28 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 19:22

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Commissie ingesteld voor snellere afgifte horecavergunning

Foto Pixabay.

De overheid heeft een speciale commissie ingesteld die moet gaan zorgen voor een snellere afgifte van horecavergunningen. Zo maakt het ministerie van Economische Ontwikkeling bekend.

Om het proces te versnellen zullen ambtenaren van de afdelingen die aanvragen moeten beoordelen gezamenlijk lokaliteiten bezoeken om te beoordelen of de vergunning snel kan worden afgegeven. Die aanpak moet ook leiden tot een snellere afhandeling van bezwaren.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. @Joop dat het zo lang kan duren met een vergunning en dan maar hopen dat er wat onder de tafel kan worden gecasht met het vlotter afhandelen als tegenprestatie doet zich niet alleen lokaal voor maar dat maakt het probleem niet minder erg natuurlijk, het is hier eigenlijk een kwestie van rolmodellen in het Fort en van ambtenaren die meedoen met dat soort spelletjes

 2. Het probleem zit in het feit dat de beoordelende instanties geen dwingend tijdsperiode hebben waarbinnen ze de aanvraag moeten beoordelen. Het is een soort van ‘zie maar wanneer je tijd hebt’.
  Een aanvrager kan de vergunning pas aanvragen wanneer zijn locatie geheel klaar is voor gebruik. Hij huurt de locatie dus al en heeft ook de verbouwing al moeten betalen oftewel die heeft geen tijd om even 1, 2, 3 of 4 jaar te gaan wachten op een vergunning en serieus, dat zijn de tijden zolang het hier kan duren.

  Je zou verwachten dat de instantie waar je de aanvraag indient (was altijd AJZ) bij zou houden welke van de beoordelende instanties al zijn langsgeweest (en verslag hebben uitgebracht), doch helaas, dat was veel te moeilijk. Men had (en wellicht nog steeds ‘heeft’) geen flauw benul wat de status is van de aanvraag. Een simpel Excel sheet zou wonderen doen, maar dat is voor iedereen te moeilijk en het interesseert hen ook niet.
  Ik heb reeds een aantal jaren geleden geschreven dat de meest eenvoudige oplossing is een automatische toekenning van de vergunning indien de controlerende instanties niet binnen een bepaalde periode zijn langsgeweest. Maar nee, er moet weer een duurbetaalde commissie komen, er verandert geen reet aan de procedure, dus zullen we volgend jaar weer horen dat het nog steeds jaren duurt eerdat een vergunning wordt afgeven.
  Vervolgens staat men dan nog steeds vreemd te kijken dat de horeca gelegenheden maar gewoon opengaan en niet wachten op de vergunning. Dan kunnen de inspecteurs weer mensen op de bon slingeren, onderwijl gewoon niet toegevend dat zij zelf de ondernemers tot wanhoop hebben gedreven. Je kunt als ondernemer niet even een paar jaar gaan wachten totdat de dames en heren van de diverse instanties de bereidheid vinden om langs te komen. Wie gaat in die tijd de huur, de bank etc betalen ?

  Deze oplossing is weer typisch een voorbeeld waarom Curacao over 1000 jaar nog steeds nergens is gekomen. Waarom wil men niet praktisch meedenken ? Waarom moet er werkelijk overal geld worden gestolen (middels instellen van een commissie) ipv gewoon de zaken oplossen ?

 3. Afdeling bezwaren gaan onderzoeken ???. Dat noemt men de worst voor de bek van de hond houden maar hem nog niet geven, leidt tot corruptie 1e klas, vreemd heel vreemd deze lokaliteiten bezoeken !.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....
- Advertentie -
- Advertentie -