35 C
Willemstad
• zaterdag 3 juni 2023 14:09

Nu.cw | Sanering belastingschulden vervalt bij trage reactie

De Ontvanger zal dan overgaan tot inning van de belastingschuld door middel van een deurwaarder.

Belastingplichtigen die een saneringsvoorstel hebben gekregen voor achterstallige belasting, moeten voor 1 april reageren. Anders vervalt het voorstel van de Ontvanger. Dat meldt de minister van Financiën Javier Silvania (MFK).

De Ontvanger heeft ruim 3.000 verzoeken tot sanering ontvangen. Inmiddels heeft iedereen die voor 1 januari 2022 een verzoek heeft ingediend een saneringsvoorstel van de Ontvanger ontvangen.

Na instemming met het saneringsvoorstel zal de Ontvanger de volgende stappen ondernemen zodat de eerste betaling kan plaatsvinden. Deze betaling moet voor 1 mei op de rekening van de Ontvanger zijn gestort. Ook hier geldt dat bij het uitblijven van de betaling het saneringsvoorstel komt te vervallen. De Ontvanger zal dan overgaan tot inning van de belastingschuld door middel van een deurwaarder.

De minister van Financiën heeft op 7 juli 2021 de invorderingsrichtlijnen uitgevaardigd. Onderdeel van deze richtlijnen was de saneringsregeling. Burgers kregen de optie om hun belastingschuld met korting af te betalen. Deze mogelijkheid werd tot 31 december 2021 aangeboden.

Silvania roept iedereen die nog niet op het saneringsvoorstel heeft gereageerd op om dit alsnog te doen. Personen die voor 1 januari 2022 een saneringsverzoek hebben ingediend en nog geen saneringsvoorstel hebben ontvangen, kunnen e-mailen naar [email protected].

Bron: Nu.cw

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties