27 C
Willemstad
• dinsdag 7 december 2021 23:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | VPCO stuurt ouders brief na controle op Marnix College

Het was volgens de minister geweldig om de blije gezichten van de kinderen en docenten te zien, maar de slechte staat waarin sommige gebouwen verkeren liet een diepe indruk achter

De Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) heeft een brief gestuurd naar de ouders van leerlingen van het Marnix College. De brief werd verstuurd naar aanleiding van een controle van de politie op de school.

Op de VMBO school werd onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van drug en wapens waarbij leerlingen werden gefouilleerd. Bij een aantakl van hen gebeurde dit niet op een veilige manier.

Het is volgens VPCO nog nooit eerder voorgekomen dat de politie op deze manier heeft gefouilleerd. De laatste controle vond volgens het schoolbestuur vier jaar geleden plaats, zo staat in de brief.

De directie en het schoolbestuur waren niet op de hoogte van de wijze waarop de controle is uitgevoerd. Zij geven aan dat er geen controles meer worden verricht, tenzij zij ervan verzekerd zijn dat het zodanig gebeurd dat zij erachter staan.

- Advertentie -

Leerlingen moeten zich veilig voelen. De school vraagt of de ouders van de leerlingen zich willen melden bij de schooldirectie. De politie is een onderzoek gestart.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. “De directie en het schoolbestuur ……”…..”Zij geven aan dat er geen controles meer worden verricht”.
  Bravo: zij creeëren hiermee een vrijplaats voor geweldplegers. Van een Protestant mag je toch zeker verwachten dat die beschikt over een rechte rug en sterke knieën.

 2. “Sirbi y proteha” maar hen is niet geleerd wie er gediend en beschermd moeten worden. Politie is vaak eerder een gevaar dan een hulp. Dagelijks in het nieuws hoe politie agenten overal ter wereld, en vooral in de USA , mensen zonder goede reden mishandelen en zelfs vermoorden. Curacao is geen uitzondering. Moraal van het verhaal: blijf uit de buurt van en kom niet in aanraking met de politie, los je eigen problemen op, neem je verlies maar bel niet de politie.

 3. “De leerlingen moeten zich veilig voelen”.. Wat is er verkeerd aan deze zin….. Oja, niet de leerlingen maar het onderwijzend personeel moet zich veilig kunnen voelen. Dus heeft de schoolleiding gekozen voor een preventief onderzoek van de tassen. De politie is uiterst zorgvuldig te werk gegaan en hebben bij enkele verdachte leerlingen een vervolgonderzoek gedaan. Net zoals op Hato. Resultaat, de hele wereld lijkt op z’n achterste benen te staan en schreeuwt moord en brand. Als de politie nu ballen had dan zou er eigenlijk een vervolgonderzoek moeten komen in de kamers van de verdachte leerlingen.

 4. Ook nu neemt de directrice van VPCO, Maghalie van der Bunt – George geen verantwoordelijkheid, het is altijd de schuld van anderen. Zoals altijd schreeuw tv Direct gelijk moord en brand terwijl belangrijkere nieuws hen aanstaart.

  Zo heeft tv Direct een parlementariër van MFK, Raymond Ellis over dit issue geïnterviewd, behalve dat de man zichzelf de hemel inprijst, vertelde hij dat hij nu student rechten op de Universiteit is.

  Op zich is het te bewonderen dat mensen zichzelf blijven ontwikkelen, maar hoe kan een parlementariër (volksvertegenwoordiger) 14.000 gulden per maand krijgen en de dag in de schoolbanken doorbrengt?

 5. Op facebook staat een bericht van één van deze meisjes met naam vermeld (dapper) en zij vertelde dat de meisjes door mannelijke agenten, onder hun rokje en T-shirt zijn betast. Op zich zijn dit strafbare feiten en dan kan de politie niet met excuses vrij komen.

 6. Een dertien jarig kind, die volledig naakt voorovergebukt moet staan voor zo’n corpulente, corrupte agent…….WTF (dit is Echt gebeurd)
  Maar ja, we vinden alles oke, het zal wel voor iemand anders z’n veiligheid zijn…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Moordzaak Poentje Castro pro-forma voor de rechter

Na 11 jaar verschijnt er eindelijk een verdachte voor de rechter voor moord op Poentje Castro. De Arubaanse reporter werd in 2010 dood gevonden in zijn huis....

Democracy now! | Tuesday, December 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Amnesty International en VluchtelingenWerk op werkbezoek naar Curaçao en Aruba

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Amnesty International en Vluchtelingenwerk bezoeken volgende week Curaçao en Aruba. Zij voeren dan gesprekken met de autoriteiten, Venezolanen en activisten naar aanleiding van hun...

PBC | Curaçao heeft dringend pro-actief en rules-based toezicht nodig op de financiële sector

Door Servaas Houben en Ronald Ketellapper Financiële instellingen in kleine staten worden vaak niet ‘gecontroleerd’ door onafhankelijke (financiële) media, ratingbureaus en consumentenbescherming organisaties. Toezichthouders moeten daarom een ​​actievere...

PBC | Nieuwe voedselbron voor Caribische koralen ontdekt

Persbureau Curacao In juli van dit jaar zijn op Curaçao drie soorten koralen gespot die salpen verteerden. Ze werden gevonden in de Directeursbaai ten oosten van Willemstad. De...
- Advertentie -