27 C
Willemstad
• dinsdag 7 december 2021 23:07

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Familie is trots op Olympische sprinter Liemarvin Bonevacia


WILLEMSTAD – De Curaçaose atleet Liemarvin Bonevacia heeft de achtste plek behaald bij de finale op de 400 meter sprint op de Olympische Spelen in Tokyo. De 32-jarige sprinter is de eerste Nederlander die een olympische finale op de 400 meter wist te bereiken.

Op Curaçao is een groot deel van zijn familie bij elkaar gekomen om samen de wedstrijd te kijken. Het hele huis is versierd en overal hangen foto’s van de sprinter. Het is nog vroeg in de ochtend als zijn familieleden zich donderdag 5 augustus voor de televisie verzamelen om naar de wedstrijd te kijken die pakweg een minuutje zal duren.

Het is de derde keer dat Bonevacia meedoet aan de Olympische Spelen. Tijdens de Spelen van 2012 deed hij mee als onafhankelijk deelnemer, omdat de Nederlandse Antillen na de ontmanteling in 2010 niet langer als zelfstandig lid erkend werden door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Sinds 2016 komt hij uit onder de Nederlandse vlag. Zowel in 2012 als in 2016 strandde Bonevacia in de halve finale.
Morgen (vrijdag) komt Bonevacia weer in actie. Dan doet hij mee in de estafetterace op de 4×400 meter.

- Advertentie -

Bron: NTR/CaribischNetwerk

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Pabien famia!
  Hopi bon!
  Een KdK in positief daglicht!
  Deze ydk heeft het ver geschopt in de sport. Ondanks onze tribune en redcarpet ministers van snoepreizen, olympische spelen- en congressen aflopen!

 2. @Janchi. Je hebt groot gelijk. Als ik uit de opmerkingen van ericlapas zijn Cv zou moeten destilleren dan lijkt hij inderdaad ingehuurd als Fulltime OH. En heeft hij met cs de KK heel ver naar beneden getrokken. Weer geprobeerd, niets verheffends, bijna niet meer de moeite waard om in te loggen.

 3. @janchi, ericlapas Wat heb jij bereikt? Moet zeggen dat ik dood ziek wordt van dit soort reacties. Kijk maar naar iemand als @Abraham Mossel, de man had met weinig scholing een eigen Aannemersbedrijf, dat was zijn olympische medaille.

 4. @ericlapas Wat heb jij bereikt?
  Denk je echt dat de familie niks geïnvesteerd heeft in zijn loopbaan ? Denk je echt dat vandaag de 2e dag is dat hij is gaan hardlopen ? Het is makkelijk praten als fulltime zeiker achter jouw scherm.

 5. Het is wel begrijpelijk dat de familie trots op Bonevacia is, hij heeft meer gepresteerd dan de hele familie bij elkaar. Ze zullen waarschijnlijk wel liever gehad dat Bonevacia tot één van de top, top atleten en net als de honkballers miljoenen had verdient dan hadden ze net als de familieleden van onze honkballers in de MLB met hun mond vol goud gelopen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Moordzaak Poentje Castro pro-forma voor de rechter

Na 11 jaar verschijnt er eindelijk een verdachte voor de rechter voor moord op Poentje Castro. De Arubaanse reporter werd in 2010 dood gevonden in zijn huis....

Democracy now! | Tuesday, December 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Amnesty International en VluchtelingenWerk op werkbezoek naar Curaçao en Aruba

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Amnesty International en Vluchtelingenwerk bezoeken volgende week Curaçao en Aruba. Zij voeren dan gesprekken met de autoriteiten, Venezolanen en activisten naar aanleiding van hun...

PBC | Curaçao heeft dringend pro-actief en rules-based toezicht nodig op de financiële sector

Door Servaas Houben en Ronald Ketellapper Financiële instellingen in kleine staten worden vaak niet ‘gecontroleerd’ door onafhankelijke (financiële) media, ratingbureaus en consumentenbescherming organisaties. Toezichthouders moeten daarom een ​​actievere...

PBC | Nieuwe voedselbron voor Caribische koralen ontdekt

Persbureau Curacao In juli van dit jaar zijn op Curaçao drie soorten koralen gespot die salpen verteerden. Ze werden gevonden in de Directeursbaai ten oosten van Willemstad. De...
- Advertentie -