30 C
Willemstad
• donderdag 28 oktober 2021 17:20

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Flow ta slow’

Deal gratis internet scholen niet nagekomen

Willemstad – ‘Flow ta slow’ (Flow is langzaam), is het eerste argument dat de voormalige minister van Onderwijs, Steven Croes (PAR) aanvoert in de Staten waarom niet meer in zee is gegaan met UTS-Flow voor gratis internet op scholen.

Flow,,Wat ‘gratis’ aangeboden werd, was een internetverbinding voor huishoudens, wat totaal niet geschikt is voor scholen met honderden leerlingen. Bovendien was het niet gratis en werd de schoolbesturen telkens een rekening gestuurd. Sommige scholen maken bij de administratie nog wel gebruik van de verbinding met Flow”, aldus Croes.

Croes ging met zijn opmerkingen in op het verzoek van de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Charles Cooper (MFK) die om uitleg vroeg over de overeenkomst die Croes indertijd aanging met Digicel voor internet op scholen.

- Advertentie -

Croes vertelt dat hij na zijn constatering over Flow een openbare aanbesteding startte die door Digicel gewonnen werd. ,,Er is nu een betere service en kwaliteit op scholen. Het bedrijf komt zijn afspraken na.”

VVRP-minister Cooper wees er eerder in de vergadering op dat indertijd zijn voorganger Zita Jesus-Leito (PAR) bij de verkoop van UTS aan Flow bedongen had dat alle scholen gratis internet krijgen.

,,De verwarring is en was dan ook groot toen minister Croes een deal sloot met Digicel voor levering van internet aan scholen”, aldus Cooper die aanstuurde op een uitleg van de voormalige Onderwijsminister.

Cooper legt uit dat er soms nog andere problemen zijn binnen de scholen. Zo wordt de verbinding aangelegd tot aan de schoolingang, maar is binnen de scholen de infrastructuur niet gereed om het internet goed te ontvangen. Hier wringt vaak de schoen, volgens Cooper.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Een nietszeggend argument van digibeet Cooper. Hij moet natuurlijk laten zien dat de vorige minister het helemaal verkeerd heeft gedaan. Hij zal zijn vriendjes bij Flow wel tevreden moeten stellen. Maar niet getreurd, de volgende minister zal zeker Cooper op het matje roepen voor zijn zuinige schep asfalt die welgeteld 2 dagen een gat heeft opgevuld.

  2. De heren heffen het glas met de gedachte, “wij gaan geld verdienen” in plaats van te denken, wij gaan het land van kwalitatieve, betaalbare internet voorzien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Douane vindt 930 kilo cocaïne tussen gebruikt frituurvet uit Curaçao

Rotterdam - De douane heeft vorige week donderdag tijdens een controle in de Rotterdamse haven 930 kilo cocaïne onderschept. De drugs zijn ruim 69 miljoen euro waard. De...

Democracy now! | Thursday, October 28, 2021

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tweede Kamer wil dat regering Curaçao aanspreekt op mensenrechtensituatie

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Tweede Kamer wil dat Nederland Curaçao gaat aanspreken op mensenrechtenschendingen in de Venezolaanse vreemdelingenopvang. Dit naar aanleiding van het laatste rapport van...

PBC | Vuilnis Aruba wordt weer opgehaald

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De vuilnisophalers van Serlimar op Aruba zijn weer aan het werk. Het ministerie van Milieuzaken is met geld over de brug gekomen. Het personeel...

PBC | Nieuwe gedragscode financiële sector Curacao in ontwikkeling

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft een nieuwe corporate governance code voor de financiële sector opgesteld. Daarmee worden de rollen en...
- Advertentie -