29 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 18:29

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Aruba sluit administratie voortijdig

Oranjestad – Het Land Aruba sluit de financiële administratie dit jaar ‘vroegtijdig’ in verband met de ‘huidige precaire financiële situatie’. Dit staat in een uitgelekte brief die aan alle overheidsdiensten is gestuurd.

Na het uitlekken heeft Financiën-minister Xiomara Maduro (MEP) in een reactie laten weten dat het om een standaardbrief gaat.

In de brief aan de overheidsdiensten noemt de minister drie redenen om de financiële administratie eerder te sluiten. Naast de precaire financiële situatie wordt ook de voortdurende Covid-19 pandemie genoemd. De derde reden is het voornemen van Nederland om in het vierde kwartaal van 2021 geen liquiditeitssteun meer te verlenen aan Aruba.

,,Het Land is hierdoor genoodzaakt om de financiële administratie van 2021 vroegtijdig te sluiten”, schrijft de minister. Alle kosten van goederen en diensten worden vanaf 15 oktober afgesloten. Alle investeringen worden vanaf 5 november gesloten.

- Advertentie -

Maduro heeft de brief aan de overheidsdiensten op 28 september ondertekend en naar alle ministers, overheidsdiensten, de Staten van Aruba, de Raad van Advies, de Algemene Rekenkamer en Dienst Openbare Werken (DOW) gestuurd. Bij de Staten is de brief op 6 oktober binnengekomen. De brief circuleert echter ook onder de bevolking. Daarop besloot de minister te reageren en met een extra uitleg te komen.

,,Elk jaar rond oktober krijgen alle departementen een dergelijke brief om ze erop te attenderen dat de administratie van het lopende jaar moet worden afgesloten.” Om die reden staat in de brief ook een datum. ,,De departementen moeten rekening houden met deze datum, zodat ze aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen.”

Overheidsdiensten die dit jaar nog investeringen willen doen, moeten voor die datum aangeven welk bedrag voor dat doel moet worden gereserveerd. Volgens Maduro is dit een gebruikelijke gang van zaken. ,,Het voorkomt dat de budgetten die het parlement heeft goedgekeurd worden overschreden.”

,,De regering is sinds 2018 binnen de goedgekeurde begroting gebleven. We hebben het parlement niet om extra geld hoeven vragen. Het financiële beleid is duurzaam en effectief”, aldus Maduro. De minister wil transparant zijn voor het publiek en hoopt dat ze met deze uitleg de inhoud van de uitgelekte brief heeft opgehelderd.”

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Extra | Journaal 30 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inspectie Volksgezondheid verbijsterd door opiniestuk Jan Huurman

De Inspectie voor de Volksgezondheid Curaçao heeft met verbijstering kennisgenomen van de publicaties van oud Inspecteur Generaal en oud Inspecteur van Volksgezondheid Jan Huurman. De Inspectie noemt...

Nu.cw | CIBC FirstCaribbean’s doneert 28.000 gulden aan stichting Prinses Wilhelmina

De opbrengsten van de Walk for the Cure is door CIBC FirstCaribbean’s gedoneerd aan Stichting Prinses Wilhelmina Fonds. Het fonds zet zich in voor de strijd tegen...

PBC | Minder kerstverlichting door financiële moeilijkheden Aqualectra

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Omdat Aqualectra het financieel moeilijk heeft, zal het nutsbedrijf minder kerstverlichting verzorgen in de binnenstad, zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Maar de jaarlijkse kerstboom...

PBC | Help, Julies zorgcentrum moet verhuizen

Persbureau Curacao Julie’s zorgcentrum moet verhuizen. De staat van het huidige gebouw is zo slecht dat vijf oudjes die er verblijven eigenlijk geen menswaardig bestaan meer kunnen hebben....

PBC | Algemeen Pensioenfonds Curaçao organiseert kennissessie over pensioenhervorming

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC) heeft onlangs in de aula van de University of Curaçao (UoC) een kennissessie gehouden over hervorming van het pensioenstelsel. Hoogleraar...
- Advertentie -