24 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 05:00

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | PCR-tests Nederland worden goedkoper

- Advertentie -
Bij Spoedtest.nl, dat 75 testlocaties heeft, is een coronatest nu 89 euro. Directeur Rasmus Emmelkamp verwacht dat die prijs kan zakken naar 50 euro per test.

De PCR-coronatest die vakantiegangers naar Curaçao in Nederland moeten afnemen bij een commerciële testaanbieder worden goedkoper. Dat zeggen drie testbedrijven tegen het ANP. Doordat steeds meer vakantiegangers een testafspraak inplannen, gaan de kosten per test omlaag.

Vanuit het Europees Parlement kwam de oproep om de PCR-tests voor een Europees reiscertificaat gratis te maken. Ook de reisbranche wil dat, maar coronaminister Hugo de Jonge wil niet aan de oproep toegeven. Hij vindt het onwenselijk dat de belastingbetaler aan iemands vakantie meebetaalt en wil het verdienmodel van commerciële testbedrijven beschermen.

Bovendien, zei hij maandag, gaan PCR-tests in prijs dalen. Nu variëren de kosten van een coronatest bij een commercieel bedrijf tussen de 140 euro en 89 euro. Commerciële aanbieders maken de meeste kosten bij de laboratoria waar de monsters worden getest, maar zijn ook geld kwijt aan de testafname, het vervoer van de tests en marketing.

Bijna al die kosten worden lager bij een groter aantal afgenomen tests, zegt directeur Abdelali El Bouzaidi van CoronaPCRtesten, dat vijftien testlocaties heeft. “Toen ik in december begon kostten onze tests 125 euro. Nu zitten we op 98 euro en dat gaat naar verwachting nog verder omlaag doordat steeds meer vakantiegangers een testafspraak maken.”

- Advertentie -

Bij Spoedtest.nl, dat 75 testlocaties heeft, is een coronatest nu 89 euro. Directeur Rasmus Emmelkamp verwacht dat die prijs kan zakken naar 50 euro per test. Dat komt enerzijds door de toenemende vraag. Anderzijds is de testaanbieder, dat naar eigen zeggen 25 procent marktaandeel heeft, met reisorganisaties in gesprek over een samenwerking.

De PCR-tests bij Travel Clinic, dat één testlocatie heeft, kosten nu per test 135 euro. Ook dat bedrijf deelt de verwachting van De Jonge over prijsverlaging, “maar daar zit wel een ondergrens aan”. “Sommige kosten, zoals geschoold personeel en de labs, moet je gewoon maken.”

Of de PCR-tests op Curaçao ook in prijs gaan dalen, is onbekend.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

3 reacties

  1. Er zijn mensen die nu heel rijk worden met dank aan deze griepvirus. Misschien mensen ook verplicht andere medische testen laten doen?

    Intussen zijn straks bijna alle Nederlanders en YDK gevacineerd dus dan zou het niet meer nodig zijn toch?

  2. Nu ontgaat mij toch iets…toch nog een PCR-test als je volledig bent gevaccineerd? Ik kom dat niet tegen in het artikel…
    Wat heeft het dan voor zin om gevaccineerd te zijn? Vaccinatie zou toch de weg moeten vrijmaken naar weer ‘vrij’reizen…
    Begint dan een beetje te lijken op een grote leugen

  3. Testen is big business geworden, dat is wel heel duidelijk. Neem ons eigen landje; ongeveer 550 stuks/dag a Nfl 159 betekend een omzet van een slordige 2,7 miljoen per maand; kassa! Natuurlijk hadden de tarieven al lang naar beneden gekunt maar ADC en overheid houden zich muisstil. Money talks en van ethiek wil men dan even niets weten. Dr. Duits-in-het-zakje en dr. Euro in Nederland verdienen er immers prima aan. Tijd om in te grijpen dames en heren, er is inmiddels meer dan genoeg aan de ellende van anderen verdiend.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -