29 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 18:19

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Cura Doet maart 2022: ‘Voor elkaar, met elkaar’

Willemstad – Cura Doet, de grootste vrijwilligersactie op Curaçao, gaat op 11 en 12 maart 2022 weer ‘knallen’ onder het inmiddels bekende motto ‘Dun’un man, gan’un kurason!’ (Geef een hand, win een hart).

curadoet2Curaçao Cares, in 2014 gestart, organiseert voor de negende keer op rij, in samenwerking met het Oranje Fonds, het initiatief Cura Doet. Een landelijke actie waarbij iedereen in het derde weekend van maart de handen uit de mouwen steekt om sociaalmaatschappelijke klussen te doen.

,,Met genoemde leuze in gedachten is dit jaar het seizoen samen met Scouting Group St. Antonius, Stichting Dash en Brigada di Seguridat i Formashon afgetrapt. Elk jaar opnieuw maken de vele duizenden vrijwilligers en vertegenwoordigers van sociaalmaatschappelijke organisaties mooie herinneringen met elkaar door simpelweg ‘goed te doen’.”

Sociale organisaties en goede doelen, waaronder buurthuizen, scholen, sportverenigingen, kinderopvanginstellingen, kunnen vanaf nu hun klus aanmelden op de website of door contact op te nemen met Curaçao Cares via e-mail: [email protected] Organisaties kunnen daar ook de ‘toolkit’ met de algemene voorwaarden downloaden. Een klus aanmelden kan tot 16 januari 2022.

- Advertentie -

Om een stichting of vereniging te helpen een klus uit te voeren, stelt het Oranje Fonds een bijdrage tot maximaal 1.100 gulden beschikbaar, bijvoorbeeld voor materiaal of vervoer. Deze aanvragen kunnen via de website gedaan worden.

Vanaf begin januari 2022 kunnen organisaties een leuke klus uitzoeken en een steentje bijdragen tijdens het Cura Doet-weekend op 11 en 12 maart 2022. ,,Particulieren, bedrijven en scholen, maar ook families, vriendengroepen en sportteams kunnen zich dan aanmelden en de handen uit de mouwen steken. Bedrijven kunnen deze landelijke actie ook steunen door een dienst of product gratis of met korting beschikbaar te stellen. Voor scholen is Cura Doet een ideale kans om jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk.”

Zonder de bijdrage, inzet en kennis van Curaçao Cares, het Oranje Fonds en Reda Sosial zou Cura Doet niet mogelijk zijn. De drijvende kracht achter Cura Doet is het team van Curaçao Cares; dit team bestaat uit enthousiaste projectmanagers en wordt ondersteund door regiocoördinatoren.
www.curadoet.com

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Weet niet wat de beweegredenen van Cura Doet zijn maar als ik de dames op tv zie, lijkt het een schreeuw voor aandacht. Het is jammer want vrijwilligers werk is uitermate geschikt om werkelozen te helpen aan een netwerk en mogelijk naar een echte baan. Nu is het vaak de kantoorpik die ergens een tuin schoon gaat maken. What the fuck hebben we daaraan?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Extra | Journaal 30 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inspectie Volksgezondheid verbijsterd door opiniestuk Jan Huurman

De Inspectie voor de Volksgezondheid Curaçao heeft met verbijstering kennisgenomen van de publicaties van oud Inspecteur Generaal en oud Inspecteur van Volksgezondheid Jan Huurman. De Inspectie noemt...

Nu.cw | CIBC FirstCaribbean’s doneert 28.000 gulden aan stichting Prinses Wilhelmina

De opbrengsten van de Walk for the Cure is door CIBC FirstCaribbean’s gedoneerd aan Stichting Prinses Wilhelmina Fonds. Het fonds zet zich in voor de strijd tegen...

PBC | Minder kerstverlichting door financiële moeilijkheden Aqualectra

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Omdat Aqualectra het financieel moeilijk heeft, zal het nutsbedrijf minder kerstverlichting verzorgen in de binnenstad, zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Maar de jaarlijkse kerstboom...

PBC | Help, Julies zorgcentrum moet verhuizen

Persbureau Curacao Julie’s zorgcentrum moet verhuizen. De staat van het huidige gebouw is zo slecht dat vijf oudjes die er verblijven eigenlijk geen menswaardig bestaan meer kunnen hebben....

PBC | Algemeen Pensioenfonds Curaçao organiseert kennissessie over pensioenhervorming

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC) heeft onlangs in de aula van de University of Curaçao (UoC) een kennissessie gehouden over hervorming van het pensioenstelsel. Hoogleraar...
- Advertentie -