28 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 16:15

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

De symbolische cheque werd onlangs dankbaar in ontvangst genomen door Sheryl Losiabaar, voorzitter van de Voedselbank.

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving van de stichting.

Stichting Johannes Bosco is al bijna 75 jaar actief op Curaçao en financiert onder meer projecten op het gebied van jeugd- en jongerenwerk en ouderenzorg. De Voedselbank is volgens de stichting ‘een bondgenoot bij de armoedebestrijding op Curaçao, een probleem dat groter is dan menigeen denkt en dat in tijden van crisis meer aan het licht komt’.

David Serphos, interim-directeur van de stichting: “Wij willen daar zijn waar kansarme delen van onze bevolking met goede projecten en initiatieven worden geholpen. Met name op het gebied van de jeugd voelen wij een morele plicht. Wij willen helpen er alles aan te doen dat kinderen uit minder bedeelde gezinnen dezelfde kansen krijgen als andere kinderen. Armoede en kansongelijkheid moeten hoger op de maatschappelijke agenda. Wij zullen daar ons best voor doen.”

- Advertentie -

De symbolische cheque werd onlangs dankbaar in ontvangst genomen door Sheryl Losiabaar, voorzitter van de Voedselbank.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Leuke reacties die ik vandaag ff met een glimlach bekijk.
  Maar vergeet niet dat het Don Bosco bestuur niet gek is. Zij kennen hun politieke pappenheimers op het eiland maar al te best.

  Overigens ben ik wel met sommige punten van EClapas eens dat er nu een keer structurele maatregelen genomen moeten worden om de armoede een halt te te roepen.
  Maar helaas zie ik dan niet op korte termijn gebeuren.
  Maar zo lang, dat niet het geval is zullen we moeten blijven doorgaan met de caritas.
  Als de zwaksten in de samenleving moeten wachten tot de overheid een keer een ‘plan’ heeft dan is iedereen al verhongerd.

  Dus de check van DB is meer dan welkom, net zo als alle andere initiatieven die er worden gedaan.

 2. Onze soort egoistische bestuurders en graaiers kennende zal ik er maar alvast een “sterke” accountant naar toe sturen! Liever niet een van de lokale. Die roven het al weg voor de check verzilverd is.

 3. “De Voedselbank is volgens de stichting ‘een bondgenoot bij de armoedebestrijding op Curaçao”. Ik probeer een scenario te bedenken waarin dat het geval kan zijn en ik kom niet verder dat kinderen ’s avonds wat te eten hebben en ‘s ochtends de restjes nog hebben om zo met een volle buik naar school te kunnen.

  De vraag is, hoe zit het met de volgende dag? En de week daarop? Volgens mij bevorderd de voedselbank juist armoede, het is geen structurele oplossing.

  In een land waar de directeur van de CBCS 1 miljoen en zijn directeuren 7 ton verdienen en waar ministers en parlementariërs 15.000 plus verdienen, is een voedselbank niet nodig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

De politie werd afgelopen zaterdag naar een adres in Juan Domingu bij Mahuma gestuurd waar een familieruzie aan de gang was. Een man is opgepakt voor vernieling...

Nu.cw | Onderhoud aan Julianabrug duurt ongeveer een maand

Vandaag is MNO Vervat begonnen met de onderhoudwerkzaamheden aan de leuningen van de Koningin Julianabrug. Er wordt geen rijbaan volledig afgesloten maar het verkeer zal er wel...

Nu.cw | Excuses WEB Bonaire voor aanmaning van 1 cent

Bij de afdeling Klantenservice van WEB Bonaire werd onlangs een aanmaning voor een bedrag van 1 dollarcent over het hoofd gezien en verstuurd aan de klant. Het...

ParadiseFM | Ambtenaren krijgen deze week 1/12e van het vakantiegeld

Ambtenaren krijgen aanstaande vrijdag 1/12e van het vakantiegeld uitbetaald. Dat blijkt uit een interne aankondiging van de overheid. De betaling zal gezamenlijk met het salaris worden gedaan,...

Nu | Economieën Curaçao en Sint-Maarten krimpen zo’n 20 procent door pandemie

De economieën van Curaçao en Sint-Maarten kregen vorig jaar een dreun van respectievelijk 20 en 24 procent krimp te verwerken. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF)...
- Advertentie -