25 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 04:07

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | CTB-seminar over Noord-Amerikaanse markt

Ook CTB zelf investeert veel in marketing en PR om de Amerikanen voor ons eiland te laten kiezen | Antilliaans Dagblad

De Curaçao Tourist Board (CTB) heeft een seminar georganiseerd over de Noord-Amerikaanse toeristenbranche.

Alle CHATA en CASHA-leden werden uitgenodigd voor de interactieve sessie geleid door Paul Pennicook, de CEO van CTB. Het doel van de seminar was om het belang van de Amerikaanse markt te benadrukken en uit te zoeken hoe Curaçao die kan laten groeien.

Voor de pandemie leek hier al een stijgende lijn in te zien te zijn, Pennicook hoopt deze groei snel weer te kunnen voortzetten.

Ook CTB zelf investeert veel in marketing en PR om de Amerikanen voor ons eiland te laten kiezen.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

 1. CTB zou zich hard moeten maken om de veiligheid van toeristen op de eerste plaats te zetten. CTB moet ervoor zorgen dat Curacao ook bekend wordt want nog steeds kennen veel mensen het eiland niet, behalve als je verteld dat we buren zijn van Aruba gaat het belletje rinkelen. Ik merk het nog steeds als ik de de US kom. Mijn Curaçaose moeder en Amerikaanse vader zijn na 42 jr nog steeds bezig mensen proberen ‘op te voeden’ en te informeren. En zij wonen notabene nog wel in SF waar je dit toch minder mag verwachten.
  Verder moet het CTB zich meer inzetten dat het eiland een keer schoner wordt, US toeristen houden niet van zwerfvuil en afval wat overal wordt neerkwakt.
  Ondanks de authenticiteit van Curacao gaat de NA liever naar Aruba, zo was het altijd en zo zal het ook blijven.
  Al decennia is men bezig, en nog steeds lukt het niet.
  Wellicht goed voor het CTB bij zichzelf een keer te rade te gaan.
  Teveel ongekwalificeerd personeel, te reislustig, teveel belastinggeld verspillend en nog geen resultaten boeken.
  Last but not least het CTB zou zich eerst hard moeten maken en zorgen dat Curacao uit de Level 4: COVID-19 Very High list wordt geschrapt. We staan er namelijk nog steeds op.
  Just mentioning.

 2. @ Fred Schiedam

  Gelukkig is er nog iemand anders die het begrijpt. Het kost inderdaad 5 x zoveel geld om een nieuwe toerist aan te trekken dan een toerist terug te laten komen. Enige wat daar zo ongeveer voor nodig is, is het zorgen dat de gast het leuk heeft gehad en dat de prijs / kwaliteitverhouding OK is.

  Maar dit concept heeft men in veel landen nog niet door. Ieder land wil mikken op de luxe toerist en helaas is daarvan bekend dat ze nooit terugkomen naar een vakantieplek. Die zoeken het jaar erop weer een andere locatie.
  En met al die wijsheid in het achterhoofd……………mag eenieder de vraag beantwoorden waarom Corendon zo succesvol is. Het is een inkopper, maar niet voor het CTB.

 3. Hoeveel verlofdagen per jaar heeft een Amerikaan en hoeveel verlofdagen per jaar heeft een Europeaan?
  Wat is het gemiddelde vermogen van Amerikaanse 68-plusser en wat is het gemiddelde vermogen van een Europese 68-plusser?
  Hoe geïnteresseerd in een actieve vakantie is een Amerikaan en hetzelfde voor een Europeaan?
  Een tevreden klant een herhalingsaankoop laten doen kost minder aan investering dan een nieuwe klant overhalen tot een eerste koop.
  Kortom, in welke markt moet je actief zijn?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -