26 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 09:18

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | VBC roept op tot snelle afronding screening kandidaat-ministers

Persbureau Curacao

De situatie op Curaçao vraagt om een spoedige afronding van het formatieproces van het nieuwe kabinet, zegt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). “Er moeten snel besluiten vallen. We hebben geen tijd te verliezen.”

Volgens de VBC moet het nieuwe kabinet-Pisas zo snel mogelijk haar verantwoordelijkheden nemen. De nieuwe coalitie van MFK en PNP zal meters moeten gaan maken aan de onderhandelingstafel over de volgende tranche liquiditeitssteun uit Nederland en het bijbehorende Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).

Het is dan ook belangrijk dat de screening van de kandidaat-ministers zo snel mogelijk wordt afgerond, aldus de VBC, zodat het nieuwe kabinet snel aan de slag kan.

De vereniging zegt blij te zijn met de uitspraken van de beoogde minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), die onlangs zei dat het nieuwe kabinet snel met staatssecretaris Knops van BZK om de tafel zal gaan om zo de liquiditeitssteun te behouden.

- Advertentie -

Het VBC is bereid haar steentje bij te dragen bij ‘het bedenken van en werken aan plannen voor het bevorderen van economische groei voor alle burgers op Curaçao’.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. He #Djaka, dan wordt het met alle kampioentjes op deze rots wel een heeeeel erg korte kieslijst, ik betwijfel of er dan uberhaupt nog wat te kiezen valt. Zal wel veel problems oplossen inderdaad.

 2. Het gaat om kandidaat-ministers. Die staan niet noodzakelijkerwijs op een verkiezingslijst. Meneer Banaan kan ook minister worden, mits hij door de screening komt.

 3. In de meeste landen kom je niet op ,’n verkiezingslijst zonder screening, en hier drugsdealers, fraudeurs , gewoon, no problem , tis bekend en gewoon in ‘t hoogste orgaan.

 4. Djaka, Helaas zijn de meningen op het eiland mbt onbesproken gedrag.
  Dan zijn er mensen die pas vinden dat je hiervan kan spreken als men tot aan het VN hof iets hebben aangevocht en daarna dat iemand een tweede kans verdient. Ook liegen men graag over of iets nu echt een veroordeling was (Braam en Chong).

 5. Waarom niet voor de verkiezening een screening .
  Met een onbesproken gedrag dan mag je op de verkiezingsijst komen .
  Probleem opgelost .
  Dat scheelt een hoop tijd , het kaf van de koren scheiden .

 6. “Het VBC is bereid haar steentje bij te dragen bij ‘het bedenken van en werken aan plannen voor het bevorderen van economische groei voor alle burgers op Curaçao’.”
  VBC is een lobby vereniging van het bedrijfsleven die totaal niets geeft om de burgers van Curacao. Waar was VBC toen voedselpakketten moesten worden uitgedeeld? Zeker druk bij happy hour?!

 7. We hebben te maken met een partij waarvan een ex minister voor moord vast zit, de leider een gevangenisstraf moest zitten en een coalitiepartner waarvan de financier in Sto. Domingo door het DEA vastgehouden wordt.

  Reden genoeg voor de VBC om op een snel screeningsproces aan te dringen.

 8. Tja. Moet dan niet eerst die veiligheidsdienst weer een echte baas krijgen ?
  Wie gaat die “screening” dan uitvoeren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Boevennieuws | Racheline Concincion overleden na steekpartij Abbenbroek, verdachte springt van Hartelbrug

Bij een steekpartij in Abbenbroek is vanochtend een vrouw om het leven gekomen. De vermoedelijke dader, de ex-partner van de vrouw, zou zichzelf hebben geprobeerd van het...

AccountancyVanmorgen | Oxfam Novib: vermogen superrijken verdubbeld tijdens pandemie

Oxfam Novib stelt dat de ongelijkheid tijdens de coronapandemie wereldwijd sterk is gegroeid: de rijksten zijn tweemaal zo rijk geworden, terwijl meer mensen onder de armoedegrens leven....

Trouw | Is het vaccineren van kinderen tegen corona nodig? De voordelen en de risico’s op een rij

Marco Visser Ouders met kinderen van 5 tot 12 jaar krijgen vanaf maandag een brief van het RIVM met de oproep hun kind te laten vaccineren. Is vaccineren...

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...
- Advertentie -
- Advertentie -