29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...

ParadiseFM | Opnieuw arrestatie in zaak van ontvoerde ondernemer

De politie heeft gisteren een 21-jarige Curaçaose man gearresteerd. Hij is al de zevende opgepakte verdachte in de zaak rond de ontvoering van een ondernemer in Veeris...

ParadiseFM | Partij Vishon doet niet meer mee aan verkiezingen

De politieke partij Vishon doet niet mee aan de komende parlementsverkiezingen. Dat heeft de leider van de partij tegen Amigoe gezegd. Vishon deed in 2021 één keer...

ParadiseFM | Vrees voor tientallen doden bij ramp illegale goudmijn Venezuela

Autoriteiten in Venezuela houden rekening met tientallen doden door het instorten van een illegale mijn. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke gouddelvers bedolven. De burgemeester...

Telegraaf | Zeker 15 doden na instorten van illegale goudmijn in Venezuela

CARACAS - Door het instorten dinsdag van een illegale goudmijn in Venezuela zijn minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag (lokale...
- Advertisement -spot_img

NU | Coronacijfers Caribisch deel van Koninkrijk stijgen, meer onderzoek naar tests

HomeLandenArubaNU | Coronacijfers Caribisch deel van Koninkrijk stijgen, meer onderzoek naar tests
Het ziekenhuis op Curaçao | ANP PRINCE VICTOR

In het Caribisch deel van het Koninkrijk is het aantal positieve coronatests vorige week flink gestegen, blijkt vrijdag uit de weekupdate van het RIVM. Op alle eilanden is het totale aantal vastgestelde besmettingen met 116 procent toegenomen. Omdat onder die tests ook de omikronvariant van het coronavirus werd vastgesteld, gaat het RIVM in de komende weken een groter aantal testmonsters onderzoeken.

Op bijna alle eilanden steeg het aantal positieve tests in de week van 16 tot 22 december. De meeste besmettingen werden vastgesteld op Curaçao: 425. Het eiland wil zo snel mogelijk iedereen een boosterprik toedienen om verdere stijging te voorkomen.

Op Aruba en Sint-Maarten nam het aantal positieve tests per 100.000 inwoners toe. Ook op Bonaire steeg dit aantal, terwijl de week ervoor het aantal positieve tests nog fors was gedaald. Het ongeveer drieduizend inwoners tellende Sint-Eustatius meldde opnieuw geen nieuwe besmettingen, op Saba ging het om drie nieuwe vastgestelde besmettingen.

Ook de bezetting in de ziekenhuizen op de eilanden nam toe. Volgens het RIVM lagen vorige week 26 coronapatiënten op de verpleegafdelingen en dertien op de intensive care. Dat waren de week ervoor nog zeventien op verpleegafdelingen en zes op de ic. Het aantal coronapatiënten dat werd overgebracht naar Colombia bleef staan op zes.

Deze cijfers van de Europese evenknie van het RIVM lopen niet altijd gelijk met denieuwste landelijke cijfers. Niet alle besmettingen en sterfgevallen belanden in destatistieken.

Bron: NU.nl 

6 reacties

 1. Loes,

  Leuk dat je door blijft wauwelen, maar het continu dezelfde plaat en continu geef je blijk niet te begrijpen waar de maatregelen nu werkelijk om draaien.

  Ten eerste is daar natuurlijk de reden dat velen gewoon geen zin hebben om corona op te lopen. Het is niet alleen je gaat dood of je hebt geen klachten. Een zeer groot deel houdt er gewoon zware klachten aan over en veel mensen hebben daar, terecht, geen zin in.

  Maar belangrijker nog is natuurlijk de druk op de zorg. Wellicht is omicron minder ernstig, daar komen we dan wel achter, maar omdat het zo besmettelijk is heb je ook veel meer mensen die het oplopen, dus statistisch gezien kun je dan toch weer meer mensen in het ziekenhuis krijgen…………ondanks het feit dat omicron voor velen minder ernstig zal verlopen. En veel mensen in het ziekenhuis kunnen we niet hebben, simpelweg omdat we de capaciteit niet hebben.

  Dus voordat je weer gaat lopen blaten, probeer die grijze cellen nu eens een keer te laten werken, zou een goed voornemen voor 2022 kunnen zijn.

 2. Waar wil je aan dood gaan.
  Dementie, Kanker, Hart en vaat ziekten, COPD, Griep en dan nog 10 oorzaken.
  En dan Corona.
  Iets wat er altyd was maar nooit een naam had.
  Neem van mij aan doodsoorzaak 1 dementie is vreselijk.
  Nog steeds er wordt niet gekeken wat de reactie opwekt.
  Net als astma. Symptoom bestrijding.
  Prik 3 of vier… De kans dat je in het hospitaal beland is al niet zo groot. En dan zou dat afnemen met 20 keer. maar 60% is wel gevaccineerd.
  We leggen alles op Corona. We sluiten alles af daarvoor.
  Totaal uit verband.
  Terwijl dat niet iets heftigs is. Nu met omicron versie 200x is het griep geworden.
  2018 12-14.000 overlijdens aan griep.
  Ja het is iets. Ja je kan er mede aan dood gaan.
  Maar om daar de wereld voor af te sluiten.
  Dan kan ik nog wel wat dingen opnoemen.
  De gezonde kip slachten om soep te koken voor de zieke.
  De politiek heeft een gemeenschappelijke vijand.
  Vaccinaties prima maar je kan het nog steeds krijgen en besmetten. Vaccinaties maken dingen erger. Maar ja.
  Eddy Mercury. Oudjes terror.
  Ze gijzelen de jeugd.

 3. Niet raar als je ‘trots’ de halve wereld aan toeristen binnen denkt te moeten halen op een klein eiland, toch? Ze kopen niet alleen souvenirs, maar brengen er misschien ook eentje mee.

 4. Vandaag 2.456 getest wat qua aantal hoog is. Ziekenhuisopname met 1 persoon gestegen w.o. 6 op de IC.

  Totaal aantal Boosters in 2 dagen tijd: 3.131

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties