28 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 18:59

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Extra maatregelen Defensie’

Commandant Boots: Militair zijn en drugs gebruiken gaan niet samen

Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigadegeneraal der mariniers Frank Boots

Willemstad – ,,Militair zijn en drugs gebruiken gaan niet samen. Het is ten strengste verboden, en we doen er alles aan om dit foute gedrag tegen te gaan.”

Dit zegt de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigadegeneraal der mariniers Frank Boots, op vragen van het Antilliaans Dagblad om te reageren op de aanhouding de afgelopen dagen van veertien militairen op Curaçao op verdenking van drugsbezit en/of -gebruik.

Hoewel de veertien aangehouden militairen nu nog zijn aangemerkt als verdachte, en dus niet zijn veroordeeld, is de omvang van de verdenkingen toch een aanleiding voor Defensie in het Caribisch gebied ‘om extra maatregelen te nemen’. Aldus de verklaring.

- Advertentie -

,,Defensie doet al veel aan voorlichting, waarbij militairen extra gewezen worden op het zerotolerancebeleid van de organisatie en de risico’s bij drugsgebruik. Daarnaast gaan er meer controles plaatsvinden en zal de gezamenlijke aanpak met justitiële ketenpartners worden verstevigd.”

De Koninklijke Marechaussee heeft eerst zeven en toen opnieuw zeven militairen aangehouden op Curaçao. De aanhoudingen zijn onderdeel van een onderzoek naar illegaal drugsbezit en/of -gebruik onder militairen in het Caribisch gebied.

Het onderzoek van de Koninklijke Marechaussee is nog in volle gang. Naast de veertien verdachte militairen worden meer aanhoudingen niet uitgesloten. ,,Defensie beschouwt het hoge aantal verdachte militairen als ernstig, en ondersteunt de Koninklijke Marechaussee bij het opsporingsonderzoek”, meldt de verklaring verder.

Drugshandel, -bezit of -gebruik zijn op Curaçao verboden. Los daarvan hanteert het ministerie van Defensie ook een eigen zerotolerancebeleid. ,,Dit houdt in dat los van de strafrechtelijke consequenties, bewezen drugsbezit en/of -gebruik ook in de regel zal leiden tot ontslag.”

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Ik denk dat Defensie nu echt moet gaan onderzoeken waarom er sterke een behoefte onder het personeel is om zichzelf te verdoven met cocaine? Is het alleen voor feesten, of om te gaan met psychische klachten of zijn het zwakke mensen die makkelijk over te halen zijn (peer pressure)? Misschien moet aan het begin van het sollicitatieproces strengere psychologische testen gaan plaatsvinden (zeker als men weet dat deze personen ooit op een tropische party eiland moeten werken)?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....
- Advertentie -
- Advertentie -