27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 03:47

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Pisas optimistisch over verdere liquiditeitssteun

Zo niet, dan moet er toch intern naar een alternatief gezocht moeten worden | Persbureau Curacao

Premier Gilmar Pisas gaat ervanuit dat Curaçao hulp kan krijgen van Nederland. Gisteren gaf Pisas na de beëdiging aan dat er een officieel verzoek van uitstel is gestuurd naar Nederland om toch aan de voorwaarden te kunnen voldoen.

De beoogde datum van 18 juni redden we sowieso niet, volgens Pisas. De premier is optimistisch dat de steun er toch komt en zegt dat de regering met een concreet plan komt waarvan hij hoopt dat Nederland dit accepteert. Zo niet, dan moet er toch intern naar een alternatief gezocht moeten worden.

Pisas wil nu zo snel mogelijk de landsverordeningen voor de eisen van Nederland behandelen en daarna wil hij een tegenvoorstel doen met betrekking tot het Coho.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Premier Gilmar Pisas gaat ervanuit dat Curaçao hulp kan krijgen van Nederland.
  Pffff!…Niets in de wereld is gevaarlijker dan oprechte onwetendheid of gewetensvolle domheid.

 2. Geen geheim dat de liquiditeitssteun die het eiland ten goede komt slechts betekend voor Gobierno & Sons B.V. :

  “Het wetsvoorstel voor lagere salarissen voor ministers en Statenleden moet worden aangepast en dat neemt iets langer tijd.” – Pik Pisas

  En in 1 adem : “Premier Gilmar Pisas gaat ervanuit dat Curaçao hulp kan krijgen van Nederland. ”

  Hulp om … de salarissen van ministers en Statenleden te behouden. Hulp om het eiland overeind te houden en vooruit te drijven niet zozeer.

 3. De lo di Soto Pik Pisas wil nog effe meer tijd krijgen van lo lo Knops om na denken hoe veder om te gaan met zijn opdracht van zijn baas Gerrit de Raaf die liever het eiland totaal naar de kloten ziet gaan dan dat het beter gaat hij werkt naar het eerste toe zodat het stuk drek weer aan de macht kan komen, en dat lukt alleen als Nederland de hand doek kan gooien en het eiland zonder een gulden veder laat aan kloten net zoals Suriname wat ondanks al zijn goud mijnen toch tot op het bot naar de kloten is. Halee Lu ja Looft de Heer en geef onze leerling Pasto Koning Gerrit de Raaf Geen Eer?.

 4. Knops: COHO is niet onderhandelbaar, afspraken zijn reeds gemaakt.
  Pisas: Ik wil wel die money swah, ik wil niet die COHO swah en ik heb alle vertrouwen in mijzelf dat mij (..lolo di Soto) dat helemaal gaat lukken, want ik heb altijd succes door vol te houden, daarom ben ik premier.

  Keep on dreaming, broe.

 5. Pisas, maandag aangetreden, kan een mooi verhaaltje vertellen dat hij niet in 10 dagen zaken kan regelen die zijn voorganger in 6 maanden niet kon regelen te meer daar de ministerssalarissen opnieuw moeten worden berekend . Dat hij, door het parlement te boycotten hier mede schuldig aan is vergeet hij maar even. Een paar beloftes erbij zoals zijn voorganger ook deed en wie weet.
  Het zal me dan ook niet verbazen dat Knops ( Nederland) weer bakzeil haalt en geld overmaakt om in ieder geval het ambtenarenapparaat ( salarissen) voorlopig draaiende te houden met als flut argument dat de wetten moeten worden aangepast en afgehandeld..

 6. “met onmiddellijke ingang opgeschort, tot dat aan de afgesproken voorwaarden is voldaan”
  En dat dan lezen als goede hoop?
  Begrijpend lezen is een onderdeel van de EVO toets op de lagere school.
  Er staat dus dat de afspraken nagekomen moeten worden en dat uitstel de toegezegde steun ook uitstelt.
  Je kan je dagen vullen met het organiseren van een aparte kamer en wat vrienden bevorderen maar daarmee vervliegt de hoop op steun…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -