28 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 19:57

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Mercera nieuwe directeur TCB

- Advertentie -

Kralendijk – Miles Mercera is met ingang van afgelopen donderdag benoemd tot directeur van Tourism Corporation Bonaire (TCB).

Mercera heeft jarenlange ervaring in de wereldwijde horeca- en toerisme-industrie. Hij leidde programma’s in zowel de particuliere als de publieke sector, gericht op bedrijfsstrategie, marketing en merk- en bestemmingsontwikkeling.

Mercera is geboren in Nederland, maar opgegroeid op de ABC-eilanden. Hij heeft een associate degree in hotelmanagement van de Aruba Hotel School, een bachelor in international hospitality en tourism management van de Universiteit van Curaçao en een master in consultancy en ondernemerschap van de Rotterdam Business School. Meest recentelijk was hij werkzaam als onafhankelijke toerismeprofessional via zijn adviesbureau.

Eerder was hij teruggetreden uit de Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) om een politieke rol te gaan vervullen. Hij bracht bijna 10 jaar door bij Chata, waarvan de laatste vier jaar als president en ceo. Gedurende zijn carrière is Mercera betrokken geweest bij verschillende projecten voor het ministerie van Economische Ontwikkeling voor het eiland Curaçao.

- Advertentie -

,,Het is een voorrecht om samen met diverse partners voort te bouwen op de reputatie van Bonaire als een ongerepte, milieubewuste en gastvrije bestemming en om dat imago te versterken door de grote vooruitgang te laten zien die het eiland de afgelopen jaren heeft gemaakt in het verstrekken van een gevarieerd culinair aanbod, luxe accommodatie-opties en verhoogde kwaliteit in ervaringen”, aldus Mercera.

Hij is geen onbekende voor TCB, aangezien hij in het begin van zijn carrière twee jaar bij de organisatie werkte als online marketing & product development executive.

,,Ik ben verheugd om terug te zijn op Bonaire, nu met nog veel meer ervaring in de industrie en een diep begrip voor het toerisme in deze regio”, aldus Mercera.

,,Mijn doel is om mijn ervaring te gebruiken om Bonaire in een groeipositie te brengen door te profiteren van kansen, terwijl we een nieuw tijdperk in toerisme ingaan.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. @ Brian S

  What Miles in zijn vrije tijd deed is geheel aan hem, daar moet en mag je hem niet op afrekenen, tenzij hij het gebruikte om hogerop te komen (zoals een behoorlijk aantal vrouwen altijd doet).

  Maar ook als behartiger van de belangen van Chata vond ik hem niet echt sterk, tenzij je de doelstellingen zeer laag legt, doch dan haalt iedereen die wel. Kan natuurlijk zijn dat Chata zelf al heeft bedacht dat er eigenlijk geen bestaansrecht is, omdat ze geen doelen meer hebben. Dat zie je vaak bij belangenverenigingen. Het begint allemaal zeer enthousiast, maar na een aantal jaar komt de klad er in omdat niemand nog iets weet te bedenken waarvoor ze zouden kunnen ‘strijden’. Dan blijft zo’n association bestaan uit gewoonterecht, maar voor de rest stelt het weinig meer voor.
  Wanneer de leden dat goed weten te vinden dan heeft Miles het goed gedaan. Ik had alleen graag gezien dat er meer initiatief was getoond bij Chata en dan was ik wellicht nog lid geworden. Ben bij een aantal lezingen geweest, doch die ontstegen niet het niveau kleuterklas en open deuren intrappen, toen ben ik maar geheel afgehaakt.

 2. @Rudy, Maar wat heeft Miles nu dan gedaan voor Chata wat je een succes kan noemen?

  Voor de buitenwereld was hij toch de nicht die overal maar selfies van zichzelf aan het maken was en met jan en alleman het bed deelde.

 3. @Joep; inderdaad, er gaan zaken minder goed en wellicht had CHATA de ‘arena’ van evenementen niet in moeten stappen. CHATA is een branchevereniging en geen evenementenbureau tenslotte. Het is ook een kwestie van hoe je succes wenst te ‘meten’. Achteraf is alles eenvoudig.

  Ik ben niet bij Vision betrokken – ik heb niets in de politiek te zoeken – en kan je mij een voorbeeld geven van een politieke partij die verder kwam dan ‘loze kreten’ voor de verkiezingen? Mijn stem kregen zij vooral omdat ik graag een verandering wilde in de samenstelling van het politieke landschap. Zeg maar jonge frisse mensen met idealen. Ik had ze graag een zetel gegund. Noem het maar naief.

 4. @ Rudy,

  Jij bent van mening dat Miles goed werk heeft gedaan bij Chata ? Zou je een aantal van zijn wapenfeiten op kunnen noemen, want ik heb een tijdje zitten peinzen, maar……………………ik kan ze niet bedenken.
  De vraag is ook al door Curacao Revisited gesteld, doch daar heb je geen antwoord op gegeven.

  Ik kan daarentegen wel een aantal flinke miskleunen van Miles benoemen. How about alle edities van Flavors of Curacao ? Dat je een eerste keer fouten maakt zou al eigenlijk niet moeten kunnen wanneer je een professionele organisatie bent, maar wanneer je dan de edities erna nog steeds dezelfde fouten (plus nog vele andere) fouten maakt dan heb je er weinig van begrepen.
  Zet dat af tegen de vrijwel perfecte tegenhanger ……… Culinair Curacao en dan wordt het verschil wel heel duidelijk. Zelfs Kaya Kaya stak nog met kop en schouders boven Flavors uit.
  Dus ik hoop niet dat jij van mening bent dat Flavors een voorbeeld is van zijn goede functioneren, want dat voorspelt dan niet veel goeds voor Bonaire.

  En vwb Vishon ?
  Ik had, toen ze begonnen, de hoop dat het een nieuwe partij met goede ideëen zou zijn, doch na een aantal maanden loze kreten kwam er totaal geen programma, geen ideëen, geen uitleg van de plannen, geen onderbouwing en al helemaal geen realistische financiële onderbouwing……………het bleef bij holle en loze kreten. Spijt me zeer, maar daar ga ik niet op stemmen. Als ik loze kreten wil horen dan ga ik wel naar de snek.
  Vishon gaat nu evalueren en ik weet niet of jij daar bij betrokken bent, maar mocht dat zo zijn dan kun je de volgende tip vast doorgeven:……………………treedt pas naar buiten wanneer je een goed alternatief hebt bedacht, dat ook is doorgerekend, dat realistisch is en dat haalbaar is op Curacao. Het heeft weinig zin om Utopia te proberen te verkopen, tenzij het natuurlijk alleen om de centen gaat die aan een zetel in het parlement vastzitten.

  @ Dislect

  Niet alles is inderdaad een complot, maar dat Miles een kruiwagen heeft gehad om op Bonaire deze functie te krijgen is meer dan duidelijk. Maar ja, zo gaat het hier nu eenmaal, het gaat niet om de kwaliteiten, het gaat er alleen om dat je genoeg mensen kent en dan kom je er vanzelf.
  Want laten we eerlijk wezen, Miles heeft van toerisme werkelijk geen snars begrepen en waarom niet ? Omdat Miles nog nooit zelf toerist is geweest zoals de toeristen die hij aan wenst te trekken. Hij kent zijn doelgroep niet, weet niet wat hen beweegt, begrijpt ze ook niet. Alles wat hij van toerisme weet komt uit de boekjes en magazines (wellicht nog van Youtube). Volgens hem zijn die 1 op 1 over te zetten op iedere toeristische markt. Maar goed, Bonaire gaat er wel achter komen dat ze aan Miles geen goede directeur van de Tourist Board hebben.
  Echter, daar op de eilanden nooit echt wordt geëvalueerd zoals je een evaluatie behoort te doen, zal hij hier ook wel weer mee wegkomen.

 5. @Dislect; ik haak af….

  @Brian; ik ben lid van CHATA en dus redelijk goed geïnformeerd.

  @Curacao revisited; je vergelijkt appels met peren.

 6. “@Curacao revisited; CHATA is een branchevereniging en als Miles niet gefunctioneerd zou hebben, dan was hij door de leden en de bestuurder zeker weggestuurd.”
  dat is het argument omdraaien: dus omdat iemand een x aantal jaar op een stoel heeft gezeten heeft die persoon goed gepresteerd? Dus de bestuurders bij CBCS, SVB, UTS en noem maar op die decennia daar hebben gezeten en de problemen hebben aangekeken en niets hebben gedaan, hebben goed gepresteerd?!

 7. CHATA is een branchevereniging en als Miles niet gefunctioneerd zou hebben, dan was hij door de leden en de bestuurder zeker weggestuurd.

  Hoe weet je dat zeker?

  Vision was overigens ook typisch Curaçaos met interne strubbelingen, mensen die weglopen en mensen die dachten een leuk politiek baantje te krijgen. Daar kon Miles blijkbaar geen verandering in brengen.

 8. @rudy, als je een kwaal hebt, moet je eerst zo zelfbewust zijn dat je wat mankeert. Dan kan je naar een doctor gaan die met een diagnose en behandeling komt voor dat je aan bestel hoeft te denken.
  Hopen op herstel zonder dat je zo zelfbewust bent dat je iets mankeert is Harry Potter als realiteit zien.
  De politiek, ongeacht de kleur, op Curaçao is ziek.
  Het is ongeacht de kleur omdat de acteurs zonder problemen van kleur wisselen.
  Er is geen partij met een programma of agenda die het belang van de individuele acteurs overstijgt. Als een acteur over de schreef gaat, en het belang van de partij schaad wordt dat de partij, niet door de kiezers afgestraft. De partij neemt geen maatregelen tegen de betrokken acteur.
  Er is geen sprake van bestuurlijke of zelfs persoonlijke verantwoordelijkheid tot dat de rechter ingrijpt. Dit is ziek!
  Wat ook ziek is dat de wet moet bepalen of iemand geschikt is om minister te zijn en dat eigenlijk alleen een veroordeling voor een ambtsmisdrijf of een veroordeling tegen de zeden een beletsel is.
  Het is ziek dat de partijen, ongeacht de kleur, geen enkel probleem hebben om zo’n acteur op de lijst te zetten.
  Het is ook ziek dat kiezers op een partij stemmen die alleen onderbouwde kreten slaan en veroordeelde acteurs op hun lijst zetten.
  En als het eiland, bevolking, niet ziet dat de politiek ziek is. Is hoop op verbetering nog minder reëel als verwachten dat je de hoofdprijs in de loterij wint.

 9. @Curacao revisited; CHATA is een branchevereniging en als Miles niet gefunctioneerd zou hebben, dan was hij door de leden en de bestuurder zeker weggestuurd.

  @Dislect; voor een complot als dit moet je een groot aantal mensen op de been weten te brengen en eerlijk is eerlijk; wij zijn niet zo goed in samenwerken. Ken je het fenomeen krabben mentaliteit?

  Ik maakte mij meer zorgen over het grote aantal nieuwe partijen en zag eerder een versnippering (en dus onbestuurbaar), dan deze situatie.

  Ik heb door de jaren heen maar weinig partijen betrapt op het hebben van een echte visie, terwijl het allemaal redelijk eenvoudig is: gezinsondersteuning, zorg, onderwijs, werk , ontplooiing en veiligheid. Maak er een meer jaren plan van en werk samen. Excuus ik dwaal af.

  Wij zijn het eens v.w.b. de reststemmen, maar ik denk dat dit meer in oorzaak en gevolg ligt. Het politieke landschap was te veel versnippert en dan zijn dit de gevolgen.

  MFK en PNP zijn niet mijn kleur en toch hoop ik dat zij succesvol zijn. In de afgelopen jaren heeft de politiek niet laten zien dat zij er waren voor de samenleving. Er zijn bestuurlijke gedrochten gecreëerd, idioot hoge salarissen betaald, een al jaren krimpende economie, geen diversiteit qua economie en er is een enorm verschil tussen rijk en arm. Gewoon weer eens met twee voeten op de grond en zet de bril van realiteit op. Laten we onze energie steken in vooruitgang en denken in complotten brengt ons niet verder.

 10. @rudy, als je paranoia bent wil het niet zeggen dat je niet gevolgd wordt en de lijn die ik gebruik om punten met elkaar te verbinden mag best wel wat kronkels hebben.
  Maar denk eens met me mee bij chata was hij geplaatst en was dat een “politieke benoemingen”? Wat hij daar dan gepresenteerd heeft was dat dan “markt conform” en zijn beloning ook?
  Vision (hoewel ik ze niet echt op visie kon betrappen) is mislukt net als vele “nieuwe” partijen. Het gevolg; veel rest stemmen die gegaan zijn naar de grote partijen, dus wie had er profijt van de, relatief vele, nieuwe partijen?
  En nu krijgt hij een “passende betrekking” op Bonaire.
  Is een voordracht voor die baan vanuit het good old boys network raar?
  En als het niet raar is, is het dan als beloning of omdat hij hier “lastig” is?
  Lastig is hij niet meer, en eigenlijk is hij dat ook niet geweest.
  Dan blijft beloning over.
  Wat kan jij bedenken?

 11. ” Miles heeft volgens mij een prima klus gedaan bij CHATA”
  wat is er concreet bereikt bij CHATA onder MIles? Op de website geen plan, vishion etc

 12. @Dislect, niet alles is een complot. Ik had mijn stem uitgebracht op Vision omdat ik vind dat we toe zijn aan nieuw en jong bloed in de Staten. Helaas heeft de democratie anders beslist. Het fenomeen restzetels vind ik nog steeds slecht te verkroppen. Miles heeft volgens mij een prima klus gedaan bij CHATA en op Bonaire kunnen ze blij zijn met zijn staat van dienst. Het is wel sneu voor een aantal anderen binnen Vision die minder geluk hebben.

 13. Wat zou nu het complete verhaal hier achter zijn:
  -Hij bracht bijna 10 jaar door bij Chata, waarvan de laatste vier jaar als president en ceo
  – dan met vision een gooi naar de staten
  – en nu dit.
  Dus ondanks een “mislukte” gooi naar een politieke zetel geen achteruitgang.
  Toeval?
  Of werden nieuwe politieke partijen “geholpen” om met de verkiezingen mee te doen zodat er meer rest zetels te verdelen zijn?
  Mmm, als de democratie start en ophoudt met verkiezingen en de lijst plaatsing mogelijk “gekocht” is en als dan mogelijk de verdeling van de zetels gemanipuleerd is door de “nieuwe” partijen.
  Toeval of geregistreerde politiek?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -