27 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 03:04

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Docu-serie De Droevige Kampioen in première

Na 15 jaar research is de driedelige docu-serie ‘De Droevige Kampioen’ uitgebracht. Sinds 2006 is er research gedaan voor een documentaire over de Antilliaanse tafeltenniskampioen Robert Hosé.

“Opgegroeid in één van de armste wijken van Curaçao, wordt internationaal tafeltenniskampioen, rokkenjager en succesvol ondernemer Robert Hosé begin jaren 70 hét rolmodel van een nieuwe, zelfbewuste generatie zwarte Antillianen”, aldus Caribbean Filmcom van Michel Drenthe tegen NU.cw.

De serie is een co-productie van BIND en VPRO, in samenwerking met Caribbean Filmcom en kwam tot stand met steun van NPO-fonds en Netherlands Film Production Incentive.

- Advertentie -

Aan de hand van interviews, archiefbeelden en nagespeelde scènes geeft de docu-dramaserie inzicht in het roerige leven van Hosé, die inmiddels al veertig jaar op straat leeft. De hoogte- en dieptepunten van zijn leven en die van Curaҫao blijken nauw met elkaar verweven.

De Droevige Kampioen is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Jan Brokken. Zijn roman over Riki Marchena is gebaseerd op het ware levensverhaal van Robert Hosé. Brokken, die zelf jarenlang op Curaҫao woonde, leerde Hosé kennen toen deze zijn auto wilde wassen.

Ruim vierhonderd uur interview met de inmiddels drugsverslaafde en al ruim veertig jaar op straat levende Hosé, alsmede vele gesprekken met mensen die hem uit zijn hoogtijdagen kennen, leverden de basis voor zijn roman.

“Hoofdpersoon Riki Marchena vertoont overduidelijk parallellen met de bevlogen, charismatische, Nietszche lezende sportheld en womanizer Hosé. In de docu-dramaserie wordt aan de hand van Hosé’s leven ook de naoorlogse geschiedenis van Curaҫao verteld”, zegt Caribbean Filmcom.

- Advertisement -

Vanaf vrijdag 19 maart 2021 wordt wekelijks één aflevering uitgezonden om 22:15 uur Nederlandse tijd (17:15 uur Curaçaose tijd) op NPO2. De andere twee afleveringen worden uitgezonden op 26 maart en 2 april.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -