32 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 12:27

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Ministerie van Financiën tekent plan voor korting op oude belastingaanslagen

Met het plan wil minister Silvania belastingachterstanden wegwerken en de staatskas tegelijkertijd zoveel mogelijk weer vullen | Extra

Het ministerie van financiën gaat een korting toepassen op oude belastingaanslagen die in één keer moesten worden betaald. Daarvoor heeft het ministerie dinsdag een richtlijn ondertekend.

Met het plan wil minister Silvania belastingachterstanden wegwerken en de staatskas tegelijkertijd zoveel mogelijk weer vullen.

Bij belastingschulden tot 100 duizend gulden wordt volgens het plan bij een betaling in één keer een korting toegepast van 40%. Bij belastingschulden boven 100 duizend gulden die in één keer betaald worden bedraagt de korting 30%.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. Ongelooflijk. Mijnheer Silvana en what about de mensen die al jaren wachten op betaling van hun belastingteruggave?

  Voorbeeld van een waargebeurd akkefietje en wat nog steeds voort duurt met deze incompetente club. Er werd zo’n 4 á 5 jaar geleden een definitieve belastingaanslag per brief ontvangen van de Belastingdienst waarin een aardig bedrag aan teruggave vermeld stond. Echter tot nu toe werd slechts eenderde van het bedrag overgemaakt door de Belastingdienst. Van de jaren daarna werd nog helemaal niets terugbetaald, maar wel bevestigd. Navraag heeft tot vandaag niets opgeleverd, want niemand weet daar iets en dit nadat je steeds uren moet zitten wachten voordat je aan de beurt bent. De daarop volgende belastingjaren precies hetzelfde verhaal en worden er tussendoor totaal ongegronde ambtshalve aanslagen opgelegd.

  De Belastingdienst stuurt mensen vervolgens jarenlang van het kastje naar de muur. Van de ontvanger naar de de Inspecteur en terug. De ene dienst weet totaal niet weet wat de andere aan het doen is. Het is daar één grote puinhoop en ronduit een schande. Begin eens met er een bezem doorheen te halen Silvana.

 2. Waarschijnlijk betaalt het overgrote deel van de bevolking netjes hun belasting. De achterstand bij de belastingbetaling zullen de grote vissen zijn met mega aanslagen die rustig afwachten met betalen totdat zulke kortingsregelingen worden opgetuigd. Zij worden door de belastingdienst niet gemaand, in ieder geval gaat de belastingdienst er niet achteraan. Al jaren niet. Doorgestoken kaart?
  En dan de Nederlandse belastingbetaler vragen of zij de tekorten even willen aanvullen. Crazy!
  ps al jaren is bij iedereen , Staten-kabinet- bekend dat belastinginning te wensen overlaat en toch doet men er niets aan. Dat lijkt misschien wel opzet.

 3. Is toch vreemd dat de belastingaanslag over 2020 ook onder de regeling valt. Per wanneer moeten inwoners hun belastingopgave 2020 indienen? Dan moet de belastingdienst die nog verwerken en daarna nog de aanslagen versturen. De kans is dus groot dat de belastingplichtigen hun aanslag over 2020 nog helemaal niet in hun bezit hebben en dus ook geen betalingsachterstand. Maar toch valt die aanslag onder de kortingsregeling. Ik krijg het vermoeden dat ook dit kabinet onder 1 hoedje speelt met de elite door ze dit voordeel te geven. ps na betaling in het kader van deze regeling de komende 10 jaar je belastingaanslagen niet betalen want over 10 jaar komt weer zo’n regeling. ( net zo al circa 10 jaar geleden onder Schotte/Jamaloodin)

 4. We hadden al een MFK minster van financien maar die zit nu voor 28 jaar achter de tralies, zou piep stem Silvana ook die kant op gaan, je weet het nooit bij die door leerling Pastor Gerrit de Raaf op gerichte MFK.

 5. Wat een eiland zeg .
  Waar komen deze klaplopers vandaan zeg .
  Gaat nooit wat worden
  Alles wordt bepaalt door een minister .
  Als je de kas wil vullen , moeten ze betalen .
  En straks weer je hand , weer ophouden .
  We zakken steeds verder in het moeras .

 6. Van de zotte. En zo wordt de wel correct betalende belastingbetaler gestraft. In het vervolg de belastinginspecteur maar voor de keus stellen direct bereidt te zijn 50% van de belastingaanslag te betalen of over 3 a’ 4 jaar 60%. Wie wil de rente hebben ??. De keuze is aan de overheid.
  Penny wise pound foolish. Ik had deze minister hoger ingeschat.

 7. Dit is een deal voor de sponsors van MFK! Die hebben hier het meeste baat bij! Die hebben ook de cash om in één x te betalen!

  Het volk vist achter het net.

  Wanneer krijgen we eens een minister die niet alleen maar bedelt maar echt iets doet aan het scheppen van optimale economische condities scheppen.

  Misschien kan meneer Silvana ook eens in de ministerraad korten, bij zichzelf dus.

  Wanneer krijgen we eens een minister die het goede voorberld geeft, voordat hij de oplossing bij de burger zoekt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | CHATA: hotelbezetting Curaçao gaat goed, maar kan beter

Bijna 55% van de hotelkamers op Curaçao was in de maand juni bezet. Dat ligt boven het Caribisch gemiddelde van bijna 50%. Zo meldt CHATA. In dezelfde...

ParadiseFM | Positief geteste vrouw met valse bewijzen binnen gereisd

Een vrouw die op Bonaire positief heeft getest op Covid-19 is met vervalste papieren Curaçao binnengekomen. Zo maakt het Korps Politie Curaçao bekend. Het was al bekend...

DH | ‘CFT’s suggestion to impose land tax is anti-local people’

PHILIPSBURG--Member of Parliament and United People’s Party faction leader Grisha Heyliger-Marten commemorated the late Dr. Albert Claudius Wathey on July 24 for his contribution to the growth...

Ingezonden | Denkend aan Ced Ride

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden...

AntilliaansDagblad | Begroting 2021 Aruba goedgekeurd

Oranjestad - Het parlement heeft vrijdagavond de begroting 2021 unaniem goedgekeurd. De AVP-fractie was niet aanwezig. Demissionair minister Dangui Oduber (MEP) van Toerisme, Volksgezondheid en Sport informeerde...
- Advertentie -