken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -