27 C
Willemstad
• dinsdag 7 december 2021 22:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | NU.cw goes LGBT

De regenboogvlag staat tegenwoordig symbool voor de homobeweging | Persbureau Curacao

NU.cw draagt de LGBT-gemeenschap een warm hart toe. Om dat te benadrukken tijdens de pride-week is het logo van NU.cw daarom voorzien van de regenboogkleuren. Ook het blauw van de Curaçaose vlag is nog te zien en natuurlijk het geel van de streep op de vlag. Oftwel: LGBT hoort ook bij Curaçao!

De regenboogvlag staat tegenwoordig symbool voor de homobeweging.

Dat verhaal heeft een interessante geschiedenis. In Europa werd deze regenboogvlag namelijk tijdens de Duitse Boerenoorlog (1524-1525) gebruikt door opstandige boeren. Dat was voor de Amerikaanse dominee James William van Kirk jaren later, aan het begin van de twintigste eeuw, reden om een regenboogvlag te ontwerpen die de internationale wereldvrede zou symboliseren.

Maar kunstenaar en homorechtenactivist Gilbert Baker uit San Francisco ontwierp in 1978 een nieuwere versie van de regenboogvlag. Deze staat nog steeds symbool voor de LGBTQIAP community (voorheen LGBT). De oorspronkelijke vlag van Gilbert Baker bestaat uit acht banen. De kunstenaar voegde onder meer een roze baan toe, als symbool voor seks! Dit zijn de betekenissen per kleur:

- Advertentie -

Roze: seks
Rood: leven
Oranje: geneeskracht
Geel: zonlicht
Groen: natuur
Turkoois: magie
Blauw: sereenheid
Paars: karakter

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Op Curaçao is iedereen ongelijk.
  Van de bestuurders die door, extreme domheid, tegen de lamp lopen. Wordt maar een fractie veroordeeld. Van de veroordeelde hoeft maar een fractie echt te zitten.
  Die die tegen de lamp lopen zonder de juiste contacten, vrienden of familie krijgt ” kort proces” en wordt gelijk naar de gevangenis getransporteerd. Voor kleine boefjes en mensen die de belastingdienst bezwendelen, is geen medelijden en terecht. Maar gelijkheid is anders.
  Homo’s hebben gelijken rechten behalve voor huwelijk en adoptie. Dus niet gelijk.
  De politie man die zijn boekje ver te buiten gaat door kinderen te strippen gaat vervolgd worden. De bestuurders die dit mogelijk hebben gemaakt, en die zorgen dat budgetten in eigen zak verdwijnen niet. Dat is geen gelijkheid.
  Er is een dunne lijn tussen eigen mensen eerst en alleen mensen die ik kies op basis van hun loyaliteit en zeker niet op basis van kennis kunde of track record. Dat is geen gelijkheid.
  In het openbaar zeggen dat je geen makamba wil is geen gelijkheid dat is strafbare discriminatie.

 2. Vroeger leerden we het ABC alfabet op school. Dat is nu helemaal door mekaar gegooid. Ik snap niks van al die niet op volgorde zijnde letters en wat ze betekenen. In mijn schooljaren waren het flikker en lesbiana ook wel aangeduid met “repa”. Ik denk dat dat de enige 2 mogelijkheden zijn. Een man kan zich raar aankleden, zich laten verminken met operaties en wat al meer. Maar vrouw wordt hij nooit. En omgekeerd een vrouw, wat ze ook doet, man wordt zij niet in enkelvoud en niet in meervoud. Het blijven homo’s en lesbiennes, wat voor benaming ze ook verzinnen.

 3. En waarom gaan de dappere dodos van NU.cw niet naar een willekeurig Arabisch of Afrikaans land om daar vlaggetjes op te hangen? Of daar te verkondigen dat ze lief moeten zijn tegen de BBQ gemeenschap? Om uit te leggen wat de kleuren betekenen. Dat men de BBQ gemeenschap gelijkwaardig moet behandelen? Nee men komt op Curacao schreeuwen om daarna tevreden te zeggen dat zij hun steentje hebben bijgedragen. Terwijl op Curacao de homos geen duimbreed in de weg worden gelegd. Maar als organisatie is het natuurlijk van belang om in een veilig land te schreeuwen dat je niet veilig bent. Ik heb geen berichten gelezen dat homos aan kranen bungelen, of met stenen en stokken worden doodgeranseld. Ook kan ik mij niet heugen dat een homo met een brandende autoband over de grond lag te rollen. En ook niet dat de tanden opgeraapt moesten worden nadat een betonschaar vol op de smoel werd gemept. Dus Nu.cw heeft ook nog wel wat te doen in Amsterdam.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Moordzaak Poentje Castro pro-forma voor de rechter

Na 11 jaar verschijnt er eindelijk een verdachte voor de rechter voor moord op Poentje Castro. De Arubaanse reporter werd in 2010 dood gevonden in zijn huis....

Democracy now! | Tuesday, December 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Amnesty International en VluchtelingenWerk op werkbezoek naar Curaçao en Aruba

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Amnesty International en Vluchtelingenwerk bezoeken volgende week Curaçao en Aruba. Zij voeren dan gesprekken met de autoriteiten, Venezolanen en activisten naar aanleiding van hun...

PBC | Curaçao heeft dringend pro-actief en rules-based toezicht nodig op de financiële sector

Door Servaas Houben en Ronald Ketellapper Financiële instellingen in kleine staten worden vaak niet ‘gecontroleerd’ door onafhankelijke (financiële) media, ratingbureaus en consumentenbescherming organisaties. Toezichthouders moeten daarom een ​​actievere...

PBC | Nieuwe voedselbron voor Caribische koralen ontdekt

Persbureau Curacao In juli van dit jaar zijn op Curaçao drie soorten koralen gespot die salpen verteerden. Ze werden gevonden in de Directeursbaai ten oosten van Willemstad. De...
- Advertentie -