26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 01:04

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Statenlid Alan Howell (POR) verhoord

Volgens Howell was er niets aan de hand.

Oranjestad – Statenlid Alan Howell (POR) heeft naar eigen zeggen een goed gesprek gehad bij de Landsrecherche. ,,Ik heb mijn kant van de medaille verteld en alle documenten overhandigd die dat ondersteunen.”

Woordvoerder Ann Angela van het Openbaar Ministerie bevestigt dat Howell is ondervraagd. Haar lezing is dat hij is opgeroepen als verdachte en aan een officieel verhoor is onderworpen.

Toen de regering viel, kreeg Howell daarvan de schuld. Hij zou hebben gesjoemeld met fractiegeld en een deel daarvan in eigen zak hebben gestoken. De Landsrecherche had onderzoek naar de kwestie gedaan en de betrokken bankrekeningen geblokkeerd.

- Advertentie -

De premier besloot dat dit gebrek aan integriteit zo ernstig was dat haar partij niet meer met POR kon samenwerken en de regering viel. Minister Andin Bikker distantieerde zich van zijn eigen partij.

Volgens Howell was er niets aan de hand. Hij zou geld naar zijn eigen rekening hebben overgemaakt, maar slechts als betaling voor verrichte diensten. Hij heeft nu zijn verhaal kunnen doen en meent dat alles nu achter hem ligt.

,,We moeten nu snel werken om op tijd klaar te zijn voor de verkiezingen. Het volk wil POR terugzien in de regering. Wij hebben wegen geasfalteerd, terreinen toegekend.”

Howell is er trots op dat hij als donkere man uit San Nicolas in de Staten is gekomen. ,,Ze hebben geprobeerd mij te breken, maar ik ga er alles aan doen om goed te presteren bij de verkiezingen. POR is een partij van het volk. Het kan niet zo zijn dat andere partijen voor POR beslissen. Het volk moet kiezen.”

Hij verwacht dat binnenkort duidelijk wordt hoe het precies zat met de val van het kabinet. ,,Op 25 juni zal het volk degenen afstraffen die om de een of andere reden onnodig de regering hebben laten vallen in de moeilijke tijd die we nu doormaken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

4 reacties

  1. @tico martina, juicht alles toe wat met diefstal, frauderen etc te maken heeft, gelukkig woon jij in ‘n fijn land, blijf daar aub een crimineel minder.

  2. Niks aan de hand mensen. Hij is een trotse donker persoon die in de staten zat. Heeft persoonlijk een weg geasfalteerd en ook wat kaveltjes weggegeven. Er waren wat bonnetjes die hij keurig betaald heeft. Hij is een alleskunner net als Super Mario destijds op Curaçao. Wat een aanwinst is hij, zou zo bij de VVD kunnen komen

  3. Een fractielid die kosten van zijn eigen ingediende rekeningen wegens- vermeende- werkzaamheden ook zelf overmaakt naar zijn privé rekening?
    En niemand die dat controleert? Kat aan het spek binden.
    Je mag nooit je eigen rekeningen goedkeuren! In het bedrijfsleven niet en bij politieke partijen ook niet. Waarom heeft Howell niet het zekere voor het onzekere genomen door een akkoordverklaring van een derde te vragen? Zijn handelswijze roept logischerwijs vragen op.

  4. Wij hebben wegen geasfalteerd, terreinen toegekend.

    Terreinen toegekend aan Otmar Oduber, Otmar Oduber, Otmar Oduber, Otmar Oduber en laat me raden; Otmar Oduber.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...

Nu.cw | Hoekstra: ABN Amro bepaalt zelf wie haar klant is of blijft

De ABN Amro-klanten in het Caribisch deel van het Koninkrijk lijken niet veel steun te hoeven verwachten van de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Een bank...

DolfijnFM | Raymond Gradus wil ook verschuiving belasting betalen

Raymond Gradus vindt dat de overheid van Curaçao de loonkosten in de publieke sector beter moet beheersen. Ook kan er flink bezuinigd worden op de huisvestingskosten van...
- Advertentie -