27 C
Willemstad
• dinsdag 15 juni 2021 05:50

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | VBC roept op tot snelle afronding screening kandidaat-ministers

Persbureau Curacao

De situatie op Curaçao vraagt om een spoedige afronding van het formatieproces van het nieuwe kabinet, zegt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). “Er moeten snel besluiten vallen. We hebben geen tijd te verliezen.”

Volgens de VBC moet het nieuwe kabinet-Pisas zo snel mogelijk haar verantwoordelijkheden nemen. De nieuwe coalitie van MFK en PNP zal meters moeten gaan maken aan de onderhandelingstafel over de volgende tranche liquiditeitssteun uit Nederland en het bijbehorende Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).

Het is dan ook belangrijk dat de screening van de kandidaat-ministers zo snel mogelijk wordt afgerond, aldus de VBC, zodat het nieuwe kabinet snel aan de slag kan.

- Advertentie -

De vereniging zegt blij te zijn met de uitspraken van de beoogde minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), die onlangs zei dat het nieuwe kabinet snel met staatssecretaris Knops van BZK om de tafel zal gaan om zo de liquiditeitssteun te behouden.

Het VBC is bereid haar steentje bij te dragen bij ‘het bedenken van en werken aan plannen voor het bevorderen van economische groei voor alle burgers op Curaçao’.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

9 reacties

 1. He #Djaka, dan wordt het met alle kampioentjes op deze rots wel een heeeeel erg korte kieslijst, ik betwijfel of er dan uberhaupt nog wat te kiezen valt. Zal wel veel problems oplossen inderdaad.

 2. Het gaat om kandidaat-ministers. Die staan niet noodzakelijkerwijs op een verkiezingslijst. Meneer Banaan kan ook minister worden, mits hij door de screening komt.

 3. In de meeste landen kom je niet op ,’n verkiezingslijst zonder screening, en hier drugsdealers, fraudeurs , gewoon, no problem , tis bekend en gewoon in ‘t hoogste orgaan.

 4. Djaka, Helaas zijn de meningen op het eiland mbt onbesproken gedrag.
  Dan zijn er mensen die pas vinden dat je hiervan kan spreken als men tot aan het VN hof iets hebben aangevocht en daarna dat iemand een tweede kans verdient. Ook liegen men graag over of iets nu echt een veroordeling was (Braam en Chong).

 5. Waarom niet voor de verkiezening een screening .
  Met een onbesproken gedrag dan mag je op de verkiezingsijst komen .
  Probleem opgelost .
  Dat scheelt een hoop tijd , het kaf van de koren scheiden .

 6. “Het VBC is bereid haar steentje bij te dragen bij ‘het bedenken van en werken aan plannen voor het bevorderen van economische groei voor alle burgers op Curaçao’.”
  VBC is een lobby vereniging van het bedrijfsleven die totaal niets geeft om de burgers van Curacao. Waar was VBC toen voedselpakketten moesten worden uitgedeeld? Zeker druk bij happy hour?!

 7. We hebben te maken met een partij waarvan een ex minister voor moord vast zit, de leider een gevangenisstraf moest zitten en een coalitiepartner waarvan de financier in Sto. Domingo door het DEA vastgehouden wordt.

  Reden genoeg voor de VBC om op een snel screeningsproces aan te dringen.

 8. Tja. Moet dan niet eerst die veiligheidsdienst weer een echte baas krijgen ?
  Wie gaat die “screening” dan uitvoeren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NU | Bonaire pakt als laatste Nederlands-Caribisch eiland wegwerpplastic aan

Bonaire gaat samen met het Wereld Natuurfonds (WNF) werken aan het verminderen van het wegwerpplastic, meldt het Antilliaans Dagblad. Het eiland is het laatste eiland van Caribisch...

NU | Bonaire meldt nul nieuwe besmettingen, geen doden en niemand in het ziekenhuis

Bonaire heeft maandag geen nieuwe besmettingen en coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Ook had het Nederlandse eiland in het Caribische gebied geen personen met COVID-19 in het ziekenhuis liggen. Bonaire...

NTR | Ombudsman: Tweede Kamer moet armoede eindelijk aanpakken en stoppen met ‘flauwekul’

John Samson DEN HAAG – De Nationale Ombudsman doet een dringend beroep op Kamerleden om de armoede en ongelijkheid in de Caribische gemeenten eindelijk aan te pakken. “Ophouden...

DH | Ottley signs bilateral agreement for food assistance programme

PHILIPSBURG--Minister of Public Health, Social Development and Labor VSA Omar Ottley says he has received final approval from the Netherlands for the food assistance programme. This was...

AntilliaansDagblad | Nieuwe kans voor selectie Curaçao vanavond

Willemstad - De nationale selectie van Curaçao maakt vandaag opnieuw kans een plek te bemachtigen in de finaleronde van de WK-kwalificatie van Noord- en Centraal-Amerika. Zaterdag haalde Curaçao...

AntilliaansDagblad | Plan voor verbetering bestuur PJIA

Philipsburg - De ministerraad heeft een plan goedgekeurd om het ondernemingsbestuur (corporate governance) op Princess Juliana International Airport (PJIA) te verbeteren. Hiermee wordt de rol van de Corporate Governance Council...
- Advertentie -