31 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 15:41

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Slechts zeven patiënten waren volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Vier mensen hadden alleen de eerste prik gehad. | Antilliaans Dagblad

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in de periode van 22 juli tot 27 september.

Slechts zeven patiënten waren volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Vier mensen hadden alleen de eerste prik gehad. Één persoon raakte besmet binnen twee weken na de tweede vaccinatie.

Het aantal ziekenhuisopnames staat momenteel op 28. Daarvan liggen veertien personen op de intensive care.

- Advertentie -

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

 1. In Nederland zijn tot nu toe zo.n 450 plus mensen overleden direct na vaccinatie.

  Dank je wel want daar geef je al precies aan wat het probleem is. Mensen zijn direct na de vaccinatie nog niet beschermt. Pas na 2 weken! Dus kan je direct na de vaccinatie niet al meteen gaan feesten.

  En daarnaast wie waren die 450 mensen? Wellicht al mensen op leeftijd met veel andere aandoeningen.

 2. Ach @Loes, wappies brullen nu al bijna twee jaar van allerlei onzin, praten elkaar vooral na, nemen niet de moeite om na te denken en zich in de feiten te verdiepen, en steken hun kop in het zand als er feiten boven tafel komen die niet in hun straatje passen. Waarschijnlijk hebben ze vroeger als kind veel strafwerk gekregen en huiliehuilie gedaan en zijn de daarom nu wars van alles wat op een verplichting lijkt. Het kan ze niets schelen dat dat gedrag tot grote aantallen bewijsbare doden leidt en ze hebben totaal niet door dat ze zelf en niemand anders de huidige crisis in stand houden. Hoe diep kan je zinken? Ik hou ermee op om mijn tijd te verdoen aan dit soort waanzin discussies.

 3. Ach ja, zo zijn er lieden die alles geloven ook wat ze niet met het blote oog kunnen zien. Al jaar en dag zijn er problemen in de gezondheidszorg, maar nu is er opeens aandacht voor. Maar goed telkenmale blijkt dat de mens een wonderbaarlijk schepsel Gods is. Het zijn angsthazen en wezens vatbaar voor paniek. Vertel hun elke dag dat de hemel naar beneden valt indien hun niet hun jongste dochter aan de Noordkant in de zee smijten en binnen no time zie je ze in de rij staan dringen met hun dochter aan de hand. Maar goed, de geschiedenis herhaalt zich telkenmale. Over een paar jaar staat men onwennig en beschaamt te mompelen dat het wel een beetje uit de hand is gelopen en dat zij het er ook niet mee eens waren, maar ja men wist niet beter blablabla.

 4. Helemasl Onschadelijk nee.
  In Nederland zijn tot nu toe zo.n 450 plus mensen overleden direct na vaccinatie.
  Daar hoor je niemand over.
  Ook niet over bijwerkingen en allergische reacties. Die in de duizenden lopen maar tja die registratie is “vreemd” genoeg een rommeltje. Lareb moet dat bijhouden. En daar is over gepubliceerd.

  Dat de gevoelige groep zich vrijwillig laat vacineren prima. Maar het is de wereld omdrasien als je de kwetsbaren wilt beschermen door de niet kwetsbaren bijna verplicht het opdwingt.

  Dat opdwingen en buitensluiten passeerd een grens en maakt een hellend vlak.
  Het is een heksenjacht aan t worden. En het wordt alleen gebruikt als vetkapte identiteits controle. Die dame die verplicht moest aftreden weet dat ook.
  Heeft niks met preventie te maken meer. De grootse verspreidings plek is thuis. Dat weten we allang en is wetenschappelijk onderbouwd.
  Net zoals 90% 60 plus is Met issues.

  Wat is next verplichte griep vaccinatie. Vetplicht herhalen.
  Het is te gek voor woorden dat bepaalde oudjes groepen dit af weten te dwingen.

  En zoals eerder gezegd wappie brullers komen alleen met persoonlijke aanvallen niet met feiten.
  Die mongolen waren wel de grootste wereld veroveraars ooit.
  Maar ja. ik neem die domheid niet kwalijk. T zegt alles over inhoud.

 5. @Luma. De knipselkrant wordt in de hele wereld gelezen. Het opzettelijk doorlinken en verspreiden van nepnieuws over covid is gelukkig inmiddels in veel landen strafbaar. Voorzover je als wappie zonder vaccinatie nog een ticket kan kopen hoef jij In die landen vanaf nu niet meer te komen. Zelfs die ene hersencel heeft je in de steek gelaten.

 6. @Luma: James Fetzer is een getikte überwappie.

  Een conspiracy mannetje die schrijft over JFK, 9/11, Holocoust ontkenner, dat de Amerikanen en de Mossad verantwoordelijk zijn voor 9/11 et cetera, et cetera.

 7. Het wordt tijd dat er ook op Curaçao een QR code aangeboden gaat worden aan hen die volledig gevaccineerd zijn.
  Tevens geldt dan dat als men deze niet kan laten zien geen toegang heeft tot openbare ruimtes, overheidsinstellingen, ziekenhuis etc.etc.
  De overheid blijft hier in gebreke daar zij de eigen bevolking niet beschermen.
  Alle kinderen zijn kort na hun geboorte tegen allerlei ziektes gevaccineerd. Niemand heeft daar bezwaar tegen gehad dus vaccinatie tegen Corona gewoon verplicht stellen!
  Geen flauwekul maken van “mensenrechten” of de grondwet erbij halen. Maak maar heel snel een klein wetje die dit verplicht stelt.

 8. Mijn zus is zojuist bevallen van een mongoloïde tweeling. Erg. Enige troost, ze hebben de tweeling Loes en Tico genoemd.
  Dat kan ik onthouden.

  p.s: dit is niet waar. Ik heb geen zus. Ik ken wel twee mongolen met die namen.

  @Commentpolis: is het zo duidelijk dat dit sarcastisch is bedoeld? Dan is het i.i.g. niet in strijd met de regels.

 9. Oke, gewoon alle mensen die weigeren om zich te laten vaccineren ook weigeren in het ziekenhuis. ze hennen tijd genoeg gehad, en zijn ook genoeg voorgelicht. dus als ze nu no weigeren nemen ze de bedden van andere mensen in beslag terwijl dat niet nodig was geweest.

 10. @Tico: statistics is a bitch.
  Wat een domme uitspraak. Ze kunnen opschalen naar 160.000 IC-bedden. Iedere bewoner zijn eigen IC-bed.

  Ze kunnen opschalen wat ze willen. Feit blijft dat 93% van de coronapatienten in het CMC niet (volledig) zijn gevaccineerd

 11. Vandaag weer een dode te betreuren en 45 besmettingen. Het gaat gewoon maar door.

  Ik heb natuurlijk inmiddels mijn eigen theorie wat de wappers betreft en ben tot de volgende slotsom gekomen;
  Voor mij zijn wappers mensen die minder op elkaar betrokken raken, maar steeds meer op zichzelf. Het legt vgs mij de maatschappelijke weeffouten bloot, een verlies aan zingeving en een grote mate van sociale vervreemding, het maakt het eigenlijk een beetje absurd.men is niet geïnteresseerd in het herstel an de wereld maar keert zich liever ervan af. Men bemoeit zich eigenlijk niet meer met de samenleving, klimaatverandering komt door de weerstations en COVID-19 ach er sterven dagelijks mensen aan verkeersongelukken.
  Ik vind het bijna kwaadaardig te noemen.

 12. Tja als men niet opschaalt dan blijf je dit soort situaties houden. Zo een duur en groot ziekenhuis en nog steeds ondercapaciteit. Men moet zich schamen. Heeft Martina al zijn excuses aangeboden? Verder valt het op dat men met het prikje alsnog op het IC komt. Is men dan toch voorgelogen?

 13. Tja, het cmc wordt letterlijk en figuurlijk het wappie paradijs. Best enorm asociaal dat wappies het cmc zo claimen voor hun mede-wappies en voor anderen op deze manier de zorg onmogelijk maken. Over egocentrisch gesproken… hopenlijk opent dit bericht de ogen van de intelligente wappies op dit forum en blijven ze elkaar en anderen niet met zelfgemaakte vage en simpele wensvideootjes van wannabe deskundigen bashen

 14. Voor heer Yzi ende doktoren en advocaten waar zijn jullie op Curacao?? nog steeds niet wakker en opgestaan tegen onrecht, dit is ook interessant voor de wappie bashers misschien dat die hun keutel inslikken en zich diep gaan schamen, ook die zogenaamde CMC vertegenwoordigers die velen de ellende in willen jagen, ga werken want s’middags is het in het nood ziekenhuis echo. https://www.roxytube.com/watch/summary-of-findings-of-the-corona-investigative-committee-15th-sept-2021_omY4L4O3paa1fGt.html?fbclid=IwAR2P8qNNmSa7B_Ril7d96aP8wtiMRt48JtzfphCeOkeqGekxKeefbd7BnB4

 15. Kom nou toch op zeg. Het is dat je geen zorg mag weigeren maar deze lui spelen ook met de levens van anderen die uren op de EH moeten liggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -