25.6 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | Ook middeninkomens Bonaire recht op energievergoeding

Kralendijk - Huishoudens met een inkomen vanaf 2.033 dollar tot maximaal 3.817 dollar komen vanaf vandaag in aanmerking voor de vergoeding van 1.300 dollar voor de stroomrekening....

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...
- Advertentie -

Nu.cw | VBC roept op tot snelle afronding screening kandidaat-ministers

Persbureau Curacao

De situatie op Curaçao vraagt om een spoedige afronding van het formatieproces van het nieuwe kabinet, zegt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). “Er moeten snel besluiten vallen. We hebben geen tijd te verliezen.”

Volgens de VBC moet het nieuwe kabinet-Pisas zo snel mogelijk haar verantwoordelijkheden nemen. De nieuwe coalitie van MFK en PNP zal meters moeten gaan maken aan de onderhandelingstafel over de volgende tranche liquiditeitssteun uit Nederland en het bijbehorende Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).

Het is dan ook belangrijk dat de screening van de kandidaat-ministers zo snel mogelijk wordt afgerond, aldus de VBC, zodat het nieuwe kabinet snel aan de slag kan.

De vereniging zegt blij te zijn met de uitspraken van de beoogde minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), die onlangs zei dat het nieuwe kabinet snel met staatssecretaris Knops van BZK om de tafel zal gaan om zo de liquiditeitssteun te behouden.

Het VBC is bereid haar steentje bij te dragen bij ‘het bedenken van en werken aan plannen voor het bevorderen van economische groei voor alle burgers op Curaçao’.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

9 reacties

 1. He #Djaka, dan wordt het met alle kampioentjes op deze rots wel een heeeeel erg korte kieslijst, ik betwijfel of er dan uberhaupt nog wat te kiezen valt. Zal wel veel problems oplossen inderdaad.

 2. Het gaat om kandidaat-ministers. Die staan niet noodzakelijkerwijs op een verkiezingslijst. Meneer Banaan kan ook minister worden, mits hij door de screening komt.

 3. In de meeste landen kom je niet op ,’n verkiezingslijst zonder screening, en hier drugsdealers, fraudeurs , gewoon, no problem , tis bekend en gewoon in ‘t hoogste orgaan.

 4. Djaka, Helaas zijn de meningen op het eiland mbt onbesproken gedrag.
  Dan zijn er mensen die pas vinden dat je hiervan kan spreken als men tot aan het VN hof iets hebben aangevocht en daarna dat iemand een tweede kans verdient. Ook liegen men graag over of iets nu echt een veroordeling was (Braam en Chong).

 5. Waarom niet voor de verkiezening een screening .
  Met een onbesproken gedrag dan mag je op de verkiezingsijst komen .
  Probleem opgelost .
  Dat scheelt een hoop tijd , het kaf van de koren scheiden .

 6. “Het VBC is bereid haar steentje bij te dragen bij ‘het bedenken van en werken aan plannen voor het bevorderen van economische groei voor alle burgers op Curaçao’.”
  VBC is een lobby vereniging van het bedrijfsleven die totaal niets geeft om de burgers van Curacao. Waar was VBC toen voedselpakketten moesten worden uitgedeeld? Zeker druk bij happy hour?!

 7. We hebben te maken met een partij waarvan een ex minister voor moord vast zit, de leider een gevangenisstraf moest zitten en een coalitiepartner waarvan de financier in Sto. Domingo door het DEA vastgehouden wordt.

  Reden genoeg voor de VBC om op een snel screeningsproces aan te dringen.

 8. Tja. Moet dan niet eerst die veiligheidsdienst weer een echte baas krijgen ?
  Wie gaat die “screening” dan uitvoeren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -