27.4 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 03:29

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | CMC wil niet langer met ADC werken

Het ADC is onaangenaam verrast door het besluit van het ziekenhuis. | Antilliaans Dagblad

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Curaçao Medical Center (CMC) en Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC). Het CMC heeft het ADC hierover per brief geïnformeerd schrijft de Èxtra.

Het ADC is onaangenaam verrast door het besluit van het ziekenhuis. Het nieuws komt op een opvallend moment. Begin juli verkreeg het ADC de vergunningen voor een nieuw gebouw vlakbij het CMC.

Er werd voor de betreffende locatie gekozen juist vanwege de samenwerking tussen de twee organisaties. Mogelijk heeft het besluit te maken met een dispuut rond te hoge facturen van het ADC, schrijft de Èxtra.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. @ Loes,

  Het ADC verouderd ????

  Nee, helaas niet. Het ADC is gewoon op standaard, maar ze hebben een ander probleem. Ze hebben veel te veel locaties, daarom veel te veel personeel in dienst, dus veel te hoge kosten en daarom zijn hun rekeningen veel te hoog.
  Efficient werken kent het ADC niet en dat kost dus bakken met geld.

  De artsen zijn er ook debet aan, die blijven maar onderzoeken voorschrijven en keer op keer testen ze dezelfde zaken. Zo kun je ook de rekeningen verhogen.

  We hebben hier op Curacao iets van 3 of 4 bedrijven die medische laboratoria als werk hebben. Soms zitten ze werkelijk op steenworp afstand van elkaar en in totaal zijn er meer dan 20 locaties, wat werkelijk van de zotte is voor zo’n klein eiland.

  Anders gezegd. De bezem moet door de gehele gezondheidszorg, zodat het verspillen van geld door onnodige onderzoeken een halt wordt toegeroepen.

 2. Als directies zich gaan bemoeien met financiële zaken dan krijg je dit soort dingen. Egotrippers zonder besef dat de patiënt de klos is. Wanneer krijgen we eens normale bestuurders die gezondheid voorop stellen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -