31 C
Willemstad
• donderdag 28 oktober 2021 15:43

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Kick-off nieuw stageseizoen

Willemstad – Stagebureau Wereldstage heeft afgelopen weekeinde weer het stageseizoen geopend en hiermee een groep studenten op Curaçao verwelkomd.

De kick-off van het seizoen was volgens het bureau dat stagiairs op Curaçao begeleidt, een groot succes. ,,We hebben er zo hard voor moeten knokken, maar we zijn weer helemaal terug”, zegt Janneke Wijns van Wereldstage.

De kick-off is een makkelijke en sportieve manier voor studenten om elkaar te leren kennen. De stagiairs doen dan mee aan activiteiten als windsurfen, duiken en bootcampen en genieten van een barbecue en leuke prijzen.

Vanwege de Covid-19-pandemie mochten studenten gedurende het afgelopen jaar van hun opleidingen maar mondjesmaat naar Curaçao reizen en toen dit weer wel mocht, volgde al snel een lockdown op het eiland. De afgelopen maanden heeft Wereldstage echter niet stilgezeten.

- Advertentie -

,,We hebben programma s ontwikkeld voor vrijwilligers, minors en studenten met een tussenjaar en binnenkort volgen nog meer projecten voor nieuwe doelgroepen. Hoe meer studenten met kennis en enthousiasme naar Curaçao komen, hoe meer ouders en vrienden van de studenten Curaçao komen bezoeken”, vervolgt Wijns. ,,En dat levert heel wat op voor de economie van het eiland.”

Curaçao heeft door de coronacrisis een enorme economische deuk opgelopen met alle gevolgen voor de sociaal-maatschappelijke samenhang van het eiland, stelt Maarten de Jong, directeur van het stagebureau in Willemstad.

,,We moeten de deuren openen voor iedereen met kennis, kunde en enthousiasme. Hoe meer goedopgeleide professionals naar Curaçao (terug)komen hoe beter het voor Curaçao is. Dat is de basis van wederopbouw voor Curaçao. Het is prachtig om nieuwe investeerders en nieuwe projecten te ontwikkelen, maar dat kan niet zonder kennis, enthousiasme en doorzettingsvermogen. Studenten van nu zijn de draagkrachtige, innovatieve inwoners en ondernemers van morgen. Dat leidt tot werkgelegenheid en een groeiende economie.”

De Jong pleit er dan ook voor om te streven naar 5.000 studenten die jaarlijks naar Curaçao afreizen. ,,Terugkerende Yu di Kòrsou, stagiairs, vrijwilligers, minors, gap year-studenten en noem maar op! Deze 5.000 studenten brengen naast kennis gezamenlijk 25.000 toeristen en miljoenen euro’s naar Curaçao en geven een enorme impuls aan het lerend vermogen van bedrijven, organisaties, overheid en educatieve instellingen van ons eiland. Kennis geeft vrijheid en potentie aan Curaçao en door deze kennis te delen, worden we krachtiger en minder afhankelijk.”

- Advertisement -

Voor Wereldstage staat de huidige groep stagiairs symbool voor een nieuw hoofdstuk waarbij ‘we het bedrijfsleven en de overheid van Curaçao oproepen om de deuren te openen voor internationale en terugkerende studenten’.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Op zich blijft dit een raar fenomeen, allochtonen hebben in Nederland moeite om stageplekken te vinden om hun studie af te ronden en hier zijn Nederlandse stagiaires elk jaar ondanks een werkeloosheid van 25% onder jongeren welkom.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Douane vindt 930 kilo cocaïne tussen gebruikt frituurvet uit Curaçao

Rotterdam - De douane heeft vorige week donderdag tijdens een controle in de Rotterdamse haven 930 kilo cocaïne onderschept. De drugs zijn ruim 69 miljoen euro waard. De...

Democracy now! | Thursday, October 28, 2021

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tweede Kamer wil dat regering Curaçao aanspreekt op mensenrechtensituatie

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Tweede Kamer wil dat Nederland Curaçao gaat aanspreken op mensenrechtenschendingen in de Venezolaanse vreemdelingenopvang. Dit naar aanleiding van het laatste rapport van...

PBC | Vuilnis Aruba wordt weer opgehaald

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De vuilnisophalers van Serlimar op Aruba zijn weer aan het werk. Het ministerie van Milieuzaken is met geld over de brug gekomen. Het personeel...

PBC | Nieuwe gedragscode financiële sector Curacao in ontwikkeling

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft een nieuwe corporate governance code voor de financiële sector opgesteld. Daarmee worden de rollen en...
- Advertentie -