27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 09:40

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Curaçaoënaar aan hoofd team dat schip lostrekt uit Suez kanaal

HomeMediaNu.cwNu.cw | Curaçaoënaar aan hoofd team dat schip lostrekt uit Suez kanaal

Martina heeft de leiding over het team dat de Ever Given in het Suez kanaal maandag lostrok

Een Curacaoënaar stond aan het hoofd van het team van Boskalis dat het vastgelopen schip ‘Ever Given’ in het Suez kanaal heeft losgetrokken. Ochtendkrant Extra meldt dat de zus van Jules Martina hier melding van maakt op Facebook.

Het Suezkanaal was sinds dinsdag geblokkeerd door het 400 meter lange containerschip Ever Given. Dat schip lag diagonaal in het kanaal en zat aan de voor- en achterkant vast, omdat de zijkanten van de waterweg minder diep zijn.

Martina heeft de leiding over het team dat de Ever Given maandag lostrok. Zijn zus schrijft dit op Facebook en ze zette er een foto bij van Martina tussen zijn collega’s. De Extra zegt te hebben geprobeerd contact te krijgen met Martina, maar volgens de krant was hij niet in de mogelijkheid te praten.

Martina heeft de leiding over het team dat de Ever Given maandag lostrok.

Boskalis-dochter Smit Salvage trok de ‘Ever Given’ los en intussen varen containerkolossen en tankers weer in beide richtingen in grote konvooien door het Suezkanaal.

Met dank aan het bergingsteam dat heel wat lostrok

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. Dat is nou positief! Een keer geen nieuws over een crimiliaan in Marokko, UK, of Amsterdam, maar een succesverhaal. Een man die eerlijk en hard gewerkt heeft en de kansen in Nederland die hem geboden werden aangreep om zichzelf te ontplooien.
  Geen gezeur over kleur en racisme, Gals je goed bent en oprecht gaan alle deuren voor je open.

 2. Nos mes por.
  Hier en dáár.
  Leiding geven bovendien.
  Dan moet je echt wat in je mars hebben.
  Andere wereld daar,
  de jongens van de gestampte pot.
  Eten wat de pot schaft.

  Martina heeft zich daar aangepast. En met succes. Martin heeft daar nu de A status. Nu de macamba’s nog op deze droge, hete winderige zonnige (t)rots.
  Hoe en waar te beginnen voor hen die hun leven willen beteren? Kijk eens naar de jiu di Korsow blankú. Dat waren in den beginne blanke Nederlanders, soms een enkele macamba ertussen, die hier kwamen om uiteindelijk te blijven en als geen ander door hadden dat zij zich moesten aanpassen om in te passen om zich, en hun bevoorrechte positie te handhaven. Gevolg, zij spreken de taal vloeiend en accentloos, kennen de cultuur als hun broekzak en bewegen zich moeiteloos door alle lagen van de bevolking. Waarom? Omdat zij geaccepteerd zijn. Zij, de jiu di Korsow blankú, lachen zich bovendien een hoedje en krijgen na twee borrels de slappe lach met lange gierende uithalen als een viswijf, om die gekke Nederlanders en rare macamba’s die het spel niet door hebben en hopeloos en hulpeloos gevangen zitten in hun eigenaardige wereld en vermeende suprematie en denken of hopen dat de samenleving zich aan hen gaat aanpassen. Keep dreaming..
  Sommigen van hen, passanten, driejarige contractarbeiders, pensionado’s, al dan niet klimaatvluchteling met koninkrijkstatus, hebben zich zo onmogelijk gemaakt en schurken nu tegen elkaar aan en kankeren en leven zich de godganselijke dag gefrustreerd uit, ook op dit forum, op deze rotsachtige samenleving, waar het nog steeds goed toeven is.
  Zij hebben van hun ooit gouden hartje een moordkuil gemaakt. Een hoge prijs voor de gratis zon hier en worden in stilte, met enig, nee, behoorlijk stil leedvermaak uitgelachen door hen die het feilloos doorhebben hoe het hier werkt.

  Terug..naar het succes van mister Martina.

  Geen gezeik over ras, kleur en andere kleingeestig ongemak.
  Ben je goed, dan ben je goed.
  Kansen krijg je niet.
  Nergens.
  Macht en kansen moet je grijpen.
  Chapeau Mister Martina.
  Trots op U.
  Trots op Uw land.

 3. @Greet zegt: “…En ja geachte reactie het bevalt me hier niet, ik zal dus weg gaan, zonder spijt van de miljoenen die ik hier geinfesteert heb in huis en mensen, een illusie armer en een ervaring rijker en nog 200 miljoen+ te gaan…”

  @Greet op 12 maart 2021: “…dat flik je een ex marinier geen tweede keer…”
  Ik: —Een ex marinier met 200+ miljoen?—

  @Greet op 16 mei 2019: “…Wij hebben heel goede ervaringen met Fa Si Oen, in tegenstelling met een collega chirurg …”
  Ik: —Als ik 200+ miljoen heb mag Fa Si Oen mij nog niet eens aankijken.—

  @Greet op 5 mei 2019: “…Ik betaal al zeker 4 jaar via automatische afschrijving van mijn bankrekening, tot ik een maand geleden ineens zonder enige waarschuwing werd afgesloten.
  Na nummertje trekken en uur wachten heb ik de openstaande rekening betaald omdat dat dus al een paar maanden niet was afgaschreven…”
  Ik: —Iemand met 200+ miljoen weet niet eens wat een automatische afschrijving is en gaat zeker geen nummertje trekken en al helemaal geen uur wachten.—

  @Greet op 22 augustus 2018: “…Op sorsaka zaten we gisteren van ongeveer 16.oo uur tot 22.00 uur zonder stroom…”
  Ik: —Op Sorsaka heeft niemand meer dan 1,5 a 2 miljoen. Laat staan 200+ miljoen.—

  @Greet op 18 mei 2018: “…We wonen op een 24/7 beveiligd villapark maar dat is dus schijnveiligheid…”
  Ik: —Sorsaka is geen 24/7 beveiligd park. Je bedoelt waarschijnlijk Zuurzak. Maar als je dat bedoelt woon je daar niet.—

  Jij hebt geen 200+ miljoen.
  Daar is je verhaal veel te inconsistent voor.
  Het enige wat kan is dat je niet meer dan een half jaar geleden de Powerball hebt gewonnen.
  Zoniet, ik denk dat je goed bent voor een paar ton. 3 misschien. Max.

 4. Knap Martina we zijn oprecht trots . En om in te gaan op de reactie van Greet. Greet bleekscheet jij gaat weg en dat je geld kwijt bent is zeker Karma voor Nederlandse uitbuiting. Ik praat niet goed van profiteurs, maar jullie zijn geen haar beter. En genoeg pensionados die genieten van onze rots zoals je het noemt. Wij zijn trots op onze rots. Wij hebben geen zwarte verleden van misbruik mijn voorouders moesten vechten voor waar we nu zijn. En dat nemen jullie niet van ons af onze trots. En wat je zegt ben jezelf zoals Poetin tegen Biden zei.

 5. Wie trekt Curacao nu vlot, alle goede Curacoaenaars zijn inmiddels vertrokken van deze zinkende rots omdat ze hier niet tot de families behoren die mogen profiteren van de bronnen die dit zonnige eiland bied, kennis en kunde is op deze apenrots immers niet welkom.
  En ja geachte reactie het bevalt me hier niet, ik zal dus weg gaan, zonder spijt van de miljoenen die ik hier geinfesteert heb in huis en mensen, een illusie armer en een ervaring rijker en nog 200 miljoen+ te gaan.
  Dus voor deze pensionada good bye Curacao.

  Good luck and fuck you verry much

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties