25 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 04:48

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Noodtoestand wordt verlengd

- Advertentie -

‘In de feestmaand december extra voorzichtigheid geboden’

Gilmar Pik Pisas | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De regering zal vanaf 5 december de noodtoestand verlengen met nog eens negentig dagen. Dat is gisteren tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen naar voren gebracht.

Het is volgens premier Gilmar Pisas (MFK) namelijk een tool om snel maatregelen te treffen in het geval er een escalatie komt van het coronavirus. En die kans zit erin, zo is aangegeven. Want in de feestmaand december komen er veel familieleden en vrienden over uit voornamelijk Nederland waar de besmettingen in tegenstelling tot Curaçao hoog zijn en er gevaar is van de omikronvariant. Daarom is er extra voorzichtigheid vereist en zijn enkele belangrijke maatregelen nodig om ervoor te zorgen dat december ook een echte feestmaand kan worden, zo is aangevoerd.

Ten eerste is het belangrijk, gezien het groot aantal bezoeken in december, dat de boosterprik gauw gegeven wordt. Maandag wordt gestart met de zestigplussers en werkenden in de zorg die deze prik kunnen krijgen in de poli van het oude Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos). Het gaat om circa 33.000 personen. En, zo belooft de premier: ,,Later zal de leeftijd aangepast worden en kan vanaf 18 jaar een boosterprik verkregen worden.”
Daarnaast heeft de premier alle frontliners, zoals leden van het Korps Politie Curaçao (KPC) en hulpverleners in de zorg, verzocht de eventueel door hen opgenomen vakantiedagen in december in te trekken.

- Advertentie -

,,Ik wil dat er steun gegeven kan worden en dat iedereen zich rustig en veilig kan voelen in de feestmaand”, zo benadrukt Pisas.

Ten slotte zal er strenger gecontroleerd worden op de QR-code. Nu ook bij sportevenementen. Want, zo is gisteren uitgelegd, de uitzondering die voor sport gold is verlopen en in oktober is al aangegeven dat per 1 december ook hiervoor de QR-code gaat gelden als het gaat om meer dan honderd bezoekers en sporters. ,,De entertainmentsector heeft telkens geprotesteerd over het niet eenduidige beleid, waar bij hun sector wel een QR-code vereist is en in de sportwereld niet.”

En, zo benadrukt premier Gilmar Pisas (MFK) in antwoord op een vraag van een journalist: ,,Het gaat er niet om dat de entertainmentsector commercieel is en het voor sportevenementen financieel misschien lastiger is om ook nog voor de controles te zorgen, het gaat om de veiligheid van mensen.”

Om fraude bij de QR-codes te voorkomen moeten vanaf nu de medewerkers van bedrijven die de controles uitvoeren een verplichte training volgen. Die cursus wordt gegeven door de Dienst Risicobeheersing en Rampenbeleid (DRR) en wordt afgesloten met een certificaat. Daarnaast moeten organisatoren van grote evenementen verplicht de gecertificeerde controleurs inhuren.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

6 reacties

 1. Een gouvernement die de bevolking alsmaar meer wil “controleren”!
  Wanneer gaat het gouvernement zichzelf , via de daarvoor aangewezen tools en instanties, controleren?

  Ik denk aan: rotzooi binnen OM, rotzooi binnen alle ministeries, aanstellen van f&f , dat volgens de opperpias heel gewoon is.

  En last but not least, rotzooi binnen het politieapparaat!!
  Hoeveel politieagenten zijn er recentelijk veroordeeld, op non actief gezet , geschorst, of zijn hun boekje te buiten gegaan?

  En dat is het topje van de “iceberg”.
  En die rotzooi wil de burgers gaan controleren?

  Lijkt eerder een vorm van cheap excuus om dictatoriaal (en we weten wie daar achter zit!!! , pias is slechts een mucha mandá, ku rabu shushi) uit te halen onder het mom van “veiligheid”.

  Diktakrasia!!!

 2. Hoeveel % zou Pik pisas van zijn driedubbel overbetaalde salaris aan de armen, en het volk teruggeven?

  A. Niets
  B. 10%
  C. 25%
  D. 30%
  E. 50%
  F. 75%

 3. De kermis draai molen draait steeds sneller in de hersenloze pan van onze premier, het lijkt er bijna op dat de draai molen op hol is geslagen, NOODTOESTAND waar haalt hij het vandaan, weet je wanneer er over een NOODTOESTAND kan worden gesproken als de Poenda en Otrabanda samen tegelijk in de brand zijn gestoken door het ontevreden volk wat met de kerst niet te vreten heeft, ik noem PIK met de Kerst geen mister Ebenezer Sgrooge die dansend door de straten gaat en eten weg geeft, nee ik noem hem samen met Cooper de gierigaard van het westelijk half rond op deze clip.

 4. Een droevige vertoning weer van de heren, Pisas, Fer en Gerstenbluth. De epidemioloog is intussen een slijmbal geworden, de man dank het verlagen van het aantal besmettingen aan de maatregelen van de regering. Wees een man en wijt dan ook het aantal doden aan de maatregelen van de regering zou ik zeggen.

  Moet elke keer kotsen als ik de epidemioloog Pisas onze minister-president hoort noemen wat een walgelijke vent is die epidemioloog zeg.

  De man zit al jaren op die positie en heeft intussen zijn zakken goed gevuld. Ga een boek schrijven zou ik zeggen, geef iemand anders een kans maar nee de man waait met elke wind mee.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -