31 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 11:27

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Zorghotel Bonaire goed uit de startblokke

De samenwerking tussen Delfins en Mariadal is in de afgelopen jaren opgebouwd en beide partijen streven naar uitbreiding. Al langer biedt het resort plaats aan verpleegkundigen, technici en doktoren.

Kralendijk – Sinds in Delfins Beach Resort 3 weken geleden het zorghotel van start ging, is daar een deel van de Kas di Kuido-bewoners, het verpleegtehuis van Fundashon Mariadal, opgevangen. Inmiddels is er ook een zorggast uit het ziekenhuis zelf.

In de studio’s zijn zogenoemde hoog-laagbedden geplaatst waardoor de kamers geschikt zijn om de ouderen van Bonaire te verzorgen. Tijdens de bouw van de kamers is rekening gehouden met de komst van rolstoelen.

Met de verhuizing van de zorgpatiënten is een vleugel in het ziekenhuis vrijgemaakt, waardoor de reguliere zorg gewaarborgd kan worden. Alleen laagrisicozorggasten zullen hun intrek nemen in het Delfins Beach Resort.

- Advertentie -

,,Wij willen dan ook nadrukkelijk melden dat dit geen covidpatiënten zijn en ook geen quarantainegasten”, aldus general manager David Rietveld.

De samenwerking tussen Delfins en Mariadal is in de afgelopen jaren opgebouwd en beide partijen streven naar uitbreiding. Al langer biedt het resort plaats aan verpleegkundigen, technici en doktoren.

Ook de piloten en verpleegkundigen van air ambulance Sarpa maken al geruime tijd gebruik van het resort. Voor de toekomst delen Fundashon en Delfins de gezamenlijke ambitie om zorggasten uit andere landen te ontvangen die in het ziekenhuis terechtkunnen voor behandeling. Hierbij denken ze aan dialyse of de recovery na orthopedische chirurgie.

Alle zorggasten en de verpleging zijn volgens Rietveld tevreden. Delfins heeft twee van zijn teamleden aangewezen om het project te begeleiden. ,,Danielle Geenevasen en Niels Sevenhuizen hebben een zorgachtergrond en zijn bevlogen om dit project te laten slagen”, aldus Rietveld.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -