27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 04:13

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu | Economieën Curaçao en Sint-Maarten krimpen zo’n 20 procent door pandemie

Op Sint-Maarten zal het dit jaar naar verwachting met een kleine groei van 4 procent al iets beter gaan | Foto Mullet Bay

De economieën van Curaçao en Sint-Maarten kregen vorig jaar een dreun van respectievelijk 20 en 24 procent krimp te verwerken. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dinsdag na een bezoek aan de Caribische landen. Vooral het wegblijven van toeristen zorgde voor veel schade.

Zo steeg de werkloosheid op Curaçao vorig jaar naar 19,1 procent. En dit jaar kwam er weer een schok bij: in het voorjaar was er op het eiland een nieuwe corona-uitbraak, die de toeristen wegjoeg.

Op Sint-Maarten was de krimp dus nog wat groter dan op Curaçao. De werkloosheid is echter lager (16,9 procent). Wel werd de schok enigszins beperkt door steunprojecten van de Wereldbank.

- Advertentie -

Het IMF stelt dat de toekomst voor beide landen “uitdagend” blijft en is omgeven met “onzekerheid en risico’s”. Belangrijke uitdagingen zijn het zo snel mogelijk vaccineren van de bevolking, zorgen voor de nodige steunmaatregelen en het beschermen van kwetsbare personen.

De verwachting is dat de economie van Curaçao dit jaar net zo groot blijft als vorig jaar, doordat toeristen dit jaar maar mondjesmaat terugkomen. Op Sint-Maarten zal het dit jaar naar verwachting met een kleine groei van 4 procent al iets beter gaan.

Waarschijnlijk zullen toeristen daar wat eerder terugkomen dan op Curaçao. In 2022 zal volgens het IMF wel in beide landen sprake zijn van groei.

Bron: Nu.nl

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. In het voorjaar was er op het eiland een nieuwe corona-uitbraak, die de toeristen wegjoeg.

  Was niet de corona maar de maatregelen van Ruggy die de toerist wegjoegen.

  Een informele en illegale economie is trouwens ook een economie.

 2. Ben het zelden met Abraham eens maar moet hem echt gelijk geven.
  Er wordt flink gebouwd, en misbruik gemaakt van mensen door een drol te betalen aan ongedocumenteerden. Tot gevolg dat de werkloosheid maar hoog blijft.
  Er zou meer gehandhaafd moeten worden op de bouw plekken.

 3. En het IMF blijft maar liegen en bedriegen of zij zijn nog stommer als ze zich voor doen, in mijn wijk zijn de bouwvakkers niet aan te slepen sinds de corona en je ziet vrachtwagentjes vol met mensen rond rijden op het eiland, het zwartwerken maakt een top tijd mee maar daar hoor je niemand over zeuren, wel de eerlijke winkelier die zijn afdrachten moet doen zo niet krijgt hij straks het mes op de keel, ook het ambtenaren losers volk hoor je ( NOG )niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -