26 C
Willemstad
• zaterdag 10 december 2022

Extra | Journaal 8 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, December 7, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 7 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, December 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DKR | Nederlandse Kansspelautoriteit geeft Curaçaose gokmaffia te veel ruimte

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De Nederlandse Kansspelautoriteit onderneemt te weinig tegen vanaf Curaçao opererende webcasino’s. Dat vinden partijen die hebben meegewerkt aan een evaluatie van de Ksa...

Democracy now! | Monday, December 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Pisas: CMC gaat niet failliet

Zorgbond CBV eist tekst en uitleg over uitlatingen


Willemstad – Minister-president Gilmar Pisas (MFK) heeft de zorgbond CBV gerust kunnen stellen: het Curaçao Medical Center (CMC) gaat niet failliet.

 

Maar, zo voegt hij er direct aan toe: ,,Ik heb dat afgelopen weekend gezegd omdat we allemaal een faillissement moeten voorkomen. Mijn uitlatingen vallen zwaar, maar het is wel de realiteit, technisch gezien is het CMC failliet. Ik zeg de dingen zoals ze zijn. Dat brengt onrust met zich mee, bij personeel, patiënten en leveranciers die overigens al heel lang wachten op hun geld. Maar we krijgen er misschien wel de neuzen mee dezelfde kant op.”

De premier legt verder uit dat in de ministerraad morgen over maatregelen gesproken wordt en dat donderdag een persconferentie zal volgen. Zoals deze krant eerder al schreef is er een hoofdlijnenakkoord met het CMC en de directie heeft er volgens Pisas al voor getekend. Nu moet de gouverneur nog akkoord gaan met een concept-landsbesluit.

Pisas: ,,Het CMC is akkoord met de oplossingen die op papier staan. Met de machtiging van de gouverneur moeten ‘for once and for all’ de problemen opgelost gaan worden. De aanbevelingen in het rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zullen letterlijk opgevolgd worden.”

Het hoofdlijnenakkoord wordt morgen in de ministerraad besproken, aldus Pisas in regeringscentrum Fòrti vlak nadat CBV hem de brief had overhandigd. De zorgbond vond dat hij zich nader moest verklaren na zijn uitlating afgelopen weekend dat het ziekenhuis failliet is. ,,Dat heeft tot heel veel onrust geleid, niet alleen bij onze achterban, het zorgpersoneel, maar ook bij de bevolking”, aldus CBV-voorzitter Annaliza Mathilda. ,,We moeten de rust kunnen bewaren en hebben in onze brief de premier gevraagd hiervoor te zorgen. Want failliet betekent voor ons dat het ziekenhuis ook echt sluit.” Mathilda heeft aangeven tevreden te zijn met het antwoord van de premier. Beloofd is dat de CBV regelmatig bij de regiegroep betrokken wordt en zo zicht blijft houden op de ontwikkelingen.

Mathilda: ,,De premier heeft aangegeven dat de werknemers zich geen zorgen hoeven te maken en dat de problemen zich op een ander niveau afspelen waar de directie en regering voor verantwoordelijk zijn.”

Op vragen van een journalist van TVDirect legt Pisas nog uit dat het klopt dat de Inspectie voor de Volksgezondheid inderdaad onderzoek doet binnen het CMC. Dat richt zich voornamelijk op de lange wachtlijsten die maar niet weggewerkt kunnen worden.

Waar het gaat om bezuinigingen en wat de minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), heeft gezegd over de topinkomens, stelt Pisas dat hij het ermee eens is dat álle topinkomens verlaagd moeten worden. Daar moet de wetgeving zo snel mogelijk voor aangenomen worden, zo vindt hij.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

34 reacties

 1. @John, schaamteloos?
  Geen enkel consideratie met (nos pueblo). Boeven , Dieven, Fraudeurs, nitwits, kinderverkrachters.
  Dat zijn de lieden die hier de dienst uitmaken.
  Lachwekkend.
  IPV terecht te staan zitten ze daar op fluweel. Unbelievable.

 2. Mooie uiteenzetting Loes! Loes verschaft meer transparantie dan Pushi Shushi ooit heeft gedaan. Suzy houdt niet van transparantie, daarom is zo zo vel tegen de COHO. Het schurftig paard…je weet wel! Suzy strooit het volk liever zand in de ogen. Tegenwoordig heeft ze een soort dreadlocks in haar haar. Om te apelleren aan het stemvolk! Alsof ze wil zeggen: Zi je nou wel! Ik ben een van jullie! CMC monster: Het is een facturenfabriek, die elkaar over een weer facturen toezendt, facturen die uiteindelijk bij de burgerbevolking terechtkomen. Ben benieuwd wat voor internationale prijskaartjes er hangen aan elk “Hoofd” van de genoemde CMC factuurgenererende entiteiten!

 3. Ik dank Loes voor het benoemen van het veel koppig monster dat gecreëerd is met het cmc.
  Deze zware top(en) doen niets anders als elkaar rekeningen sturen en binnen harken van hun vergoedingen en bonussen en zijn zo een onderdeel van de afroom praktijk die bij de ontwikkeling en bouw zijn begonnen.
  De zelfde beheer en exploitatie constructie is ook toegepast op de andere overheidsnv’s of die nu van de shell voor een gulden zijn overgenomen of verkregen zijn door, onafhankelijkheid.
  Dit met algemene mismanagement door onkunde verhoogd de exploitatie kosten en dus de prijs voor de klant, in het geval van Damen, of voor de burger.
  Dit is niets nieuws en je (of ze) zouden kunnen stellen dat het werkt. (Ze bestaan, bijna, allemaal nog.
  Het stellen dat het een rem is op de economische ontwikkeling is een understatement.
  Maar we blijven geloven dat als je modder in een oven doet dat er brood uit komt
  Hoewel het nog nooit gebeurd is
  Zalig zij die niet zien en toch geloven.
  Zalig zij de simple van geest.

 4. Men praat ziekenhuis CMC Failliet
  Maar het CMC is niet 1 geheel.

  Je moet uit elkaar halen waar we het over hebben.
  Even kort door de bocht zonder al te veel detail.

  De huurder en de rechtspersoon die de zorggelden ontvangen de zorgverlener de huurder van het gebouw, de eigenaar exploitant van het gebouw de erfpacht houder van de grond en de financiers en dan nog de verhuurder van de medische apparatuur. De zorg financiers en dan artsen specialisten en verpleging.
  Je moet het hebben over “De constructie CMC”

  HNO Vastgoed en Beheer N.V. CMC Vastgoed
  Statutory director Donaldito Herman Clément Garmers
  Supervisory director Coryse Marie Lourdes Barendregt
  Supervisory director Ivan Pedro De Windt
  Supervisory director Jevon Clyde Mathew
  Financieël Manager Sharine Altagracia Fatima Emerenciana
  Deze doen verhuur gebouw en verhuur medische apparatuur. (de inboedel)
  Kort door de bocht die hebben alles van waarde.

  CMC Exploitatie, Curaçao Medical Center Official name HNO Transitie en Exploitatie N.V.
  Managing Director Gilbert Bernardo Martina
  Managing Director Medical Affairs Ingemar Sergio José Merkies
  Managing Director Operations Karina Maria Lombardi-de Freitas Brás
  Supervisory director Robert Jozef Maria Reijnaert
  Supervisory director Danielle Gabrielle Marie-Lucille Palm
  Supervisory director Davila Cornelly Kramp
  Supervisory director hendrikus Christianus Arnoldus Gerrits
  Supervisory director Ivan Pedro De Windt
  Secretary of the Board Susanne Pendjol Klarenbeek
  Director Finance & Control Vincent Emil Fermin Offerman
  Director HR & Business Development Yunaira Bernadette Zink Phelipa
  Die runnen de tent. Die leiden verlies.

  Dan had je nog de afsplitsing bouwbegeleiding Sona

  En de personeels tak zal ook vast afgesplitst zijn even als het medische risico etc.

  Er was een heel groepje
  Ook een groepje “juridische” “begeleiders”.
  Die investerders en uitvoerders wilden geen enkele aansprakelijkheid nemen.
  Dus die hebben zich heel goed ingedekt.
  Het SHOS was ook al jaren failliet. Maar ja die hadden een gebouw wat niks waard is. En een deel was zelfs SVB eigendom.
  Dus
  HNO(-2 )CMC medical Center Is de huurder Expoitant
  Die is failliet.

  Alles van waarde zit in de eerste HNO en dan zit het land er nog tussen als financier de zorg financier SVB en nog wat clubjes die de stenen en de inboedel financieren.
  Wie gaat dat gebouw nou kopen of veilen en die apparatuur.. tja. Is ook nik smeer waard na een paar jaar. Die medische club die kunnen ook niet zo veel kanten uit. Hebben ook veel hun eigen kliniek je. Of je moet emigreren.

  Dus Dat Pisas zich niet al te druk maakt ja klopt en zegt ze zijn niet failliet of gaat niet failliet ja dat klopt. Een inktvis kan ook een armpje verliezen.

  Dat het ding extreem te duur is in vergelijking met het inwoneraantal en draagkracht van het ei(landje) Curaçao…Ja. Het is qua draagkracht niet eens te vergelijken met Dordrecht. 120.000 inwoners.

  De bouw kosten hadden de helft of zelfs minder kunnen zijn zonder al deze graai constructies.

  Curaçao is failliet. Maar dat zegt hij niet.

 5. @ Dislect je hebt de spijker op zijn kop geslagen maar niet alleen de spijker maar ook met een moker op de koppen van hele zooitje oplichters die aan het project CMC verschrikkelijk hun eigen zakken hebben gevuld.

 6. Recept:
  Een incapabele volksvertegenwoordiging, regering en een slinkse/vuile minister en een groot/duur project.
  Van af het begin dus nog voor de bouw worden de kosten opgedreven door onderzoeken en commissies voor de locatie bepaling daarna moet de grond worden aangekocht voor een overprijs.
  Met het begin van de bouw komen er extra’s die niet begroot en nutteloos zijn en wordt de regie weggehaald bij de hoofdaannemer, die ook bang is om als zondebok gebuikt te worden.
  Om deze niet noodzakelijke en over matig duurde “extra’s” te financieren worden extra leningen en schimmige constructies gebruikt die ook het oude ziekenhuis en de hele buurt bij betrokken wordt.
  Wat zou ik, en waarschijnlijk iedereen van de eilanden graag 100% inzage willen hebben in de financiële administratie van de minister haar vrienden en familie inclusief de trusts en rechtspersonen die tot haar kapitaal behoren.
  En dan zijn we nog niet klaar daarna wordt er een overmatig duur en veelkoppig monster ge creëert om alles te besturen niet dat dit kan of dat ze zo creatief zijn dat het ze toch zou lukken.
  Gevolgd door nieuwe commissies en onderzoeken hoe we uit de impasse komen.
  Maar het gevolg is wel dat de samenleving de kosten moet opbrengen.
  Het begint en eindigt met een overbetaald en incapable bestuur.
  Iedere keer het zelfde doen en een andere uitkomst verwachten is de definitie van stupiditeit.

 7. Onze MP professor Pik Pisas verklaard da he CMC niet failliet gaat, wat een zombie is die man, het CMC is al tig tijden failliet er zijn honderden bedrijven die meer dan honderden duizenden Euro tegoed hebben van deze regering.

 8. @Bram Bakker, ik moet toegeven dat de zwarten hier en in Afrika een potje van maken. Dat de cijfers van het tv programma Opsporing Verzocht gisteravond: 100% van de gezochte criminelen zwart was, zou best kunnen dat de reden hiervan is omdat de producers van het tv programma Opsporing Verzocht, 100% blank zijn.

 9. Laplas zegt: ‘Uit deze cijfers kan ik geen andere conclusie trekken dat het toch met het zwarte ras te maken moet hebben.’

  De cijfers van het tv programma Opsporing Verzocht gisteravond: 100% van de gezochte criminelen was zwart.

  HONDERD PROCENT!

  Misschien is dat een betere reden om Zwarte Piet af te schaffen.

 10. @EClapas
  Als je dan iets neerploft doe het dan correct.
  Lula heeft geen 9 jaar in de cel gezeten.
  Om exact te zijn 580 dagen. Vrijgelaten omdat rechter Moro vriendje van Bolsonaro de boel belazerd heeft.

 11. vanochtend een tv progama gezien van MAX maakt mogelijk, het ging over de wijken op curacrim waar geen water nog stroom voor handen is, tjonge tjonge het huilen staat je meer nader dan het lachen en geef het maar een naampje. En de regering MFK PNP blijven de wereld maar rond reizen, het is dat je hier geen treinen hebt rond rijden anders zou je die trein de hele dag door laten reiden zonder te stopen en al die ex en nu ministers met PIK voorop om de beurt erop vast binden en het licht eeuwig op groen laten staan, ik zou zeggen opgeruimd staat netjes. Als je dit tv progama lopen je echt de tranen over je wangen wat een armoede zie je, en het schorum wat in Forti hoort te werken zit meer in het vliegtuig met een dag geld vergoeding van 500 Euro pd de wereld rond te reizen, als je er goed over na denkt hoop je dat bij deze klaplopers als ze op “vakantie” zakenreis voor het curacimse volk zijn de dunne stront langs hun broek pijp naar buiten komt lopen, maar ja ook juist deze mensen worden omgekocht met een gevulde koek en een flesje rum bij de verkiezingen. Nederland moet helemaal geen geld meer geven aan deze regering ” luister van Huffelen en Rutte” en de mensen zo dwingen dat zij gillend vragen dat Nederland ze de kans geeft om zich bij Nederland aan te sluiten, dan kan NL wat gaan doen en zorgen dat het geld naar die genen gaat die het echt nodig hebben en de boeven naar het gevang sturen, moet je zien hoe snel Pik en F&F Schotte en F&F Coop en F&F en nog velen van die graaiers het land uit vluchten.

 12. Maar ADC moet blijven als hofleverancier? Ook al kon het laboratorium van het sehos het veel goedkoper? Weg met die overheids NV

 13. @ericlapas schreef;
  “Mijn conclusie moet toch zijn dat zwarten dom zijn, het spijt me maar de cijfers spreken voor zich.”

  Geldt niet voor ericlapas, de zelfbenoemde ‘trotse neger’ van KKC die het geluk had, of zeg maar de kans heeft gehad, een ‘geweldige’ opleiding te volgen. Ik bedoel dus ericlapas, de trotse neger zoals hij zichzelf minstens 4 jaren lang placht te omschrijven. De zwarte man die volgens zijn eigen vertelsels hier op het KKC-forum zoveel van racisme te lijden had in Nederland. Mijn conclusie: niet alle zwarten zijn dom, dat wil niet zeggen dat ericlapas de echte intelligentie bezit die hij denkt te hebben.(lol)

 14. Knoek-Koe je hebt helemaal gelijk Pik pisas Blaakt nog erger en harder als een GEITJE die nog geen melk heeft mogen drinken bij zijn vader BOK?.

 15. Arafat heeft ooit gezegd, “Ik heb een gevoel van fatalisme over het lot van mijn volk (de Palestijnen)”. Hetzelfde kunnen wij over de bevolking hier zeggen, waar gaat dit eindigen? Hoe kan het dat de bevolking op een partij als MFK gestemd heeft? Niet dat de rest veel soeps is.

  Het valt toch niet anders te verklaren dat de Curaçaose stemmers voor een groot deel uit imbecielen bestaat.

  Zelf heb ik geprobeerd om een verklaring voor te vinden en heb ik eerst naar Zuid Amerika gekeken, ook daar zien we dat Lula die 9 jaar voor corruptie achter tralies heeft gezeten nu een grote kans maakt om weer President van Brazilië te worden. Aan de andere kant is iedereen beter dan een gek als Bolsonaro zou je zeggen.

  Moet wel zeggen dat het stemgedrag van de bevolking hier veel gelijkenis met die van de Afrikanen vertoont ook daar worden corrupte en incapabele leiders keer op keer gekozen terwijl een groot deel van de bevolking lijdt.

  Een vergelijking van de Afrikaanse bevolking en de Curaçaose bevolking is ook logisch, in Afrika heeft alleen een klein select groepje toegang tot goed onderwijs net zoals hier. Bijna 95% van de Curaçaose bevolking bestaat uit negers vergelijk dat met de 98% negers in Afrika met uitzondering van de 2% Albino’s natuurlijk.

  Uit deze cijfers kan ik geen andere conclusie trekken dat het toch met het zwarte ras te maken moet hebben. Mijn conclusie moet toch zijn dat zwarten dom zijn, het spijt me maar de cijfers spreken voor zich.

 16. Budget overschrijding, wanbeleid en verduistering?
  Het zijn de ingrediënten van de onv’s maar daarmee is het product en de ellende voor de belastingbetaler nog niet klaar het wordt gevolgd door commissies, evaluaties interim management die nagenoeg altijd bestaan uit personen van de zelfde gemeenschap.
  Gevolgt door een schenking uit Nederland.

 17. Als je denkt dat je de domste Minister der domste Minsisters ooit hebt gehad die het eiland gekend heeft, krijg je de overtreffende trap der overtreffende trappen: PIK Pias PISAS. We zijn het eiland van de bobo premiers! En het sneue is, hij denkt nog echt dat hij wat is ook, en dat hij wat in de melk te brokkelen heeft met zijn oeverloze geblaat. Triest!

 18. Inderdaad @ Knoek-Koe, Pik en “lees Pik Pisas en Gerrit de Raaf” zijn niet alleen de nagel aan de curacrimse doods kist maar ze zijn zelfs ook de beulen des doods die zonder masker bij het schavot staan om met een vinger beslissen dat het luik onder je voeten word weg gerukt en je vast blijft bengelen aan het touw wat om je nek door hun is vast geknoopt, Curacrim en Gerrit en Pik maar blijven zingen in de Forti kerk Looft Den Heer.

 19. Pias, ons rekenwonder, heeft wellicht bedacht dat als ik de ruim 400 mio lening van Nederland niet terugbetaal er geen probleem is.
  Het is dan wel een hypotheek met handtekeningen eronder maar wat is daar nu de waarde van voor de Forti kliek.
  Van Huffelen vindt het vast een goed idee. Weet niet beter dan wat je ook afspreekt het toch niet wordt nagekomen.
  Pias top salarissen verlagen: met de mond belijden dat dit nodig is en ondertussen de MFK fractie vertellen dat ze moeten vertragen/ afwijzen.

 20. Voor Pik Pisas bestaat het woord mooie praatjes dichten gaatjes tot op zijn leugenachtig BOT welzeker, maar voor hoe lang nog. Het volk wat niet te eten heeft komt eerdaags in opstand let op mijn woorden MFK leugenaars.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -