27 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 21:41

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNu.cwNu.cw | Docu-serie De Droevige Kampioen in première

Nu.cw | Docu-serie De Droevige Kampioen in première

Na 15 jaar research is de driedelige docu-serie ‘De Droevige Kampioen’ uitgebracht. Sinds 2006 is er research gedaan voor een documentaire over de Antilliaanse tafeltenniskampioen Robert Hosé.

“Opgegroeid in één van de armste wijken van Curaçao, wordt internationaal tafeltenniskampioen, rokkenjager en succesvol ondernemer Robert Hosé begin jaren 70 hét rolmodel van een nieuwe, zelfbewuste generatie zwarte Antillianen”, aldus Caribbean Filmcom van Michel Drenthe tegen NU.cw.

De serie is een co-productie van BIND en VPRO, in samenwerking met Caribbean Filmcom en kwam tot stand met steun van NPO-fonds en Netherlands Film Production Incentive.

Aan de hand van interviews, archiefbeelden en nagespeelde scènes geeft de docu-dramaserie inzicht in het roerige leven van Hosé, die inmiddels al veertig jaar op straat leeft. De hoogte- en dieptepunten van zijn leven en die van Curaҫao blijken nauw met elkaar verweven.

De Droevige Kampioen is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Jan Brokken. Zijn roman over Riki Marchena is gebaseerd op het ware levensverhaal van Robert Hosé. Brokken, die zelf jarenlang op Curaҫao woonde, leerde Hosé kennen toen deze zijn auto wilde wassen.

Ruim vierhonderd uur interview met de inmiddels drugsverslaafde en al ruim veertig jaar op straat levende Hosé, alsmede vele gesprekken met mensen die hem uit zijn hoogtijdagen kennen, leverden de basis voor zijn roman.

“Hoofdpersoon Riki Marchena vertoont overduidelijk parallellen met de bevlogen, charismatische, Nietszche lezende sportheld en womanizer Hosé. In de docu-dramaserie wordt aan de hand van Hosé’s leven ook de naoorlogse geschiedenis van Curaҫao verteld”, zegt Caribbean Filmcom.

Vanaf vrijdag 19 maart 2021 wordt wekelijks één aflevering uitgezonden om 22:15 uur Nederlandse tijd (17:15 uur Curaçaose tijd) op NPO2. De andere twee afleveringen worden uitgezonden op 26 maart en 2 april.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties