27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 03:30

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Tweede serie gesprekken formateur met stakeholders

Oranjestad – Formateur Evelyn Wever-Croes is maandag gestart met de tweede serie gesprekken met ‘het veld’. Vier stakeholders uit de financiële, economische en toeristische sectoren gaven vanuit hun vakgebied informatie.

De gesprekspartners waren timeshare-associatie Atsa, werkgeversorganisatie Atia, de Kamer van Koophandel en Aruba Airport Authority. De formateur wilde weten wat de ontwikkelingen in deze sector zijn en wat voor de nieuwe regering belangrijk is om rekening mee te houden. Het viel Wever-Croes op dat deze organisaties goed op de hoogte zijn van mondiale ontwikkelingen en zich niet alleen op Aruba richten.

Vanuit financieel-economisch perspectief is de arbeidswetgeving ter sprake gekomen en de noodzaak om deze wetgeving te flexibiliseren. Een van de ondernemers uit de hotelbranche merkte op dat ze personeel zoeken voor in de huishouding, maar ze kunnen op Aruba niemand vinden die dit werk wil doen. Hun advies was om extra aandacht te besteden aan de mensen die nu Fase krijgen of bij DPL zijn ingeschreven, zodat zij een kans krijgen om aan het werk te gaan. Dat is ook goed voor de economie.

Atia en de KvK haalden de belastinghervormingen naar voren.

- Advertentie -

Vanuit toeristisch perspectief benoemden de stakeholders dat milieu en natuur belangrijk is voor het toerisme. Ze willen graag een dialoog over kwaliteit versus kwantiteit.

De gouverneur heeft aan de formateur de opdracht gegeven om als eerste te onderzoeken of MEP en Raiz een coalitieregering kunnen vormen. Om die reden zit partijleider Ursell Arends (Raiz) ook bij de gesprekken. Samen krijgen ze van de sectoren te horen waar de problemen zitten en welke oplossingen de nieuwe regering zou kunnen implementeren.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -