26 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 00:46

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Premier Aruba ontkent banden met drugskartel

Oranjestad – Geruchten dat familieleden van premier Evelyn Wever-Croes (MEP) betrokken zijn bij een drugskartel, zijn gisterochtend door de premier ontkend. ,,Ik sta voor integriteit en dat heb ik gedurende mijn twaalfjarige politieke carrière ook bewezen.”

Afgelopen weekend werd een bericht via WhatsApp verspreid met als kop ‘Naaste familieleden van de Arubaanse premier zijn aangehouden op verdenking van het runnen van een gigantische drugsfabriek’.

Volgens het bericht, waarbij niet staat wie de afzender is, heeft de politie op drie plekken invallen gedaan en personen aangehouden vanwege drugsmokkel naar de Verenigde Staten (VS). In het bericht staat dat het ‘volgens ingewijden’ gaat om naaste familie van de Arubaanse premier. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan drugssmokkel en uitbuiting en exploitatie van (vooral) werkloze jongeren. Eerder werden bolletjesslikkers aangehouden die op het punt stonden om naar de VS af te reizen.

Het zijn onschuldige personen die hun eigen leven in gevaar brengen om de grote maffiabazen te verrijken. Het bericht stelt dat gezinsleden van een eerder veroordeelde frauduleuze neef van de premier aan de top van dit drugskartel staan.

- Advertentie -

,,Familie van de premier schijnt als een ware maffiabaas in het criminele circuit te opereren. De band van de premier met haar criminele familie is zeer nauw.”

De premier zou ervoor gezorgd hebben dat deze neef een lucratieve baan kreeg binnen de Refineria di Aruba. De onbekende afzender zegt dat de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst Nederland (AIVD) deze zaak moet onderzoeken, omdat het Koninkrijk in diskrediet wordt gebracht. Het bericht eindigt met de opmerking dat de premier zelf nog niet heeft gereageerd op haar vermeende nauwe banden.

De reactie van de premier volgde gisterochtend. ,,Ik ontken deze geruchten. Ik en mijn familie onderhouden helemaal geen banden met een drugskartel of een ander kartel. En ik heb altijd gesteld en volgehouden dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen daden.”

Wever-Croes geeft wel aan dat ‘dergelijk minder voorbeeldig gedrag, net als in andere families op Aruba, ook voorkomt in haar familie’. Met andere families verwijst ze naar ex-minister Paul Croes van AVP. ,,Maar daar heb ik ook niets mee te maken. Zij moeten verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen daden.”

- Advertisement -

De premier maakt duidelijk dat, als leden van haar familie worden aangehouden, dit een bewijs is dat het systeem op Aruba werkt en dat de regering het Openbaar Ministerie (OM) alle ruimte biedt om onafhankelijk te kunnen opereren.

,,Dat versterkt de rechtsstaat. Voor verdere informatie kunnen mensen terecht bij het OM, want ik weet van de vermeende zaak verder niets. Ik sta voor integriteit en dat heb ik gedurende mijn politieke carrière van twaalf jaar bewezen en zeker in de afgelopen vier jaar als premier. Wij hebben de fundering gelegd voor een integer Aruba.”

Het Antilliaans Dagblad heeft contact gelegd met het OM om een reactie te krijgen op het bericht dat via WhatsApp is verspreid. Voor het sluiten van deze editie had het OM nog niet gereageerd.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Ik sta voor integriteit en dat heb ik gedurende mijn politieke carrière van twaalf jaar bewezen en zeker in de afgelopen vier jaar als premier.

    Je bedoeld toch niet het baantjes creëren voor F&F? Of de rechtsbijstand van de overheid bij papa neerleggen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -