27.3 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 20:30

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | CTB optimistisch over rest van 2021

Temeer ook omdat er een hoge vaccinatiegraad is op het eiland en het aantal positieve coronagevallen laag blijft. ,,Dat maakt het eiland aantrekkelijk voor reizigers”, aldus de CTB.

Willemstad – Met ruim 21.000 toeristen en de eerste cruiseschepen in juni is de Curaçao Tourist Board (CTB) optimistisch over de rest van het jaar.

Temeer ook omdat er een hoge vaccinatiegraad is op het eiland en het aantal positieve coronagevallen laag blijft. ,,Dat maakt het eiland aantrekkelijk voor reizigers”, aldus de CTB.

In juni hebben om precies te zijn 21.223 toeristen Curaçao aangedaan. ,,Daarmee is de maand juni tot nu toe de beste maand geweest vanaf het moment dat Curaçao na de lockdown weer openging voor het vliegverkeer”, aldus de CTB. Medio mei kondigde de Nederlandse regering aan dat er een positief reisadvies was voor Curaçao en het eiland van code oranje naar code geel ging.

- Advertentie -

Eind mei volgde Duitsland dit voorbeeld en de Verenigde Staten (VS) verlaagden het risiconiveau van Curaçao van vier naar twee. Ook op het eiland zelf werden de coronamaatregelen versoepeld.

CTB: ,,Vooral de combinatie van positieve reisadviezen en versoepelingen op het eiland, maakte dat er meer bezoekers naar Curaçao kwamen. Deze positieve trend zet zich in juli door en is veelbelovend voor de rest van het jaar.”

In juni kwamen 12.148 Nederlandse en 485 Duitse toeristen naar het eiland. In totaal waren er 13.541 Europese vakantiegangers. Iets meer dan de helft, 55 procent, verbleef in een ‘resort hotel’. Uit de VS kwamen 4.763 mensen over. Ook hier is de CTB optimistisch over omdat vanuit alle 50 staten reizen weer mogelijk is.

Er kwamen 1.381 gasten uit Zuid-Amerika, waarvan het grootste deel (46 procent) uit Colombia en 15 procent uit Brazilië. Het Caribisch gebied was goed voor 1.003 toeristen waarvan de meesten van de Nederlands-Caribische eilanden afkomstig waren.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Hoofdstuk ministerschap Ramon Chong afgesloten’

PNP-partijleidster Ruthmilda Larmonie-Cecilia benadrukt dat Ruisandro Cijntje de beoogd minister voor Economische Ontwikkeling blijft. Dat medt Larmonie-Cecilia aan Telecuracao. De vorige kandidaat-minister Ramon Chong kwam niet door...

ParadiseFM | Quadverhuurders extra gecontroleerd

Quadverhuurders worden de komende tijd extra gecontroleerd en waar nodig aangepakt. Dat heeft het KPC gemeld naar aanleiding van twee recente ongelukken op de Weg naar Bullenbaai...

Democracy now! | Friday, July 30, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 30 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | RIVM: Besmettingen Curaçao dalen licht

Persbureau Curacao Op Curaçao kregen afgelopen week 295 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag. Dat is een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen 305...

PBC | Curaçaose corona patiënt besmet met twee varianten

Persbureau Curacao Een patiënt in Curaçao heeft twee coronavarianten onder zijn leden. Het RIVM onderzoekt hoe dat kan. Het gaat om de deltavariant en de betavariant, ook wel...
- Advertentie -