28 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 18:47

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Dit kan alleen met een bijzondere uitzonderingsregel, zoals voor bedrijven waarbij dit voor de beroepspraktijk noodzakelijk is.

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin.

Het uitkeren van bonussen is namelijk aan weinig regels gebonden en de werkgever kan de reden hiervoor zelf bepalen, zolang er geen sprake is van willekeur. Als dit wel het geval is zou dit in strijd kunnen zijn met goed werkgeverschap.

Ook moet er bij een vaccinatiebonus rekening worden gehouden met de praktische uitwerking, omdat vanwege de privacywetgeving er bijna nooit de mogelijkheid is voor een werkgever om medische gegevens van personeel te registreren.

Dit kan alleen met een bijzondere uitzonderingsregel, zoals voor bedrijven waarbij dit voor de beroepspraktijk noodzakelijk is.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. @ joop+savaneta, begrijp ik het goed dat vluchten uit India nog steeds toegelaten worden?

  Kan iemand mij in simpele bewoording uitleggen waarom overheden hun burgers massaal opsluit in hun woning, de politiestaat heeft ingesteld en de ME opdracht geeft een ieder die het waagt ongehoorzaam te zijn plat te spuiten met een waterkanon, dwingen om met een smoelenpamper rond te lopen, opdragen om hun handjes te wassen, aanspoort om als proefkonijn te functioneren voor een niet getest goedje, als men de vliegtuigen af en aan laat vliegen vanuit risico gebieden? Is dat niet dweilen met de kraan open?

 2. Vliegverkeer naar en uit Brazilië alsmede Panama en Suriname is al een tijdje verboden. Hetzelfde gaar gebeuren ten aanzien van India.

 3. @ Colom, die duizenden waar je het over hebt houden de politie aan het werk. Ze zorgen ervoor dat de uitkeringsinstanties wat te doen hebben, ze vervullen de perverse behoeften van zieke figuren die grof geld neerleggen voor iets wat uitgescheten wordt. Dus hun dragen wel degelijk iets bij.

 4. @ Tico Martine

  In Nederland verblijven duizenden Antilianen die ook totaal niets toevoegen aan het leven in Nederland. Zullen we die ook op een bootje zetten en terug sturen naar de eilanden?

 5. @ Tico Martina
  In Nederland zijn duizenden Antilianen die ook niets toevoegen. Moeten die ook op een boot gezet worden en terug naar de Antillen?

 6. @ Rudy, het AD schrijft ook de nodige onzin. Nogmaals al die mislukte wetboek neuzelaars oppakken, op een rubberbootje plaatsen, emmertje en roeispaan geven en een landkaart met de route uitgestippeld naar moedertje Nederland.

 7. @ ericlapas, hoe bedoelt u “straks als de grenzen weer open zijn”? U bent op de hoogte dat op Schiphol de vliegtuigen met passagiers uit Brazilie en India af en aan vliegen? Zonder testen niks. En dat Jan de Hollander daarna via het zelfde Schiphol naar Curacao vliegt? ziet u de idioterie hier van in? Terwijl op Curacao het leger wordt ingezet om nummerplaatjes te controleren, staat de poort wagenwijd open voor alle mogelijke bacillen. En die zwerver maar roepen van “blijf thuis, was je handen en hou afstand” terwijl hij driftig in zijn woeste haardos krabt.

 8. @Tico; lees het hele artikel in het AD. Er is geen enkele wettelijke beperking. In het artikel worden nuances aangebracht, bijvoorbeeld op basis van de Landsverordening Bescherming Persoonsgegevens.

 9. Vaccinatiebonus? De vraag is of dit vaccin geen schijnveiligheid bied. Met Pfizer en Moderna zijn niet genoeg mensen gevaccineerd om te kijken of er wel of geen bijwerkingen zijn. Wie weet hebben wij over een tijd allemaal hele enge ziektes.

  Daarbij komt dat er steeds meer varianten van het virus opdagen, Braziliaanse, Indiase, Engelse en Japanse variant. Straks als de grenzen weer open gaan komen al die varianten binnen en kunnen we weer van nul beginnen.

 10. Met andere woorden HBN Tax & Law geven hun snuit weeral een douw. Veel geblabla maar het komt erop neer dat het nu NIET mag. Pas bij een wetswijziging zou het kunnen. En hier zie je direct het probleem op het eiland. Mislukte en uitgerangeerde figuren komen naar Curacao toe om daar de wet voor te schrijven. Dit soort figuren wilde HW destijds van het eiland aftrappen omdat hun NIKS, NUL, NAKKES toevoegen. Plaats ze op een rubberbootje en geef het een douw richting Nederland. Met een emmertje kunnen ze het hooswater wel wegscheppen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -