27.5 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 12:12

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | PAR en MAN boos op regering Pisas

De MFK voerde campagne met de slogan nieuwe voorwaarden te zullen onderhandelen voor de vorming van het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling. Nu voert de regering die juist uit.

Het kabinet Pisas is het volk tekst en uitleg verschuldigd. Zo stelde oppositiepartij PAR in een parlementair debat. De PAR-fractie verwijt de regering een weg in te slaan dat haaks staat op verkiezingsbeloften.

De MFK voerde campagne met de slogan nieuwe voorwaarden te zullen onderhandelen voor de vorming van het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling. Nu voert de regering die juist uit.

Ook oppositiepartij MAN is naar eigen zeggen in de war door de huidige koers. De partij wil van de regering weten op welke basis een nieuw akkoord met Nederland is bereikt.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

13 reacties

 1. De waarheid hoef je niet te bedenken dat zijn gewoon feiten.
  Zet de feiten op een rij, dan heb je een patroon, en probeer ze dan eens op een verklaarbare manier met elkaar te verbinden.
  Dan heb je, jouw complot theorie. Maar ook een voorspelbaarheid en verklaringen hoe is het mogelijk dat? Gewoon weer feiten geen theorie. En zijn de nieuwe feiten, hoe onlogisch ook logisch met de (complot voor jou) theorie.
  Dus als een hoofd rampen bestrijding tegen de rijksministerraad loopt de nadelen over het gevaar van Hezbollah en dat vluchtelingen door de kustwacht van Bonaire naar Curaçao zijn gedirigeerd. Kan dat gewoon zonder consequenties.
  Een minister die geen verantwoordelijkheid neemt voor een knikkerbaan of een wegdek waar zoveel en lang water op staat dat er algengroei is, geen probleem.
  Aqualectra met 8 directeuren maar geen met een technische achtergrond? Nou en.
  Enz..
  Hoe kan dat? Feiten, patroon, theorie, verklaring.

 2. Opzij, zodat wij op de zelfde manier door kunnen gaan. Is altijd de devies geweest van alle politieke partijen, of in elk geval wat er van terecht kwam. De ene partij net iets verdekter de ander iets minder.
  Hoe is dat mogelijk?
  Hoe kan het bestaan dat er alleen partijen verkozen worden die een vergelijkbaar, non programma hebben, en waarbij de poppetjes belangrijker zijn als het programma. Een programma dat ook nog eens niet is door gerekend.
  Het antwoord is simpel; geld/partij financiering.
  Een serieus, door gerekend, programma kost geld. Een partij haalt zijn financiering uit sponsors. Die sponsors willen wat terug dat kan zijn een goede betrekking in een overheidsentiteit of NV, een positie op de kieslijst, gunstige wetgeving of controle op de uitvoering van die wetgeving.
  De personen zijn binnen de staten en regering aanwijsbaar in de gradaties zeer duidelijk, zeer waarschijnlijk en aannemelijk.
  Bij de overheidsnv’s en entiteiten zijn ze ook aanwijsbaar in de zelfde gradaties.
  Dit is de reden dat bestuurders openlijk mogen falen zonder dat ze ter verantwoording worden geroepen.
  De duur betaalde bestuurders van entiteiten en nv’s sponsoren meerdere partijen ter behoud van hun positie.
  En nu blijft er nog een en de belangrijkste sponsor over. De sponsor met de grootste inbreng die een deal maakt met alle partijen de trust/gok sector. Die hebben het grootste belang en de grootste financiële middelen en daarmee wordt voor hun continuïteit gekocht.
  Wat gaat er met dit systeem aan het politieke landschap veranderen?
  Alleen al een doorgerekend programma is niet op te brengen en dan moet er nog geconcurreerd worden met de kadootjes.
  En zo veranderd de politiek wel van kleur en niet van richting.

 3. Het zou het beste zijn als alle partijen en dus alle acteurs van het toneel zouden verdwijnen.
  Ze spelen allemaal onder een hoedje ze zijn alle verenigd in egoïsme en dat maakt ze team players het is bij allemaal het geen verantwoording nemen voor hun positie en taak en in de tussentijd goedbetaald de ruif verder drainen. En er zit er niet een tussen die zijn bek opentrekt, vragen stelt of wel verandwoording neemt
  De politici verkrachten het eiland en geven het nog een soa op de koop toe.

 4. De 2 flut partijen MAN en PAR hebben niets van hun hun belofte mbt het regeerakkoord 2017-2021 waargemaakt.
  Armoede, onderwijs etc etc
  Het zou het beste zijn als zij volledig worden weggevaagd vuur het politieke spectrum.
  Wellicht kunnen ze dan nog een grote groep birguensas meenemen!

 5. “Zelf hebben ze geen poging gedaan om hun eigen afspraken uit te voeren
  Het dus een man een man een woord een woord alleen dan omgekeerd.”
  eens MAN en PAR hebben de onderhandelingen nodeloos gerekt en het probleem bij de volgende regering gelegd. Het zou mij overigens niets verbazen als dit onderdeel is van het spel van verdere vertraging en dat regering en oppositie onder een hoedje spelen

 6. Curaçao op zijn kleinst:
  Man en par zijn boos omdat de huidige regering begint met hun maatregelen/afspraken uit te voeren.
  Zelf hebben ze geen poging gedaan om hun eigen afspraken uit te voeren
  Het dus een man een man een woord een woord alleen dan omgekeerd.
  Als je een afspraak maakt niet je hem niet nakomen en als iemand anders jou afspraak eerd is hij waardeloos.
  Of is het boosheid op het niet nakomen van verkiezingsbelofte?
  Moeten we dan even naar de belofte van Kennedy kijken?
  Ziek zijn Julie.
  Ik hoop dat Julie uit jullie, spreekwoordelijke , lijden verlost worden.

 7. Wat is de overeenkomst tussen een politicus, een advokaat en een zaadcel? Ze hebben een kans van minder dan een miljoen om een mens(elijk)te worden…

 8. Breaking News:
  Ik weet niet of het waar is, maar de geruchten doen de ronde dat MFK en PNP bezich zijn om samen 1 grote partij

  Vanmorgen via een Breakings News vernomen dat MFK en PNP zich hebben verenigd in 1 grote partij. De kersverse naam luidt dan ook: Partido quitate tu pa ponerme yo.
  Letterlijk vertaald: Opzij, Opzij, wij nemen jouw plaats over en wij gaan doodgewoon op de oude voet verder.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Moord in het Spaans is asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...

PBC | Studenten maken Nieuw Nederland weerbaar en duurzaam

Persbureau Curacao Afgelopen woensdag, 26 juli zijn studenten van de Universiteit van Curaçao gestart met een XXX in de wijk Nieuw Nederland. Ze blijven daar nog tot maandag....

PBC | Benzine en elektriciteit in augustus weer duurder

Persbureau Curacao De prijs voor benzine en stroom gaat volgende maand omhoog. Het tarief voor diesel en water gaat omlaag. Dat meldt toezichthouder Bureau Telecommunicatie en Post. Voor een...
- Advertentie -