30 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 16:44

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Kaag stapt op na motie van afkeuring door Tweede Kamer

Hanneke Keultjes en Tobias den Hartog | Algemeen Dagblad

Sigrid Kaag treedt terug als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. Ze deed dat nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring had ingediend vanwege de chaotisch verlopen evacuatie uit Afghanistan. ANP SEM VAN DER WAL

Sigrid Kaag neemt ontslag als minister van Buitenlandse Zaken nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar aannam. Premier Rutte heeft haar nog willen overtuigen ‘tot een andere weg’. ,,Ik vind het erg, maar ik begrijp haar keus vanuit wie zij is.”

De mislukte evacuatie uit Afghanistan was dinsdag onderwerp van urenlang debat, waarin de ministers flink de maat is genomen. Kaag zei in een toelichting op haar ontslag in de Kamer: ,,Uw Kamer oordeelt dat het kabinet onverantwoord heeft gehandeld. Hoewel ik sta voor onze inzet, kan ik niet anders als eindverantwoordelijk minister de consequenties aanvaarden. Buitenlandse Zaken was mijn passie, dat zal u niet ontgaan zijn. Het was een grote eer.” Ze sloot haar woorden af met: ,,Gods zegen.”

Ik ga leuk door als D66-fractielei­der. Ik sta pal achter de inhoud
Sigrid Kaag

- Advertentie -

Ook de motie van afkeuring tegen minister Ank Bijleveld van Defensie kreeg steun, maar zij blijft. ,,Ik respecteer de persoonlijke afweging. Ik maak een andere afweging, dat is het’’, zegt ze in reactie. ,,Het is een motie van afkeuring, staatsrechtelijk is het iets anders dan een motie van wantrouwen. Afkeuring gaat over het beleid.”

Kaag zegt dat dit niet het einde van haar politieke loopbaan is. ,,Ik ga leuk door als D66-fractieleider. Ik sta pal achter de inhoud. Het ambt was een prachtambt, een roeping, ik ga het missen, maar dit is de afweging.” Volgens Kaag blijven andere D66-bewindslieden wél aan in het demissionaire kabinet.

Bron: Algemeen Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. Links krijgt nooit en te nimmer meer een voet aan de grond op Nederland, rechts is goed dan loopt niet in een keer de staatskas in een maand leeg, het is jammer dat Wilders zo verkeerd denkt. VVD en PVV zouden een ?????? zijn.

 2. Begrijp je aversie tegen Kaag niet @EC maar dat terzijde.
  Kaag heeft het juiste gedaan zoals zij ook in april al had aangegeven toen Rutte een motie v afkeuring aan zijn broek kreeg, en zij terecht antwoordde zij het signaal zou hebben opgepakt en ze heeft woord gehouden. Een unicum in de politiek je aan je woord te houden. De andere dames Bijleveld/Knol blijven gewoon zitten.

  M i had zij beter bij de UN kunnen blijven omdat zij enorme bergen goed werk heeft verzet in het MO. Ze was en is in die wereld erg imposant.

  Mss moet je je beter inlezen in een persoon ipv op elke drol onzin te reageren.
  Soms denk ik dat je een sexist bent, vooral voor intelligente.

 3. Kaag heeft gefaald en heeft een misplaatste arrogantie. Ze wil perse een linkse regering terwijl Links flink verloor tijdens de verkiezingen.

  Deze vrouw zou uit de politiek moeten stappen maar we zien haar straks weer als Vice Premier.

 4. Een motie van afkeuring en onze Sigrid stapt op, in feite had ze ook kunnen blijven, maar deze vrouw wilt alles in stijl doen, ze waant zich de Koningin van Nederland. Maar goed, het geeft aan dat ze niet zoals onze parlementariërs en ministers, “morto di hamber” is en kost wat het kost wilt blijven zitten voor het salaris.

  Wij zagen met Chong en Braam die zelfs met een veroordeling minister wilde worden en ooit met Cordoba die als lijsttrekker niet de meeste stemmen haalde, maar toch in het parlement voor het salaris ging zitten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -