25.5 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | Ook middeninkomens Bonaire recht op energievergoeding

Kralendijk - Huishoudens met een inkomen vanaf 2.033 dollar tot maximaal 3.817 dollar komen vanaf vandaag in aanmerking voor de vergoeding van 1.300 dollar voor de stroomrekening....

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...
- Advertentie -

Nu.cw | Brandbrief aan formateur: Chong mag geen minister worden

In een niet mis te verstane brief aan formateur Peterson openen oud-werknemers van CBA Television de aanval op kandidaat-minister Ramoncito Chong. Hun boodschap is duidelijk: “Met een strafblad, uitstaande schulden bij SVB, Belastingdienst, verhuurders en werknemers kan Chong onmogelijk minister worden.”

Ramon Chong werd onlangs door politieke partij PNP naar voren geschoven voor een post in het nieuwe kabinet-Pisas. Hij is voorzitter van de PNP, ambtenaar op het ministerie van Economische Ontwikkeling, maar was daarnaast ook eigenaar van het tv-station CBA Television.

En het zijn de voormalige medewerkers van CBA – journalisten, presentatoren, cameramensen en technici – die nu de alarmbel slaan. In een brandbrief aan formateur Chester Peterson brengen ze ‘hun bezorgdheid over’. “De bevolking van Curaçao moet weten met wie ze te maken hebben.” En daarvoor gebruiken ze stevige taal.

“U als formateur bent verantwoordelijk voor een regering met integere bewindslieden. De heer Chong heeft gedurende zijn loopbaan vele brokken gemaakt, waaronder zijn veroordeling voor corruptie als gedeputeerde. Alleen om die reden al kan en mag de heer Chong geen minister worden.” Maar de briefschrijvers noemen ‘het debacle’ bij CBA Television het klapstuk.

“Chong was eigenaar van het tv-station, maar zorgde via juridische constructies en stromannen ervoor dat hij formeel niet aansprakelijk was.”

Onder Chong ging het volgens de oud-medewerkers van CBA in 2019 bergafwaarts met het tv-station waarna de inboedel door de Belastingdienst werd geveild.

“De verhalen van werknemers van CBA Television zijn schrijnend. Tot op heden zijn er werknemers met schulden, beslagen en zijn er zelfs waarvan hun huizen door de bank zijn geveild. Duidelijk is in ieder geval dat Chong bij SVB en Belastingdienst hoge schulden heeft uitstaan die in ieder geval betaald zullen moeten worden, wil hij überhaupt kans maken minister te worden.”

De briefschrijvers geven aan dat ze de afgelopen twee jaar hierover niets naar buiten hebben gebracht, ervan uitgaande dat Chong uiteindelijk zijn verantwoordelijkheid zou nemen. “Niets is minder waar”, schrijven ze.

“Nu bekend is dat Chong, die alleen maar aan eigen gewin denkt en velen in de problemen heeft gebracht en her en der schulden heeft gemaakt, een ministerspost gaat vervullen, kunnen we niet langer stil blijven. De bevolking van Curaçao moet weten met wie ze te maken hebben.”

Bron: Nu.cw

Artikel delen

17 reacties

 1. Hoorde vandaag dat Peterson, MFK en PNP het totaal geen bezwaar vinden dat Chong, met zo’n waslijst aan misdragingen, minister wordt.
  Dat geeft wel aan hoe zij tegenover integriteit staan.

  Het eiland gaat zware tijden tegemoet.

  En dat we op ramkoers zijn met Nederland is hopelijk voor iedereen duidelijk. Zelfs als het COHO er gaat komen dan zal deze club criminelen er alles aan doen om de boel te blijven belazeren. En hoe het de bevolking dan begaat is niet van belang, het gaat alleen om het eigen belang.

 2. @de rechtsstaat, de journalisten en technici zitten niet in het hoogste orgaan om ‘n eiland te leiden en regeren. Als je het over prutsets wil hebben kijk naar de regering die op komst is, en dan hebben we het nog niet eens over dieven larmonie en chong ook cooper en dan nog ‘n pedofiel en drugsdealers. Crime-aanhanger.

 3. “Ramon Chong werd onlangs door politieke partij PNP naar voren geschoven voor een post in het nieuwe kabinet-Pisas. ”

  Chong and Pisas are really going to benefit the island with their plan to propel the island to a better future … where is the plan, waar is het beleid ?

  Politics on Curacao is only based on lining up personal financial pockets. Linea recta richting : Haiti, Venezuela, Agentina, Colombia etc.

 4. Met zulke prutsers a.k.a. journalisten, presentatoren, cameramensen en technici was het zeker vermakelijk tv kijken op dat zendertje.

 5. Lees wat monster chong heeft aangericht, mensen wiens huis geveild moesten worden, maar zelf in de comfort-zone blijven. opzouten, hoe durven ze zo iemand minister voor te dragen, laat staan te worden.

 6. Het blijft toch apart dat de gouverneur geen moeite heeft om lachend op de trap met dit corrupte zooitje te verschijnen.

  Wat een walgelijke vrouw is dat, voor het geld hoeft ze het niet meer te doen en had een gebaar kunnen maken door liever af te treden dan dit zooitje in te zweren, maar nee mevrouw doet net als haar neus bloedt.

 7. Ramoncito Chong: “Met een strafblad, uitstaande schulden bij SVB, Belastingdienst, verhuurders en werknemers kan Chong onmogelijk minister worden.”

  Dan deug je toch niet als partij, noch als kabinet in spé om zo iemand in je ministerraad toe te laten.

  Het wordt stteeds duidelijker waarom COHO en knops zo gehaaat tworden

 8. Net goed voor jou, zou iemand hebben gezegd ha,ha ! LOL
  Het simpele feit dat PNP zo’n draaideur Graaier voordraagt zegt genoeg.

  Vandaag de dag wordt je doopzeel binnen no time in de social media gelicht! En gaat de social media de druk opvoeren dat zo iemand als Chong , oude rot in het rotte vak van oplichten, niet voorgedragen kan worden. En Pik heb ik ook niet horen piepen. Larmonie is ook niet ministeriabel.
  Maar volgens de formateur ligt het allemaal aan de screeningswet, die moet nog aangepast worden naar het taaie lokale gebruik dat criminelen minister kunnen worden.

 9. Schaamteloos , schaamteloos zijn ze .
  Maar ja op curacao kan alles .
  Nos dushi hendenan , nos bon yunan di korsou .
  Ik zou zeggen zet hem op de marktplaats .

 10. Chong is veroordeeld voor ambtelijke corruptie. Hij kan gewoon nooit door de screening komen. Anders kunnen ze dat gewoon opdoeken.

 11. Ik vind het een goede stap van deze mensen, die nu met naam en toenaam aan de bel hebben getrokken. Begrijp ook eigenlijk niet waarom deze mensen zich zouden moeten schamen.
  Het is nooit te laat om je stem te laten horen.

 12. @ericlapas: Zal dat niet de reden zijn dat deze brief een week later toch op straat ligt? Dat is toch de enige manier om hier zaken voor elkaar te krijgen? Het wordt nu waarschijnlijk voor meerdere stakeholders lastig om deze benoeming toch door te zetten.

 13. Deze medewerkers moeten zich schamen, ze hebben bij een televisie maatschappij gewerkt maar hebben nooit het nieuws gevolgd blijkbaar. Peterson heeft een kindje dood aan alles wat integriteit is.

 14. Goed om te lezen dat burgers zich druk maken rondom het benoemen van ministers, betwijfel echter of de persoon aan wie zij deze brief schrijven zich er wat van gaat aantrekken. Chong past immers heel goed in het MFK / PNP / KFO plaatje.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -